Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στη Ρώμη ο Τσίπρας για τη συνάντηση των “7” του ευρωπαϊκού νότου

Στη Ρώμη ο Τσίπρας για τη συνάντηση των “7” του ευρωπαϊκού νότου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σήμερα αργά το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί στη Ρώμη η τέταρτη Σύνοδος των χωρών του Νότου, στην οποία συμμετέχουν οι ηγέτες της Ελλάδας, της Ιταλίας, της Γαλλίας, της Ισπανίας, της Πορτογαλίας, της Κύπρου και της Μάλτας.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας πρόκειται να αναχωρήσει για την Ρώμη το μεσημέρι, και τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης υπογραμμίζουν ότι η όλη ιδέα των «συνόδων των χωρών του Νότου», γεννήθηκε πριν από ενάμιση χρόνο, με πρωτοβουλία της ελληνικής κυβέρνησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κύριος στόχος των επτά ηγετών είναι η δημιουργία μιας νέας δυναμικής για την κοινωνική Ευρώπη.

Οι ηγέτες των μεσογειακών χωρών της Ένωσης επεξεργάζονται διακήρυξη για μια πιο κυρίαρχη, πιο κοινωνική και δημοκρατική Ευρώπη.

Παράλληλα, στην αιώνια πόλη πρόκειται να τονιστεί η ανάγκη για αναθεώρηση της Ευρωζώνης, με κοινό προϋπολογισμό, με κατεύθυνση πιο φιλική για την ανάπτυξη και δημοκρατική.

Το «Μed 7» υποστηρίζει και νέες πρωτοβουλίες για το εργασιακό κεκτημένο και την κοινωνική προστασία, σε συνέχεια της Συνόδου του Γκέτεμποργκ, ενώ ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού, με μεγαλύτερη αλληλεγγύη προς τις «χώρες πρώτης γραμμής», όπως είναι η Ελλάδα και η Ιταλία.

Ο πρωθυπουργός, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, συνεχίζει να στηρίζει δυναμικά και να πρωτοστατεί στις προσπάθειες με στόχο να δοθεί ώθηση στην κοινωνική Ευρώπη, αλλά και μεγαλύτερη αλληλεγγύη στο μεταναστευτικό ζήτημα.

Επίσης, αύριο αναμένεται να θέσει τη σημασία του ζητήματος του σεβασμού του διεθνούς Δικαίου στο Αιγαίο και το ζήτημα της δίκαιης και βιώσιμης επίλυσης του Κυπριακού.

Πριν την έναρξη των εργασιών της Συνόδου, ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει διμερή συνάντηση με τον Ιταλό ομόλογό του Πάολο Τζεντιλόνι, στο κυβερνητικό μέγαρο της Ρώμης, Παλάτσο Κίτζι.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

«Ξέφυγε» το έλλειμμα στη Γαλλία

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Αποκαλύπτονται τα ψέματα της προπαγάνδας Μητσοτάκη – Δεύτερη φτωχότερη στην ΕΕ η Ελλάδα

Μακρόν σε Νετανιάχου: Η «εξαναγκαστική μεταφορά του πληθυσμού [των Γαζαίων] συνιστά έγκλημα πολέμου»

Η Γαλλία μπορεί να στείλει εντός ενός μηνός 20.000 στρατιώτες στην Ουκρανία

Ο Νίκος Δένδιας παρουσία του Λουίτζι Ντι Μάιο έστειλε μήνυμα στην Άγκυρα για το πώς λύνουν τις διαφορές τους οι πολιτισμένες χώρες

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...