Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Με ορμή και… 154 στο τέλος των μνημονίων – Το παρασκήνιο ενός “γάμου”

Με ορμή και… 154 στο τέλος των μνημονίων – Το παρασκήνιο ενός “γάμου”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με έναν γάμο και τα βλέμματα σε άλλους πιθανούς… επίδοξους μνηστήρες το Μέγαρο Μαξίμου κατάφερε με την ψήφιση του χθεσινού πολυνομοσχεδίου όχι μόνο να περάσει και τυπικά τον κάβο της τρίτης αξιολόγησης, που θα κλείσει στο Eurogroup της 22ας Ιανουαρίου, αλλά και να γράψει μία ακόμα επιτυχία άνευ προηγουμένου.

Σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε στο παρελθόν κατά την ψήφιση νομοσχεδίων αξιολογήσεων ο Αλέξης Τσίπρας είδε την κυβερνητική πλειοψηφία αντί να μειώνεται να… αυξάνεται με την προσθήκη της ανεξάρτητης βουλευτού, Θεοδώρας Μεγαλοοικονόμου ως συνεργαζόμενη με τον ΣΥΡΙΖΑ, γεγονός που υπογράμμιζε χθες το βράδυ κυβερνητικός αξιωματούχος σε πηγαδάκι με δημοσιογράφους στη Βουλή.

Το “φλερτ” με την κα Μεγαλοοικονόμου, το οποίο μετατράπηκε σε γάμο χθες με την υπερψήφιση του πολυνομοσχεδίου, είχε ξεκινήσει με την “ψήφο εμπιστοσύνης” που είχε δώσει η βουλευτής Πειραιά στον προϋπολογισμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόθεση του Πρωθυπουργού είναι μετά την επιστροφή του από την Κύπρο να συνεδριάσει το Προεδρείο της κοινοβουλευτικής ομάδας προκειμένου να αποφασιστεί σε ποιες επιτροπές της Βουλής θα ενταχθεί η βουλευτής Πειραιά.

Την ίδια ώρα, αν και από το πρωθυπουργικό επιτελείο απέφυγαν να κάνουν οποιοδήποτε σχόλιο, μόνο απαρατήρητο δεν πέρασε το γεγονός ότι ο Σπύρος Δανέλλης από το Ποτάμι και ο κ. Μεγαλομύστακας, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ένωσης Κεντρώων, αν και ήταν παρόντες σε όλη την κοινοβουλευτική διαδικασία επέλεξαν να μην προσέλθουν να ψηφίσουν.

Και μπορεί ο κ. Μεγαλομύστακας με ανακοίνωσή του να έσπευσε σήμερα το πρωί να διαψεύσει τα κυοφορούμενα σενάρια για “φλερτ” με το κυβερνητικό στρατόπεδο, ωστόσο η περίπτωση του Σπύρου Δανέλλη προσελκύει προσεκτικά το ενδιαφέρον, δεδομένου ότι η στάση του έρχεται σε συνέχεια της προαναγγελίας στήριξης μίας πρότασης λύσης για το Σκοπιανό.

Αμφότερες οι περιπτώσεις ωστόσο δεν είναι ίδιες με την κα Μεγαλοοικονόμου, καθώς είναι βουλευτές άλλων κοινοβουλευτικών ομάδων και όχι ανεξάρτητοι, με το κυβερνητικό επιτελείο να μην θέλει να κατηγορηθεί σε καμία περίπτωση για εισοδισμό.

Πάντως, όπως διαφαίνεται όσο η μνημονιακή περιπέτεια βαίνει προς ολοκλήρωση, οι κάλπες που θα στηθούν σύμφωνα με την κυβερνητική βούληση στο τέλος της θητείας το φθινόπωρο του 2019, θα χαρακτηριστούν από μία πρωτοφανή πίεση στον πολιτικό χώρο του κέντρου, με το διπολισμό “αριστεράς – δεξιάς” να είναι το βασικό διακύβευμα των ερχόμενων εκλογών.

Ωστόσο, είναι δεδομένο πως ο μαγικός αριθμός 154 πλέον δίνει νέα πνοή στο κυβερνητικό επιτελείο, δεδομένου ότι όπως όλα δείχνουν το κλίμα ανάκαμψης και η πορεία εξόδου από τα Μνημόνια τον ερχόμενο Αύγουστο ενισχύουν τη δυναμική για τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ την ίδια ώρα δημιουργείται μαξιλαράκι ασφαλείας για τυχόν ατυχήματα ή διαρροές από βουλευτή της πλειοψηφίας που αρέσκεται σε επικοινωνιακό… ανταρτοπόλεμο σε κάθε ευκαιρία, δημιουργώντας διαρκώς μία εικόνα διαφοροποίησης.

Στο πλαίσιο αυτό ο Πρωθυυπουργός βλέπει την ίδια ώρα την “ψαλίδα” με τη ΝΔ να κλείνει διαρκώς όσο επιβεβαιώνεται η οριστική έξοδος από τα μνημόνια, την αντιπολίτευση αντιμέτωπη με στρατηγικό αδιέξοδο απλά να περιμένει καρτερικά και με έντονη εσωστρέφεια πότε θα αποφασίσει το Μέγαρο Μαξίμου να στήσει κάλπες και συγχρόνως την πορεία της κυβέρνησης να ακολουθεί την ίδια “αυξητική” πορεία ανάκαμψης με αυτήν της οικονομίας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: «Τρέμει» την προκαταρκτική και λέει όχι – Δικαιολογίες για τα Τέμπη

Φάμελλος: Προκαταρκτική για τον Καραμανλή που θα τον παραπέμψει στη Δικαιοσύνη

ΚΚΕ για παραιτήσεις Παπασταύρου-Μπρατάκου: «Παζάρια της κυβέρνησης με τα μεγάλα αστικά συμφέροντα»

Ανδρουλάκης: Ο πυρήνας του προβλήματος της διαφθοράς είναι το Μέγαρο Μαξίμου

ΣΥΡΙΖΑ για αποπομπή Παπασταύρου και Μπρατάκου από Μητσοτάκη: Καλή τύχη στους επόμενους

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...