ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, Βουλή των Ελλήνων, Έκθεση, Νίκος Βούτσης, Πρόεδρος της Βουλής,


















































Οι τουρκικές φυλλάδες «πανηγυρίζουν» για τη σχεδιαζόμενη αρπαγή ελληνικών θαλασσών από την πειρατική Τουρκία
Bloomberg: Η κυβέρνηση Ερντογάν ετοιμάζεται για διεκδίκηση θαλάσσιας δικαιοδοσίας σε περιοχές του Αιγαίου και της Μεσογείου
Ρωσικό στόχο στο Ιόνιο επρόκειτο να πλήξει το Ουκρανικό στρατιωτικό drone «φορτωμένο» με 300 κιλά εκρηκτικών υλών;
Συναγερμός στις ένοπλες δυνάμεις για το ουκρανικό θαλάσσιο drone στη Λευκάδα - Το παρασκήνιο και οι διπλωματικές προεκτάσεις
Ο Νίκος Δένδιας είδε τα drone των Πορτογάλων και ενημερώθηκε για το Embraer KC-390
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Παραδόθηκε στον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση η έκθεση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα που αφορά στο 2016.
Την έκθεση επέδωσε ο πρόεδρος της Αρχής Κωνσταντίνος Μενουδάκος, παρουσία της αντιπροέδρου της Βουλής και προέδρου της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας Τασίας Χριστοδουλοπούλου.
Ο Νίκος Βούτσης συνέστησε στον κ. Μενουδάκο να ενημερώσει για το περιεχόμενο της Έκθεσης τόσο την Ειδική Μόνιμη Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας όσο και τη Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, έτσι ώστε οι βουλευτές να είναι άρτια ενημερωμένοι για φλέγοντα και επίκαιρα ζητήματα.
Το 2016 ήταν μια χρονιά ορόσημο για την προστασία των προσωπικών δεδομένων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αφού ολοκληρώθηκε η μεταρρύθμιση των κανόνων προστασίας που ίσχυαν εδώ και 20 χρόνια, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Αρχής.
Σημείωσε παράλληλα ότι τον Μάιο του 2018 θα εφαρμοστεί σε όλη την Ε.Ε. ο νέος Γενικός Κανονισμός Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, αλλά και η Οδηγία για την προστασία δεδομένων στον τομέα της αστυνομικής και δικαστικής συνεργασίας.
Ο κ. Μενουδάκος αναφέρθηκε ταυτόχρονα και στην «ανάγκη στενότερης σύνδεσης της Βουλής τόσο με την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα όσο και με τις υπόλοιπες συνταγματικά κατοχυρωμένες Ανεξάρτητες Αρχές, έτσι ώστε αυτές να λειτουργούν με σαφές καθεστώς ανεξαρτησίας από την εκτελεστική εξουσία, μέσα στο πλαίσιο του δημοκρατικού πολιτεύματος».
Παράλληλα, έθεσε το θέμα της ελλιπούς στελέχωσης της Αρχής που δυσκολεύεται ν’ ανταποκριθεί στον διαρκώς αυξανόμενο όγκο εισερχόμενων υποθέσεων.
Από την πλευρά τους, ο Πρόεδρος και η Αντιπρόεδρος της Βουλής συμφώνησαν πως η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα επιβάλλεται να ενισχυθεί, ώστε να επιτελεί απρόσκοπτα το σημαντικό έργο της.
























































