Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Με τη Βάση της Σούδας τα έχει ο Κουτσούμπας – Ας του πει κάποιος ότι η ΕΣΣΔ κατέρρευσε

Με τη Βάση της Σούδας τα έχει ο Κουτσούμπας – Ας του πει κάποιος ότι η ΕΣΣΔ κατέρρευσε
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η νατοϊκή Βάση της Σούδας βρέθηκε στο επίκεντρο της ομιλίας του γενικού γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, που πραγματοποίησε το Σάββατο στα Χανιά, στα πλαίσια τριήμερης περιοδείας του στην Κρήτη.

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, σε εκδήλωση – συνεστίαση που διοργάνωσαν Τοπικές Επιτροπές Χανίων, στο κέντρο «Αλκυών», στο Μάλεμε Χανίων, αφιέρωσε μεγάλο κομμάτι της ομιλίας του, στο ρόλο της νατοϊκής βάσης στην αμερικανική εξωτερική πολιτκή, χαρακτηρίζοντάς τη ως “ορμητήριο” των ΗΠΑ προς χώρες που είναι φιλικές προς την Ελλάδα ενώ ταυτόχρονα επεσήμανε ότι “επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, η αμερικανική παρουσία στη Σούδα έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.

Ο κ. Κουτσούμπας, επικαλούμενος συνέντευξη του Αμερικανού Πρεσβευτή, σημείωσε ότι η βάση έχει μετατραπεί σε ανώτερο διανομέα μεταφοράς πολεμικού υλικού και υποστήριξης στα πεδία των μαχών που διεξάγουν οι ΗΠΑ στην Ανατολική Μεσόγειο και αλλού, ενώ σε άλλο σημείο της ομιλίας του επικαλούμενος την εφημερίδα της βάσης του Οκτωβρίου, τόνισε ότι “για πρώτη φορά το αμερικανικό ναυτικό χρησιμοποίησε τα τούνελ που υπάρχουν εκεί, για φύλαξη ενεργών πυρομαχικών”.

Επίσης ότι “πύραυλοι τόμαχοκ μετακινήθηκαν από τα τούνελ κάτω στην προβλήτα Κ-14 και φορτώθηκαν στο πλοίο USS PORTER. Ακόμη ότι με την συνεργασία του ελληνικού πολεμικού ναυτικού και αμερικανικών πλοίων φορτώθηκαν πυρομαχικά από τις προβλήτες στο Μαράθι για μεταφορά τους σε πλοία εν πλω”.

“Μάλιστα για τα μάτια του κόσμου, οι μισθοφόροι των ΗΠΑ κάνουν και δράσεις όπως, ο καθαρισμός ακτών ή το σφουγγάρισμα στο γηροκομείο Χανίων”, σχολίασε ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ.

Κλείνοντας στην ομιλία του το κομμάτι που αφορά τις βάσεις στη Σούδα, ο κ. Κουτσούμπας, σημείωσε οτι “μόνο σε περιπέτειες και συμφορές εμπλέκει η Σούδα τον Ελληνικό λαό” και επανέλαβε για ακόμη μια φορά το αίτημα να κλείσουν οι νατοϊκές βάσεις.

Μάλιστα απευθυνόμενος σε Χανιώτες που πρωτοστατούσαν στο παρελθόν ενάντια στις νατοϊκές βάσεις και ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, τους κάλεσε να αναλογιστούν τι συμβαίνει σήμερα στη βάση της Σούδας, επισημαίνοντας οτι από μόνο του, το παράδειγμα των νατοϊκών βάσεων, θα πρέπει να προβληματίσει όλους όσους εμπιστεύτηκαν τον ΣΥΡΙΖΑ.

Βεβαίως να τα λέει αυτά κάποιος “αριστεριστής”, πάει και έρχεται. Αλλά να τα λέει ο Γ.Γ. του ΚΚΕ, του ίδιου κόμματος που λειτούργησε για ολόκληρες δεκαετίες ως το “παράρτημα” της Μόσχας προκαλεί τουλάχιστον θυμηδία.

Δεν θυμόμαστε κανέναν ρήτορα του ΚΚΕ να καταφέρεται κατά των πυρηνικών όπλων της ΕΣΣΔ ή κατά των σοβιετικών βάσεων στην περιοχή μας. Θυμάστε εσείς μήπως αναγνώστες μας; Μόνο με τους Αμερικανούς είχαν (και συνεχίζουν να έχουν) πρόβλημα. Μανιακό πρόβλημα.

Είναι γνωστό σε όλο τον ελληνικό λαό ότι πριν την κατάρρευση του επίγειου κόκκινου παραδείσου τους, όλοι αυτοί εκτελούσαν θελήματα από τη Μόσχα και φώναζαν να κλείσουν οι βάσεις ναι μεν για την παγκόσμια ειρήνη αλλά και γιατί αυτό συνέφερε τους Σοβιετικούς.

Σήμερα όμως που δεν υπάρχει ΕΣΣΔ, αλήθεια, γιατί το ΚΚΕ συνεχίζει να θέλει να φύγουν οι βάσεις;

Το λέει επειδή το ΚΚΕ είναι υπέρ της παγκόσμιας ειρήνης, του αφοπλισμού και άλλων τέτοιων ευγενών ιδεών;

Το λέει από κεκτημένη ταχύτητα; Το λέει γιατί δεν χάνει και τίποτα να το λέει;

Γιατί το ΚΚΕ δεν λέει την αλήθεια όμως; Ότι δηλαδή εάν εκείνο είχε έρθει στα πράγματα την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου θα μας είχε γεμίσει με σοβιετικές βάσεις.

Είναι τουλάχιστον υποκριτικό να μιλάνε τα πάλαι ποτέ παραρτήματα της σοβιετικής Μόσχας για βάσεις του θανάτου και άλλα τέτοια γραφικά. Ας μιλήσει τουλάχιστον κάποιος που δεν υπήρξε φίλος πυρηνικής υπερδύναμης, όχι το ΚΚΕ!

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Δημοσκόπηση: Μειώνεται η ψαλίδα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – Καταλληλότερος πρωθυπουργός ξανά ο Κανένας

Μέση Ανατολή: Η Κίνα στο πλευρό του Ιράν

DW: Ιράν εναντίον Ισραήλ – Οι επιπτώσεις στην οικονομία

H 45χρονη καθηγήτρια που πιάστηκε γυμνή με μαθητή, είναι παντρεμένη με κυβερνητικό αξιωματούχο

Ισραήλ-Πολεμικό Συμβούλιο: Απόφαση για «χτύπημα» κατά του Ιράν – Ίσως και τη Δευτέρα τα αντίποινα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...