Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στην Αθήνα η πρώτη απευθείας πτήση από το Πεκίνο – Την εγκαινίασε η Μπ. Μπαζιάνα

Στην Αθήνα η πρώτη απευθείας πτήση από το Πεκίνο – Την εγκαινίασε η Μπ. Μπαζιάνα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η πρώτη απευθείας πτήση της Air China μεταξύ Αθήνας και Πεκίνου. Αντιπροσωπείες από την Ελλάδα και την Κίνα υποδέχτηκαν το πλήρωμα της Air China με ανθοδέσμες στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών και στη συνέχεια άπλωσαν ένα πανό γραμμένο στα ελληνικά και στα κινέζικα που έδινε συγχαρητήρια για την επίσημη έναρξη της απευθείας σύνδεσης Αθήνας-Πεκίνου. Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε μετά την προσγείωση του αεροσκάφους παρευρέθησαν, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρ. Σπίρτζης και ο πρέσβης της Κίνας, Τζόου Σιαολί. Αμφότεροι επεσήμαναν την κομβική σημασία που έχει η άμεση σύνδεση των δύο χωρών, στον τουρισμό, το εμπόριο και τον πολιτισμό.

Στην ομιλία του ο κ. Σπίρτζης καλωσορίζοντας την πρώτη πτήση και τους 205 επιβάτες της απευθείας αεροπορικής σύνδεσης Πεκίνου -Αθήνας με την Air China, επισήμανε ότι «σήμερα υλοποιείται ένα όνειρο, ένα κοινό όνειρο των λαών Ελλάδας-Κίνας». Και πρόσθεσε: «Η άμεση σύνδεση των δύο χωρών, δεν σηματοδοτεί μόνο μια νέα περίοδο στις αεροπορικές σχέσεις μας, με προφανείς θετικές επιπτώσεις στην άμεση επικοινωνία των Ελλήνων και Κινέζων πολιτών, στον τουρισμό, στο εμπόριο και σε πολλούς τομείς της οικονομίας. Σηματοδοτεί τη στενή και άμεση σύνδεση των λαών μας, των αξιών και των πολιτισμών μας. Της παράλληλης ιστορικής πορείας δύο περήφανων λαών, που έρχονται από πολύ παλιά για να μετουσιώσουν την αγάπη και τον θαυμασμό ο ένας για τον άλλο σε άμεση σχέση και συνεργασία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Η εξέλιξη αυτή «αποτελεί μέρος της εθνικής στρατηγικής μας που με συγκεκριμένες κατευθύνσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και αποτελεσματικές δράσεις της κυβέρνησης, των υπηρεσιών και των φορέων της, παίρνει σάρκα και οστά», υπογράμμισε ο κ. Σπίρτζης. Ακόμη ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών τόνισε τη δημιουργία προοπτικών αύξησης της συνδεσιμότητας της Ελλάδας με την Άπω Ανατολή και την Αυστραλία μέσω των συνδέσεων του ευρύτατου δικτύου της Air China.

Οι νέες πτήσεις αναμένεται να συμβάλουν στην αύξηση των τουριστικών ροών μεταξύ των δύο χωρών, και στην εξυπηρέτηση των αυξημένων πλέον αναγκών μετακίνησης επιχειρηματιών, σύμφωνα με τον κ. Σπίρτζη ενώ παράλληλα «συμβάλει στην ενίσχυση της Ελλάδας ως σημαντικού κόμβου εμπορικών μεταφορών». Εξάλλου, «η σύνδεση Πεκίνου-Αθήνας διαθέτει ιδιαίτερη δυναμική, η επιβατική κίνηση παρουσιάζει αύξηση της τάξης του 48% το 2017 σε σχέση με το 2016, γεγονός που καταδεικνύει και την αναγκαιότητα της αγοράς για την εκτέλεση απευθείας δρομολογίων, πρόσθεσε ο υπουργός. Καταλήγοντας, ο κ. Σπίρτζης επισήμανε την ιδιαίτερη σημασία της σύνδεσης αυτής, τόσο για την περαιτέρω σύσφιξη των διμερών σχέσεων Ελλάδας- Κίνας, όσο και για τους καίριους τομείς των συνδυασμένων μεταφορών, των υποδομών, των τηλεπικοινωνιών, της ναυτιλίας και της μεταποίησης, με αμοιβαία επωφελή αποτελέσματα. Απευθυνόμενος προς τον πρέσβη της Κίνας ο κ. Σπίρτζης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι πιστεύει «πως στην επιστροφή στο Πεκίνο η Air China θα μεταφέρει τις ευχές του λαού μας, την φιλία μας και μια ελληνική ελιά, για να ριζώσει η ειρήνη και η παραγωγική συνεργασία μας».

Από την πλευρά του ο κ. Τζόου Σιαολί πραγματοποιώντας την εναρκτήρια ομιλία της εκδήλωσης εξέφρασε τα θερμά του συγχαρητήρια και τόνισε ότι «η σημερινή μέρα θα περάσει στην ιστορία των σινοελληνικών σχέσεων», καθώς πρόκειται για την εκπλήρωση ενός ονείρου πολλών ετών, όπου οι δύο πλευρές εργάζονταν ακατάπαυστα για τη δημιουργία των συνθηκών που θα το επέτρεπαν. Ο πρέσβης της Κίνας αφού ευχαρίστησε τα εμπλεκόμενα Υπουργεία, τις σχετικές διευθύνσεις των δύο πλευρών, άτομα από διάφορες κοινότητες, την Air China, τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών αλλά και τα ΜΜΕ των δύο χωρών, υπογράμμισε ότι «η απευθείας γραμμή που θα συνδέει το Πεκίνο και την Αθήνα θα ανοίξει και νέες προοπτικές για τις διμερείς ανταλλαγές στο εμπόριο, τον πολιτισμό, τον τουρισμό, την πολιτική αεροπορία και αλλού. Μπορούμε να προσβλέπουμε σε ακόμα στενότερες και ουσιαστικότερες σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες και σε περισσότερα οφέλη για τους δύο λαούς μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια ο κ. Τζόου Σιαολί επισήμανε την θέση της Ελλάδας, ως σταυροδρόμι Δύσης και Ανατολής, Βορρά και Νότου, γεγονός που πλέον «με την απευθείας σύνδεση πρόκειται να ενισχύσει ακόμα περισσότερο τις προοπτικές της Ελλάδας να αναδειχθεί σε περιφερειακό διαμετακομιστικό κέντρο, Ευρώπης και Αφρικής, και να διαδραματίσει σημαντικότερο ρόλο στην ανάπτυξη του Νέου Δρόμου του Μεταξιού ( Belt and Road)».

«Το λογότυπο της Air China απεικονίζει τον φοίνικα, τον βασιλιά των πτηνών, το οποίο στην Κίνα συμβολίζει την αφθονία και την ευτυχία. Στην Κίνα έχουμε επίσης ένα ρητό: για να προσελκύσει κανείς έναν φοίνικα, θα πρέπει να φυτέψει το φοινικόδεντρο. Σήμερα αυτός ο όμορφος και ελπιδοφόρος φοίνικας έχει πετάξει μέχρι την Αθήνα, την Ελλάδα φέρνοντας στον λαό της χώρας τους χαιρετισμούς, τη φιλία και τις θερμές ευχές του κινεζικού λαού» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρέσβης της Κίνας και καταλήγοντας πρόσθεσε, «πιστεύω ότι στο άμεσο μέλλον αυτός ο φοίνικας θα ανοίγει τα φτερά του συχνότερα και θα φωλιάσει στην Ελλάδα, οικοδομώντας έτσι περισσότερες γέφυρες ανάμεσα στην Κίνα, την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο.»

Εκ μέρους της διεύθυνσης του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, ο κ. Δ. Δημητρίου, πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, τόνισε ότι πρόκειται για «πολύ ευχάριστη στιγμή για το αεροδρόμιο γιατί μετά από πολλά χρόνια έχουμε την απευθείας σύνδεση του κεντρικού αεροδρομίου της χώρας με το κεντρικό αεροδρόμιο της Κίνας, μέσω της Air China.» Επιπλέον, ο κ. Δημητρίου επισήμανε την καινούρια προοπτική που ανοίγεται, «η οποία δηλώνει ότι η συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση και η εμπορικότητα μεταξύ των δύο χωρών αποτελεί έναν βασικό παράγοντα της επιτυχίας.»

Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους και ο κ. Δ. Κοπελούζος, μέτοχος στην Fraport Greece, η παρουσία του οποίου, όπως υποστήριξε ο κ. Δημητρίου καταδεικνύει με αυτό τον τρόπο «την αυξημένη δυνατότητα που υπάρχει για περισσότερες εμπορικές σχέσεις κι η πτήση αυτή αποτελεί τη βάση για την ανάπτυξη τέτοιων σχέσεων». «Είμαστε εδώ για να δηλώσουμε ότι σαν ελληνική βιομηχανία, σαν την κορωνίδα της ελληνικής βιομηχανίας αεροδρομίων, είμαστε στη διάθεση των κρατικών και ιδιωτικών αρχών και της Κίνας και της Ελλάδας για να μπορέσουμε να αναπτύξουμε την νέα αρχή που γίνεται μεταξύ των δύο χωρών», υπογράμμισε καταλήγοντας ο πρόεδρος του Δ.Σ. του «Ελ. Βενιζέλος».

Το «παρών» έδωσε και ο δήμαρχος Μαραθώνα, Η. Ψινάκης ο οποίος επισήμανε πως απ? αυτή τη συνεργασία μεταξύ της χώρας μας και της Κίνας, η Ελλάδα έχει κερδίσει. «Ο πρέσβης είχε ένα όραμα να ενώσει και να αναβιώσει τον δρόμο του μεταξιού. Ταχθήκαμε με το όραμα του και φέτος φάνηκε το αποτέλεσμα στην ΔΕΘ. Με αυτές τις εξελίξεις θα υπάρξουν νέες θέσεις εργασίας στην Ελλάδα. Είναι σαν να έχει ανοίξει μία εθνική οδός μεταξύ Κίνας και Ευρώπης κι η χώρα μας είναι τα διόδια», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ψινάκης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τζον Ακουιλίνο: Η Κίνα θα επιτεθεί στην Ταϊβάν μέχρι το 2027

Χρ. Σπίρτζης για Τέμπη: Ζητεί να κινηθεί η διαδικασία του άρθρου 86 του Συντάγματος

Κοινή ναυτική άσκηση Ρωσίας, Ιράν και Κίνας στον βόρειο Ινδικό ωκεανό

Η Κίνα ανακάλυψε το μεγαλύτερο κοίτασμα πετρελαίου στον κόσμο

Η Κίνα θα στείλει ανθρώπους στη Σελήνη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...