Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Άρον άρον ακύρωσε ο Άδωνις τη “φιέστα” με Ξαφά και Παπακωνσταντίνου – Οργή Καραμανλή

Άρον άρον ακύρωσε ο Άδωνις τη “φιέστα” με Ξαφά και Παπακωνσταντίνου – Οργή Καραμανλή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Όπισθεν ολοταχώς σήμανε ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης μετά το σάλο που προκλήθηκε από την επιλογή του να συμπαρουσιάσει με τον πρώην υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, το βιβλίο της Μιράντας Ξαφά “Δημόσιο Χρέος” την ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίαζε τις θέσεις της ΝΔ για το κοινωνικό κράτος στο προσυνέδριο στα Ιωάννινα, σε μία προσπάθεια να στρογγυλέψει το νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Παρά το γεγονός ότι η παρουσία του κ. Γεωργιάδη είχε προαναγγελθεί, ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ αποφάσισε τελευταία στιγμή να μη δώσει το παρόν και να στέιλει μονάχα βίντεο με χαιρετισμό.

Η αλλαγή πλάνων την ύστατη στιγμή για ένα θέμα με υψηλή πολιτική σημειολογία, όπως είχε αποκαλύψει το TRIBUNE, έχει τεράστιο πολιτικό παρασκήνιο που συνδέεται άρρηκτα με τις τεκτονικές εσωτερικές τριβές της Νέας Δημοκρατίας.

Και τούτο, διότι όπως πληροφορούμαστε η αντίδραση του καραμανλικού στρατοπέδου στην πρωτοβουλία του κ. Γεωργιάδηη να βρεθεί στο πλευρό της ακραίας νεοφιλελεύθερης Μιράντας Ξαφά και του υβριστή του Κώστα Καραμανλή και καταδικασθέντα για τη λίστα Λαγκάρντ, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, ήταν σφοδρή και ήρθε σε συνέχεια των τροχιοδεικτικών βολών του Βαγγέλη Μεϊμαράκη με αποδέκτες τους “ακραίους” της ΝΔ.

Πέραν τούτου, η επιλογή του κ. Γεωργιάδη να σταθεί στο πλευρό της κας Ξαφά και του κ. Παπακωνσταντίνου για το βιβλίο της πρώτης με τίτλο «Δημόσιο Χρέος», έχει ήδη προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις στις τάξεις των καραμανλικών, δεδομένου ότι ο καταδικασθείς για τη λίστα Λαγκάρντ πρώην υπουργός και η κα Ξαφά έχουν αποτελέσει σφοδρούς πολέμιους της διακυβέρνησης Καραμανλή.

Την ίδια ώρα, έντονη ήταν και η αντίδραση του ίδιου του Προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος την ώρα που επιχειρεί να βγάλει τη ρετσινιά του κοινωνικά ανάλγητου και νεοφιλελεύθερου, μέσα από τις εργασίες του τρίτου Προσυνεδρίου της ΝΔ που έγινε στα Ιωάννινα «για τους πολίτες που επλήγησαν περισσότερο από την κρίση», ο κ. Γεωργιάδης θα βρισκόταν στο πλευρό της Μιράντας Ξαφά, που έχει ταυτιστεί με ό,τι πιο ακραίο και νεοφιλελεύθερο έχει ακουστεί ποτέ στην ελληνική πολιτική σκηνή.

Υπενθυμίζουμε μονάχα ότι η κα Ξαφά μεταξύ άλλων έχει υπερασπιστεί την περαιτέρω μείωση των συντάξεων, το κούρεμα καταθέσεων στην Κύπρο λέγοντας πως «είναι το καινούργιο πρότυπο που σωστά αποφάσισε να υιοθετήσει και η Ευρώπη», την απόλυση 200.000 δημοσίων υπαλλήλων με άρθρο της από το 2011, την πλήρη απορρύθμιση του δημοσίου ασφαλιστικού συστήματος προκειμένου να οδηγηθούν όλοι οι εργαζόμενοι και ασφαλισμένοι σε ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες, όλες τις θέσεις του ΔΝΤ, το οποίο έχει δικαιολογήσει πλήρως για τα εγκληματικά λάθη του στους συντελεστές και τους πολλαπλασιαστές των πρώτων δύο μνημονίων που οδήγησαν εν τέλει σε ύφεση μέχρι και σχεδόν 11% και πολλά άλλα…

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κασσελάκης για «μικρό» Καραμανλή: «Δεν έφταιγεν ο ίδιος, τόσος ήτανε» – Όλοι οι βουλευτές της ΝΔ συνυπεύθυνοι

Ανδρουλάκης σε βουλευτές ΝΔ: Χειροκροτώντας τον κ. Καραμανλή, είστε όλοι συνυπεύθυνοι για τις πράξεις του

Φάμελλος για Φλωρίδη: «Πολιτικός γενίτσαρος, … ακροδεξιός, … χωρίς ηθική»

Κώστας Αχ. Καραμανλής: Πέταξε και πάλι τη μπάλα στην εξέδρα για την τραγωδία στα Τέμπη

Ανδρουλάκης: «Ψεκασμένες θεωρίες» ότι το ΠΑΣΟΚ εξυπηρετεί οικονομικά συμφέροντα με τη πρόταση δυσπιστίας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...