Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Μαχαίρι” σε καθυστερήσεις και κωλυσιεργίες η εντολή Τσίπρα

“Μαχαίρι” σε καθυστερήσεις και κωλυσιεργίες η εντολή Τσίπρα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ούτε σπιθαμή για νέες καθυστερήσεις στην υλοποίηση των προαπαιτουμένων αλλά και των επενδυτικών σχεδίων, πολλώ δε μάλλον εάν αυτές αξιολογούνται από το Μέγαρο Μαξίμου ως “σκόπιμες κωλυσιεργίες” δεν θέλει να αφήσει ο Αλέξης Τσίπρας με αφορμή τη χθεσινή απόφαση για νέα αναβολή από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο.

Η διαρροή του πρωθυπουργικού γραφείου το βράδυ της Τετάρτης είναι ενδεικτική της σφοδρής αντίδρασης της κυβέρνησης για το θρίλερ του Ελληνικού, αφού για πρώτη φορά το Μέγαρο Μαξίμου πήρε τόσο ξεκάθαρη θέση υπέρ της επένδυσης με το νέο πλάνο κατόπιν επαναδιαπραγμάτευσης αλλά και κατά των χειρισμών του ΚΑΣ.

Συγκεκριμένα, κυβερνητικές πηγές ανέφεραν πως «η ελληνική κυβέρνηση δίνει τον απαραίτητο χρόνο και χώρο στους θεσμούς και τη δημόσια διοίκηση να λειτουργήσουν με βάση το νόμο σε όλες τις περιπτώσεις».

Με ιδιαίτερα αιχμηρό τρόπο ωστόσο, σχολίαζαν πως «αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα αποδεχθεί σκόπιμες κωλυσιεργίες που θα έθεταν σε αμφισβήτηση τη δεδηλωμένη βούλησή της και την αποφασιστικότητά της για την ολοκλήρωση της επένδυσης στο Ελληνικό».

Αξίζει να σημειωθεί πως το Μέγαρο Μαξίμου και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, σε κάθε ευκαιρία τονίζουν πως δεν πρέπει να χαθεί το θετικό επενδυτικό και αναπτυξιακό μομέντουμ και επ’ουδενί δεν θέλει «τρικλοποδιές» στην προσπάθεια προσέλκυσης επενδύσεων, την ώρα που μόνο το πρώτο εξάμηνο του 2017 οι ξένες άμεσες επενδύσεις έφτασαν το ποσό ρεκόρ των 2,1 δισ. ευρώ.

Δεν είναι τυχαία η αναφορά σε “σκόπιμες κωλυσιεργίες” από κύκλους του Μαξίμου, που εξετάζουν και το ενδεχόμενο σόλου πλέον, αφού δεν τεκμαίρεται κάπως η απόφαση για αναβολή στη συνεδρίαση της Τετάρτης για το μέλλον της επένδυσης στο Ελληνικό.

Ο πονοκέφαλος για το Μέγαρο Μαξίμου είναι ότι μετά την Eldorado, η οποία αναδιπλώθηκε και συνεχίζει κανονικά την επενδυτική δραστηριότητα στη Χαλκιδική, αυτή τη φορά το Ελληνικό απειλεί να τορπιλίσει εκ νέου το θετικό οικονομικό και επενδυτικό μομέντουμ, με κίνδυνο να συμπαρασύρει και το σύνολο του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής.

Πληροφορίες για εσπευσμένη σύγκλιση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ για το Ελληνικό και την ανάγκη να μην υπάρξουν νέες καθυστερήσεις υπό τον Αλέξη Τσίπρα, δεν επιβεβαιώνονται από το Μέγαρο Μαξίμου.

Ικανοποίηση για την υποχώρηση του ΔΝΤ

Την ίδια ώρα, εν αναμονή της ένραξης της τρίτης αξιολόγησης, με ιδιαίτερα θετικό τρόπο υποδέχθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου την υποχώηρηση του ΔΝΤ από το αίτημα για άμεση ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, σενάριο το οποίο είχε σκορπίσει κλίμα πανικού στις διεθνείς αγορές αλλά και το ελληνικό χρηματιστήριο, απειλώντας με τη φήμη και μόνο με αποσταθεροποίηση τις συστημικές τράπεζες.

Ως εκ τούτου, η συμβιβαστική διαρροή του Ταμείου και της Κριστίν Λαγκάρντ για “χρυσή τομή” στις θέσεις της ΕΚΤ για πρόωρα stress tests το Φλεβάρη, έδωσε τις απαιτούμενες “ανάσες” στο πρωθυπουργικό γραφείο και το οικονομικό επιτελείο, που συνεχίζει πλέον στη “γραμμή” που χάραξε ο Αλέξης Τσίπρας στο υπουργικό συμβούλιο για άμεση ολοκλήρωση των 95 προαπαιτούμενων μέχρι το Νοέμβριο, ώστε να μην δοθούν “πατήματα” σε τυχόν… εμπρηστές που θέλουν να δημιουργήσουν νέες καθυστερήσεις σε ένα ούτως ή άλλως ρευστό σκηνικό λόγω της αναμονής σχηματισμού της νέας γερμανικής κυβέρνησης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Reuters: Η οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας δεν έχει μεταφραστεί σε βελτίωση του βιοτικού επιπέδου

Αλέξης Τσίπρας: «Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις για την ειρήνη»

Αλέξης Τσίπρας: Δεν θα κάνω rebranding στις αξίες που πρεσβεύω και υπηρετώ (βίντεο)

ΣΥΡΙΖΑ για Μαρινάκη: «Τοξικός» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για το έγκλημα των Τεμπών

DW: Τα απομνημονεύματα του Σόιμπλε με 100 σελίδες για την ελληνική κρίση

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...