Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πρωτοφανής “πόρτα” Καραμανλή στον Μητσοτάκη – Δε θα μιλήσει στο Συνέδριο

Πρωτοφανής “πόρτα” Καραμανλή στον Μητσοτάκη – Δε θα μιλήσει στο Συνέδριο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στην παρουσία του και χωρίς να τοποθετηθεί, σαφή ένδειξη δυσαρέσκειας προς την ηγεσίας της ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, θα περιοριστεί σύμφωνα με πληροφορίες ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του κόμματος, Κώστας Καραμανλής.

Η απόφαση αυτή του κ. Καραμανλή έρχεται ως επιστέγασμα της έντονης ενόχλησης του πρώην πρωθυπουργού και του περιβάλλοντός του για σειρά επιλογών της ηγεσίας, με αιχμή του δόρατος τη νεοφιλελεύθερη ρητορική και πολιτική που προάγεται από τον κ. Μητσοτάκη σε αντίθεση με την κοιτίδα του “καραμανλικού” DNA του κόμματος, που βρίσκεται στον κοινωνικό φιλελευθερισμό.

Χαρακτηριστικά της δυσαρέσκειας στο γαλάζιο στρατόπεδο είναι τόσο η απουσία του Κώστα Καραμανλή – όπως και του Αντώνη Σαμαρά και του Ευάγγελου Μεϊμαράκη – από το πρώτο προσυνέδριο της ΝΔ, όσο και το… ψυχροπολεμικό κλίμα που υπήρχε μεταξύ του πρώτου και του Κυριάκου Μητσοτάκη στο προσυνέδριο στη Θεσασλονίκη, όπου ο πρώην πρωθυπουργός χαιρέτισε μέχρι και τους θυρωρούς αλλά όχι τον Πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως δεν θα τοποθετηθεί στο Συνέδριο ούτε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, πρωτοβουλία που μεταφράζεται σε πλήρη αποδοκιμασία της ηγεσίας, την ώρα που μάλιστα μετά την “προσχηματική” αποπομπή της Ντόρας Μπακογιάννη από μία ενδεχόμενη μελλοντική κυβέρνηση της ΝΔ, πληθαίνουν οι πληροφορίες για ηλικιακό πογκρόμ κατά των καραμανλικών κυρίως στελεχών, προκειμένου να μπορέσει να προχωρήσει η μητσοτακικοποίηση της παράταξης.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο μερικοί από τους μη κομματικούς ομιλητές των θεματικών του ετήσιου συνεδρίου της ΝΔ, με τους οποίους η ηγεσία της επιχειρεί να ανοίξει τις πόρτες της στην κοινωνία, είναι Μίμης Δομάζος, ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης αλλά και ο… εκ μεταγραφής από το Ποτάμι, Στέλιος Ράμφος.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση το λόγο στο συνέδριο θα λάβουν, εκτός από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο πρώην Πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς και ο Ευρωπαίος Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Σε εξέλιξη μπρα ντε φερ με Σαμαρά

Λίγα εικοσιτετράωρα πριν την αυλαία του 11ου Συνεδρίου της ΝΔ και το θερμόμετρο στο εσωτερικό της συντηρητικής παράταξης χτυπάει κόκκινο, καθώς όλοι οι «παίχτες» ετοιμάζουν τις κινήσεις τους.

Την ώρα που ο Αντώνης Σαμαράς ακύρωσε το ταξίδι του στις ΗΠΑ και τελικά θα παραστεί στο Συνέδριο, προετοιμάζοντας το έδαφος για ηχηρή παρέμβαση υπέρ της σκληρής γραμμής «Άδωνι» και κατά της «κεντροαδεξιάς» που ευαγγελίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη, φρόντισε χθες να στείλει σαφές μήνυμα στο σαμαρικό στρατόπεδο.

Η μέχρι πρότινος «εκλεκτή» του Αντώνη Σαμαρά, η οποία ωστόσο πλέον αποτελεί κόκκινο πανί για τον πρώην πρωθυπουργό, δίνοντας συνέχεια στην «καμμενειάδα» περί Σαουδικής Αραβίας, εμμέσως πλην σαφώς «κάρφωσε» την κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, παρουσιάζοντας έγγραφα για την εξαγωγή σφαιρών της εταιρίας του Βασίλη Παπαδόπουλου στο εξωτερικό, οι οποίες φέρονται να κατέληξαν στη Συρία.

Τα έγγραφα ωστόσο έχουν ημερομηνίες 2014 και αυτή που οφείλει απαντήσεις δεν είναι η σημερινή κυβέρνηση αλλά η προηγούμενη κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ – ΠΑΣΟΚ.

Τα επίμαχα έγγραφα έδωσαν επί της ουσίας «πάσα» στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και τον Πάνο Καμμένο να παραπέμψουν για απαντήσεις στους κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλο, με τις κατηγορίες να επιστρέφουν μπούμερανγκ στο γαλάζιο στρατόπεδο.

Κάτι τέτοιο βέβαια, μόνο ως εκ παραδρομής λάθος δεν μπορεί να περάσει για τους παρατηρητές των εσωτερικών ισορροπιών της ΝΔ, κίνηση η οποία έγινε αποδεκτή ως «κάρφωμα» της ηγεσίας της ΝΔ στο σαμαρικό στρατόπεδο, που συνεχίζει να ασκεί αφόρητες πιέσεις μέσω του Αντιπροέδρου της επιλογή του, Άδωνι Γεωργιάδη, για σκληρή δεξιά αντιπολιτευτική γραμμή επί παντός επιστητού και χωρίς κανένα περιθώριο σύγκλισης ακόμα και στα μείζονα εθνικά ζητήματα.

Η κίνηση ωστόσο δεν αποκλείεται να αποτελεί ένα μήνυμα για τα επικείμενα ντεσιμπέλ που θα επιλέξει να προσδώσει στην παρέμβασή του ο Αντώνης Σαμαράς στο Συνέδριο της ΝΔ…

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: «Τρέμει» την προκαταρκτική και λέει όχι – Δικαιολογίες για τα Τέμπη

Φάμελλος: Προκαταρκτική για τον Καραμανλή που θα τον παραπέμψει στη Δικαιοσύνη

ΚΚΕ για παραιτήσεις Παπασταύρου-Μπρατάκου: «Παζάρια της κυβέρνησης με τα μεγάλα αστικά συμφέροντα»

Βελόπουλος για αποπομπή Μπρατάκου-Παπασταύρου: Πλανώνται κυβέρνηση και πρωθυπουργός εάν νομίζουν ότι θα διασωθούν

Ανδρουλάκης: Ο πυρήνας του προβλήματος της διαφθοράς είναι το Μέγαρο Μαξίμου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...