Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οργή Τσίπρα για την πέμπτη φάλαγγα Ξαφά – Μητσοτάκη: Προσφυγή στη Δικαιοσύνη

Οργή Τσίπρα για την πέμπτη φάλαγγα Ξαφά – Μητσοτάκη: Προσφυγή στη Δικαιοσύνη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σφοδρή κριτική ασκεί το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη ΝΔ κατηγορώντας τους για “μεθοδευμένη υπονόμευση της ελληνικής προσπάθειας, με αφορμή δημοσίευμα της “Εφημερίδα των Συντακτών” με πρωτοσέλιδο τίτλο: “Σαμποτάζ στο Λονδίνο. Η Μιράντα Ξαφά παρουσίασε σε επενδυτές ζοφερή την εικόνα της οικονομίας μας”.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι “η φερόμενη ως συνεργάτιδα του Κυριάκου Μητσοτάκη είπε σε ‘κλειστή λέσχη’ επενδυτών στο Λονδίνο, ότι οι τράπεζες θα χρειαστούν ανακεφαλαιοποίηση, πως δεν θα κλείσει η τρίτη αξιολόγηση και πως ο κ. Μητσοτάκης, αφού γίνει πρωθυπουργός το 2018, θα υπογράψει νέο Μνημόνιο”.

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι θα υπάρξει προσφυγή στη δικαιοσύνη για τα όσα αποδίδονται στην κ. Ξαφά από το ρεπορτάζ της εφημερίδας.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού σημειώνει ότι “ο κος Μητσοτάκης, αφού από τη πρώτη στιγμή επένδυσε στη καταστροφή, απελπισμένος πια και απόλυτα πεπεισμένος ότι χωρίς καταστροφή δεν έχει καμιά ελπίδα πολίτικης επιβίωσης στέλνει τη σύμβουλό του στο εξωτερικό σε διατεταγμένη υπηρεσία, μήπως και καταφέρει να υπονομεύσει τη πορεία ανάκαμψης της οικονομίας”.

Τονίζει ότι “η διασπορά καταστροφολογικών ψευδών ειδήσεων, δεν είναι κάτι καινούργιο από πλευράς ΝΔ”, για να υπογραμμίσει ωστόσο πως “η μεθοδευμένη υπονόμευση, όμως, προς τους διεθνείς επενδυτές της ευστάθειας του τραπεζικού συστήματος την ώρα που η κυβέρνηση τους καλεί να επενδύσουν στα ελληνικά ομόλογα, συνιστά πράξη που εκφεύγει από τα όρια της πολιτικής και εισέρχεται στη σφαίρα της δικαιοσύνης. Ο λόγος για τη συνέχεια προφανώς της ανήκει”.

Τι αναφέρει το ρεπορτάζ για τη Μιράντα Ξαφά

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Ν. Σβέρκου, το τελευταίο διάστημα, λόγω των θετικών ενδείξεων για την ελληνική οικονομία και των ευοίωνωνμηνυμάτων που μεταδίδονται από τους θεσμούς και την Αθήνα για ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης, λαμβάνουν χώρα παρασκηνιακές συναντήσεις μεταξύ επενδυτών και Ελλήνων πολιτικών παραγόντων που βρίσκονται κοντά όχι μόνο στην κυβέρνηση αλλά και στη Ν.Δ., με την πλευρά των επενδυτών να αναζητά πληροφορίες.

Μια κλειστή λέσχη του Ουεστμίνστερ του Λονδίνου, γνωστή για τα ισχυρά μέλη και τις υψηλές υπηρεσίες, φιλοξένησε μια τέτοια συνάντηση την περασμένη Παρασκευή. Συμμετέχοντες ήταν εκπρόσωποι μεγάλων επενδυτικών ομίλων που ειδικεύονται στις επενδύσεις στις τράπεζες και τη διαχείριση και αγορά ομολόγων και από ελληνικής πλευράς η Μιράντα Ξαφά φερόμενη ως άτυπη σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη. Οι επενδυτές βρήκαν εξόχως ενδιαφέρουσα μια συζήτηση μαζί της.

Αυτά που άκουσαν όμως από τη Μιράντα Ξαφά τους εξέπληξαν και τους προκάλεσαν πολλά ερωτήματα όπως μετέφεραν ορισμένοι εξ αυτών στην «Εφημερίδα των Συντακτών».

Μάλιστα, σύμφωνα με τις αποκλειστικές πληροφορίες του Νίκου Σβέρκου, η κα Ξαφά επικαλούμενη «εσωτερική πληροφόρηση από τραπεζίτες» στις συναντήσεις αυτές ισχυρίζεται πως επίκειται νέα ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών στις αρχές του 2018, πτώση της κυβέρνησης και άνοδος του Κυριάκου Μητσοτάκη, με παράλληλη υπογραφή τέταρτου μνημονίου.

Ένα σενάριο το οποίο διαψεύδεται ακόμα και από τους πιο σκληρούς εκ των δανειστών, αφού όλοι πλέον επιβεβαιώνουν την πορεία για την επιτυχή ολοκλήρωη του προγράμματος τον Αύγουστο του 2018.

Τα καυτά ερωτήματα για τη Μιράντα Ξαφά και Μητσοτάκη

-Γνωρίζει η Μιράντα Ξαφά ότι η διασπορά τέτοιων ειδήσεων περί επικείμενης ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών προκαλεί ανησυχία στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα;

-Γνωρίζει πως ισχυρισμοί περί μη ολοκλήρωσης της τρίτης αξιολόγησης, που διαψεύδονται πανταχόθεν, προκαλούν αβεβαιότητα στο σύνολο της οικονομίας;

-Γιατί επαναλαμβάνει τις ίδιες εκτιμήσεις περί εκλογών, όπως έπραξε και τον Δεκέμβριο του 2016, χαρακτηρίζοντας τότε «προάγγελο εκλογών» το διάγγελμα Τσίπρα για το έκτακτο βοήθημα στους συνταξιούχους;

Τα παραπάνω ερωτήματα είναι προφανώς ρητορικά. Υπάρχουν όμως και άλλες πτυχές:

-Ηταν σε γνώση του Κυριάκου Μητσοτάκη η επίσκεψη της Μιράντας Ξαφά στο Λονδίνο και η συνάντησή της με επενδυτές;

-Γνωρίζει ο πρόεδρος της Ν.Δ. ότι η Μιράντα Ξαφά μιλά εξ ονόματος του κόμματός του σε αυτές τις συναντήσεις, όπου μεταφέρει αυτή την επίπλαστη εικόνα για την ελληνική οικονομική και πολιτική σκηνή;

-Είναι τελικά η Μιράντα Ξαφά σύμβουλός του;

-Ισχύει ότι ανάλογες συναντήσεις με επενδυτές κάνουν σε όλη την Ευρώπη και άλλοι φερόμενοι ως σύμβουλοί του;

Είναι πάντως αξιοπερίεργη η «σύμπτωση» των απόψεων και των εκτιμήσεων της Μιράντας Ξαφά και εκείνων που εξέφρασαν «ανώτατες κομματικές πηγές της Ν.Δ.» μιλώντας σε δημοσιογράφους από το Στρασβούργο. Οι κορυφαίες πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκτίμησαν ότι το 2018 θα είναι χρονιά εκλογών.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κασσελάκης για «μικρό» Καραμανλή: «Δεν έφταιγεν ο ίδιος, τόσος ήτανε» – Όλοι οι βουλευτές της ΝΔ συνυπεύθυνοι

Ανδρουλάκης σε βουλευτές ΝΔ: Χειροκροτώντας τον κ. Καραμανλή, είστε όλοι συνυπεύθυνοι για τις πράξεις του

Φάμελλος για Φλωρίδη: «Πολιτικός γενίτσαρος, … ακροδεξιός, … χωρίς ηθική»

Κώστας Αχ. Καραμανλής: Πέταξε και πάλι τη μπάλα στην εξέδρα για την τραγωδία στα Τέμπη

Ανδρουλάκης: «Ψεκασμένες θεωρίες» ότι το ΠΑΣΟΚ εξυπηρετεί οικονομικά συμφέροντα με τη πρόταση δυσπιστίας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...