Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πατούλης προς Βούτση: Σε τιμώ αλλά διαφωνώ με τις απόψεις σου περί συγχρόνου κράτους

Πατούλης προς Βούτση: Σε τιμώ αλλά διαφωνώ με τις απόψεις σου περί συγχρόνου κράτους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την πλήρη αντίθεσή του «για την αντίληψη του κ. Βούτση περί σύγχρονου κράτους» εξέφρασε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, με αφορμή τις δηλώσεις του προέδρου της Βουλής για θρησκευτική συνείδηση και «ταλιμπάν» της ορθοδοξίας.

«Τιμώ τον κ. Βούτση αλλά με βρίσκει κάθετα αντίθετο η αντίληψη του περί σύγχρονου κράτους» ανέφερε σε δήλωσή του ο κ. Πατούλης.

Όπως πρόσθεσε, το σύγχρονο ελληνικό κράτος απαιτεί ισχυρά θεμέλια.

Κατά τον κ. Πατούλη, τέτοια θεμέλια αποτελούν:

Οι δημοκρατικοί θεσμοί όπως το Κοινοβούλιο, το οποίο «στην αντίληψη κάποιων δήθεν προοδευτικών αποτελούσε μέχρι πρότινος “αστικό θεσμό”».

Η Ορθόδοξη χριστιανική πίστη, η οποία «στήριξε το ελληνικό γένος και διαφύλαξε την ελληνική γλώσσα σε δύσκολες στιγμές, που απειλείτο ακόμη και με αφανισμό».

«Οι θυσίες χιλιάδων Ελλήνων στο βάθος των αιώνων, που προσέφεραν τις ζωές τους για να ζούμε σήμερα σε μια ελεύθερη Πατρίδα».

Μιλώντας στην ΕΡΤ και αναφερόμενος στις παρελάσεις για τις εθνικές εορτές, ο πρόεδρος της Βουλής σχολίασε ότι «δεν πιστεύω πως είναι ό,τι καλύτερο». Πρόσθεσε επίσης ότι «δεν είναι τυχαίο που δεν συμβαίνει πουθενά στην Ευρώπη».

Ακόμη, ανέφερε πως και σε αυτό το θέμα θα πρέπει να ξεκινήσει ένας ουσιαστικός διάλογος, καθώς -όπως είπε- δεν το θεωρεί μείζον για την ελληνική κοινωνία σήμερα.

Αναφορικά με την αριστεία ο πρόεδρος της Βουλής σημείωσε ότι «όλοι έχουν επίγνωση πως ο συναγωνισμός είναι μία έμφυτη και δημιουργική διαδικασία». Πρόσθεσε ωστόσο τα εξής: «Αλίμονο εάν δημιουργούμε “σφραγίδες” για τον άριστο. Λέμε όχι στις σκιαμαχίες μέσα από ταμπέλες».

Ο κ. Βούτσης παρατήρησε ότι η «εποχή δεν μπορεί να είναι βαθύτατα συντηρητική» και συνέχισε λέγοντας πως «η μεταμνημονιακή Ελλάδα δεν μπορεί να βασίζεται σε ατζέντα “Ελλάς Ελλήνων χριστιανών” ούτε “Πατρίς, θρησκεία, οικογένεια”».

«Δεν είμαστε λαός Ορθόδοξος. Η θρησκευτική συνείδηση είναι για κάθε άνθρωπο κάτι ιδιαίτερο. Είμαστε ένα σύγχρονο κράτος και όχι “ταλιμπάν της Ορθοδοξίας”. Οι παραδόσεις σε πολύ μεγάλο βαθμό κρατούνται όσο τις κρατάει η εποχή τους», κατέληξε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Χαρδαλιάς: Διέγραψε τον Μ. Σφακιανάκη για δηλώσεις του για τη γυναικοκτονία- Στην αντεπίθεση ο πρώην αξιωματικός της ΕΛΑΣ

Η Ρένα Δούρου τελεσίδικα αθώα για την πλημμύρα στη Μάνδρα

Πυρκαγιά στο Μάτι: Την αθώωση της Ρένας Δούρου ζήτησε ο εισαγγελέας

Άρειος Πάγος: Tέλος στη μονιμοποίηση συμβασιούχων στο Δημόσιο

Πέθανε ξαφνικά ο τέως δήμαρχος Ζωγράφου Βασίλης Θώδας σε ηλικία 56 ετών

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...