Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Τσίπρας “τρέχει” υπουργούς για επενδύσεις – Τι συζητήθηκε στην TaskForce

Ο Τσίπρας “τρέχει” υπουργούς για επενδύσεις – Τι συζητήθηκε στην TaskForce
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η προώθηση των επενδύσεων βρέθηκε στο επίκεντρο της συνεδρίασης της Task Force υπό τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, επιβεβαιώνοντας το πρωινό ρεπορτάζ του TRIBUNE, το οποίο τόνιζε πως η κυβέρνηση και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός θέλει να διαφυλάξει ως κόρη οφθαλμού.

Σε αυτή συμμετείχαν ο Αντιπροέδρος της Κυβέρνησης Γ.Δραγασάκη, καθώς και οι Δ.Παπαμητρίου, Ευ.Τσακαλώτος, Αλ.Φλαμπουράρης, Δ.Τζανακόπουλος, Αλ.Χαρίτσης, Γ.Χουλιαράκης, Στ.Πιτσιόρλας και Δ.Λιάκος και οι υπουργοί Γ. Σταθάκης και Χρ. Σπίρτζης.

Επιπλεόν στο πλαίσιο της συνεδρίασης συζητήθηκαν:

Η πορεία της επένδυσης της Total στα δύο οικόπεδα δυτικά της Κέρκυρας μετά και τις χθεσινές θετικές αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η πορεία της επένδυσης της Ferrovie στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, καθώς σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, με την προγραμματισμένη για αύριο υπογραφή της Σύμβασης στην Κέρκυρα εξασφαλίζεται η βιωσιμότητα και η επέκταση των δραστηριοτήτων της επιχείρησης και αποφεύγεται ο κίνδυνος επιστροφών κρατικών ενισχύσεων ύψους 692 εκ. ευρώ.

Τέλος, συζητήθηκε η πορεία των διαβουλεύσεων με τους εργαζόμενους και την Eldorado Gold καθώς επίσης και η πορεία των διοικητικών διαδικασιών για την ολοκλήρωση της επένδυσης στο Ελληνικό.

Στο κυβερνητικό επιτελείο επικρατεί ικανοποίηση αναφορικά με την επικοινωνιακή διαχείριση της υπόθεσης, αφού παρά τον μιντιακό ορυμαγδό, έχει καταστεί σαφές στην κοινή γνώμη πως η απειλή της Eldorado λίγες ημέρες πριν ξεκινήσει η διαιτησία αφενός είναι ανεδαφική, αφετέρου αποτελεί μία de facto αβάντα στην προσπάθεια της ΝΔ να περισώσει το αφήγημα περί επενδύσεων ως μοναδικό της προνόμιο, μετά την πετυχημένη απόβαση Μακρόν και την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ.

Με κεντρικό μήνυμα από το Μαξίμου πως όπως σε κάθε άλλη περίπτωση έτσι και σε αυτήν της Eldorado θα τηρηθεί η ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία μέχρι κεραίας, το «αγκάθι» το οποίο θέλει να ξεπεράσει είναι ο αντίκτυπος της απειλής της Eldorado στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στο διεθνές επενδυτικό κοινό.

Και τούτο, διότι τα μάτια των αγορών βρίσκονται καρφωμένα στην Ελλάδα, όπως επιβεβαιώνεται και από το πρωτοφανές ενδιαφέρον για το ελληνικό Roadshow στο Λονδίνο που άλλαξε έδρα διεξαγωγής γιατί δεν χωρούσαν οι ενδιαφερόμενοι!

Στο πλαίσιο αυτό χθες ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος και ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης παραχώρησαν άτυπη ενημέρωση στο Μέγαρο Μαξίμου στους ξένους ανταποκριτές, προκειμένου να δώσουν απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα και τις φήμες που διακινούνται γύρω από την υπόθεση της Eldorado Gold.

Την ίδια ώρα, με στόχο να μην αποδομηθεί η έκκληση για «Grinvest» του Αλέξη Τσίπρα, το υπουργείo Οικονομίας και ο Δημήτρης Παπαδημητρίου έχει εντείνει τις επαφές του με ενδιαφερόμενους επενδυτές, στέλνοντας σαφές μήνυμα πως τα επικοινωνιακά σόου δεν μπορούν να αναστρέψουν το θετικό επενδυτικό κλίμα.

Το μήνυμα αυτό εξάλλου ότι η Ελλάδα αποτελεί ελκυστικό επενδυτικό προορισμό δίνει, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρη Παπαδημητρίου, η παρουσία στην Αθήνα των επικεφαλής της ρωσικής εταιρείας οικιστικής ανάπτυξης Mirum Hellas, Βιτάλι Μπορίσοφ και του ολλανδικού συνεταιρισμού παραγωγής γαλακτοκομικών FrieslandCampin, Roelof Joosten.

«Θεωρώ ότι η επόμενη δεκαετία είναι δεκαετία Κρήτης και δεκαετία Ελλάδας για επενδύσεις» τόνισε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Mirum Hellas κ. Vitaly Borisov, μετά τη συνάντησή του με τον κ. Παπαδημητρίου, αντικείμενο της οποίας ήταν η επένδυση ύψους 408 εκ. ευρώ στον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης, η οποία εγκρίθηκε από τη Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων στις 4 Αυγούστου 2017.

Παράλληλα, σε δείπνο που του παράθεσαν ο Πρέσβης της Ολλανδίας στην Αθήνα κ. Caspar Veldk\o «amp και ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας FrieslandCampina, η οποία έχει κύκλο εργασιών 11 δισ. ευρώ παγκοσμίως, κ. Κωνσταντίνος Μαγγιώρος, ο κ. Παπαδημητρίου αναφέρθηκε στις προοπτικές ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και στις ευκαιρίες που παρουσιάζονται για τους υποψήφιους επενδυτές.

Μετά τη συνάντηση ο επικεφαλής του ολλανδικού κολοσσού εξέφρασε την ικανοποίησή του για το ενδιαφέρον της FrieslandCampina να προχωρήσει στη διερεύνηση ευκαιριών για περισσότερες επενδύσεις στην Ελλάδα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: «Τρέμει» την προκαταρκτική και λέει όχι – Δικαιολογίες για τα Τέμπη

Φάμελλος: Προκαταρκτική για τον Καραμανλή που θα τον παραπέμψει στη Δικαιοσύνη

ΚΚΕ για παραιτήσεις Παπασταύρου-Μπρατάκου: «Παζάρια της κυβέρνησης με τα μεγάλα αστικά συμφέροντα»

Βελόπουλος για αποπομπή Μπρατάκου-Παπασταύρου: Πλανώνται κυβέρνηση και πρωθυπουργός εάν νομίζουν ότι θα διασωθούν

Ανδρουλάκης: Ο πυρήνας του προβλήματος της διαφθοράς είναι το Μέγαρο Μαξίμου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...