Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οργή Μαξίμου: Ο Μητσοτάκης να αφήσει τη σπέκουλα και να απαντήσει για τον κ. Αυγενάκη

Οργή Μαξίμου: Ο Μητσοτάκης να αφήσει τη σπέκουλα και να απαντήσει για τον κ. Αυγενάκη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

“Κόκκινο” χτυπά το πολιτικό θερμόμετρο με το Μέγαρο Μαξίμου να δίνει συνέχεια με ακόμα μεγαλύτερη ένταση στις αποκαλύψεις για τον γραμματέα της ΝΔ, Λευτέρη Αυγενάκη, μετά τη σκληρή επίθεση του Δημήτρη Τζανακόπουλου αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ, καλώντας εκ νέου τον Πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις και “να αφήσει τη σπέκουλα” περί ανομίας.

Συγκεκριμένα, την ώρα που η ΝΔ συνεχίζει να μην παίρνει θέση στις αποκαλύψεις, με τον Λευτέρη Αυγενάκη να αρκείται στην προσφυγή στη Δικαιοσύνη χωρίς απαντήσεις, πηγές του Μεγάρου Μαξίμου τονίζουν πως “έργο της Αστυνομίας, αλλά την περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, είναι οι μεγάλες επιτυχίες των τελευταίων δύο ετών”, παραπέμποντας στη “σύλληψη της Πόλας Ρούπα, των απαγωγέων του Λεμπιδάκη και του αποστολέα των εκρηκτικών δεμάτων, μέχρι την εξάρθρωση για πρώτη φορά των εγκληματικών συμμοριών διακίνησης ναρκωτικών στα Εξαρχεια”.

Οι ίδιες πηγές τονίζουν πως “τα δε στατιστικά στοιχεία για την εγκληματικότητα πριν και μετά τη πολιτική αλλαγή του 2015 και η σύγκρισή τους το επιβεβαιώνουν περίτρανα”.

Κυβερνητικές πηγές, καταλήγουν τονίζοντας πως “θα προτείναμε λοιπόν στον κ. Μητσοτάκη πριν τα επόμενα συγχαρητήρια του στην Αστυνομία, που θα έρθουν κι αυτά γρήγορα, να αφήσει την πολιτική σπέκουλα περί ανοχής στην ανομία και να δώσει απαντήσεις για την ανομία της ανοχής σε στενούς του συνεργάτες, όπως ο κ. Αυγενάκης, που φέρεται να κάνει εξυπηρετήσεις σε λαθρεμπόρους, πλαστογράφους, απαγωγείς και άλλους ποινικούς”.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, επί της ουσίας στρώνοντας το χαλί για την επικείμενη κοινοβουλευτική μάχη της Παρασκευής με την απάντηση Τσίπρα στην επίκαιρη ερώτηση του Προέδρου της ΝΔ για “την ανομία και την έξαρση της εγκληματικότητας”, στηλίτευσε τη… διπολική στάση του κ. Μητσοτάκη, από τη μία να καταθέτει ερώτηση στη Βουλή και τον πρωθυπουργό για την ανομία και από την άλλη να αναγκάζεται να παραδεχθεί τις επιτυχίες της, διερωτώμενος σαρκαστικά εάν “τα θέλει να τα λέει ή του ξεφεύγουν;”.

“Ο κ. Μητσοτάκης δίνει συγχαρητήρια στην Αστυνομία για τις μεγάλες επιτυχίες της, ενώ ταυτόχρονα καταθέτει επίκαιρη ερώτηση για «την έξαρση της εγκληματικότητας και την ανομία» σημειώνει ο κ. Τζανακόπουλος σε δήλωσή του, καταλήγοντας με το ερώτημα “τελικά τα θέλει και τα λέει ή του ξεφεύγουν;”

Νωρίτερα ο κ. Μητσοτάκης με μήνυμά του στο Twitter, δύο ημέρες μετά την κατάθεση της επίμαχης ερώτησης προς τον Αλέξη Τσίπρα, τόνιζε πως “συνεχάρην τον αρχηγό της ΕΛΑΣ για τη σύλληψη του 29χρονου. Όταν αφήνεται η ΕΛΑΣ να κάνει τη δουλειά της λειτουργεί μεθοδικά & αποτελεσματικά”

Σφυροκόπημα σε ΝΔ και Μητσοτάκη: Περιμένουμε απαντήσεις από… προχθές για τον Αυγενακη

Να συνεχίσει το σφυροκόπημα στη ΝΔ με αφορμή τις αποκαλύψεις για συναλλαγές και διευκολύνσεις του Λευτέρη Αυγενάκη σε κύκλωμα εκβιαστών θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ και το Μέγαρο Μαξίμου, θέτοντας προ των ευθυνών του τόσο τον στενό συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη, όσο και τον ίδιο τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σημειώνεται ότι από τη Νέα Δημοκρατία δεν υπήρξε καμία απάντηση τόσο στα όσα κατήγγειλε από το Σάββατο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, με τον γραμματέα της ΝΔ να αρκείται να ανακοινώσει πως προσφεύγει στη Δικαιοσύνη, χωρίς ωστόσο να δώσει τις απαραίτητες απαντήσεις δημοσίως.

«Η συνεχιζόμενη σιωπή της Νέας Δημοκρατίας αλλά και του Κυριάκου Μητσοτάκη, σχετικά με την υπόθεση του γραμματέα της ΝΔ και μέλος της κοινοβουλευτικής της ομάδας, «εκθέτει ανεπανόρθωτα προσωπικά» τον Πρόεδρό της, σχολιάζει το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο κ. Αυγενάκης, το κόμμα του και ο αρχηγός του κ.Μητσοτάκης αρνούνται να δώσουν εξηγήσεις για τις αποκαλύψεις σύμφωνα με τις οποίες ο κ. Αυγενάκης φέρεται να κάνει εξυπηρετήσεις σε απαγωγείς, λαθρέμπορους και άλλους ποινικούς» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Ενώ καταλήγει πως «ο ελληνικός λαός περιμένει απαντήσεις από … προχτές τόσο από τον κ. Αυγενακη, όσο και από τη ΝΔ».

Το θέμα πάντως, ασχέτως της όποιας απάντησης προκύψει ή όχι από την πλευρά της ΝΔ πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι από την πλευρά του κυβερνητικού επιτελείου δεν θα αφεθεί να πέσει κάτω, δεδομένου ότι οι καταγγελίες είναι εξαιρετικά σοβαρές κα βαρύνουν τον στενότερο συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Και η ρελάνς του Αλέξη Τσίπρα το Σάββατο, που ανακοίνωσε πως το θέμα θα συζητηθεί στην απάντησή του στην επίκαιρη ερώτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για την ανομία την ερχόμενη Παρασκευή, δείχνει πως όλη την εβδομάδα το Μέγαρο Μαξίμου και ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει το «σφυροκόπημα» στην Πειραιώς, καθώς καταρρέει και το τελευταίο αντιπολιτευτικό οχυρό της, αυτό της δήθεν ανομίας.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ

«Ο κ. Αυγενακης είναι γραμματέας της ΝΔ. και μέλος της κοινοβουλευτικής της ομάδας.

Ο κ. Αυγενάκης είναι στενός συνεργάτης και προσωπική επιλογή του Κ. Μητσοτάκη.

Ο κ. Αυγενάκης είναι ένα από τα κορυφαία στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κ. Αυγενάκης φέρεται να εμπλέκεται σύμφωνα με κυριακάτικο δημοσίευμα σε εγκληματικό κύκλωμα του κοινού ποινικού δικαίου.

Ο κ. Αυγενάκης, το κόμμα του και ο αρχηγός του κ.Μητσοτάκης αρνούνται να δώσουν εξηγήσεις για τις αποκαλύψεις σύμφωνα με τις οποίες ο κ. Αυγενάκης φέρεται να κάνει εξυπηρετήσεις σε απαγωγείς, λαθρέμπορους και άλλους ποινικούς.

Για την περίπτωση του κ. Αυγενάκη η σιωπή δεν είναι χρυσός.

Ο ελληνικός λαός περιμένει απαντήσεις από … προχτές τόσο από τον κ. Αυγενακη, όσο και από τη ΝΔ.

Η συνεχιζόμενη σιωπή «για την ανοχή στην ανομία» εκθέτει ανεπανόρθωτα προσωπικά τον κ. Μητσοτάκη».

Διαβάστε την απάντηση του Λευτέρη Αυγενάκη για τις αποκαλύψεις

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αντιπαράθεση του Φαραντούρη με τον Πορτοσάλτε στον «αέρα» του ΣΚΑΪ

Φαραντούρης: «Η δικαιοσύνη θα αποδοθεί – Η δημοκρατία θα νικήσει»

Κασσελάκης για «μικρό» Καραμανλή: «Δεν έφταιγεν ο ίδιος, τόσος ήτανε» – Όλοι οι βουλευτές της ΝΔ συνυπεύθυνοι

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποχαιρετά τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη με αίσθημα ευγνωμοσύνης

Φάμελλος για Φλωρίδη: «Πολιτικός γενίτσαρος, … ακροδεξιός, … χωρίς ηθική»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...