Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι γράφουν αλβανικά δημοσιεύματα για τη συνάντηση Κοτζιά-Μπουσάτι στην Κορυτσά

Τι γράφουν αλβανικά δημοσιεύματα για τη συνάντηση Κοτζιά-Μπουσάτι στην Κορυτσά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Αλβανικά δημοσιεύματα προσπαθούν να «εξιχνιάσουν» το περιεχόμενο της συνάντησης ΚοτζιάΜπουσάτι στην Κορυτσά και μάλιστα διατυπώνουν διάφορες θεωρίες.

Σύμφωνα με την αλβανική Report TV, ο Αλέξης Τσίπρας, ζήτησε από τον Νίκο Κοτζιά να επιστρέψει από την Κορυτσά με συμφωνία για την ΑΟΖ, που να είναι έτοιμη για υπογραφή τον Απρίλιο σε συνάντηση που αναμένεται να πραγματοποιηθεί με τον ομόλογό του Έντι Ράμα.

Στο ίδιο αλβανικό δημοσίευμα αναφέρεται ότι οι δύο αντιπροσωπείες βρίσκονται στο ξενοδοχείο πολυτελείας «Life Galery» της Κορυτσάς, ανακαινισμένο ελληνικό αρχοντικό, «προκειμένου να βγάλουν λευκό καπνό», όπως γράφεται χαρακτηριστικά στο υπεραισιόδοξο αλβανικό δημοσίευμα.

Το αλβανικό ρεποράζ, επικαλούμενο αλβανικές πηγές που συμμετέχουν στις συνομιλίες, αναφέρει ότι η πρώτη ημέρα θα ξεκινήσει με αλβανικά ζητήματα, όπως η εκκλησιαστική περιουσία της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας και η τρέχουσα κατάστασή της.

Την επόμενη ημέρα θα συζητηθούν θέματα που αφορούν τη γηγενή ελληνική εθνική μειονότητα, ενώ το αλβανικό δημοσίευμα επικαλούμενο «πηγές που παρευρίσκονται στις συνομιλίες» αναφέρει ότι η αλβανική πλευρά θα επιδιώξει την άρση των εμποδίων στις μετακινήσεις των Αλβανοτσάμηδων προς την Ελλάδα. Για την Ελλάδα, όπως είναι διακηρυγμένο, δεν υπάρχει «τσάμικο ζήτημα».

Η Report TV γράφει ακόμα -άγνωστο από που το γνωρίζει- ότι ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από τον Νίκο Κοτζιά ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα από αυτήν τη συνάντηση, προκειμένου να υπάρχει η δυνατότητα υπογραφής συμφωνίας για την υφαλοκρηπίδα. Εννοούν προφανώς να προκύψει μια συμφωνία για τις ΑΟΖ των δύο χωρών, που υπήρχε τέτοια συμφωνία αλλά την ακύρωσε ο Έντι Ράμα.

Σε κάθε περίπτωση, όπως και στις προηγούμενες συνομιλίες Κοτζιά – Μπουσάτι στην Κρήτη, κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τι πραγματικά συζητιέται όσο όλα βρίσκονται σε εξέλιξη. Μάλιστα ενώ το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών τηρεί σιγή ασυρμάτου, το αλβανικό ΥΠΕΞ φαίνεται ότι έχει πολλά παπαγαλάκια, που διαρρέουν «τα δικά τους», πράγμα που επιβεβαιώνει ότι πρόκειται περί ασόβαρου κράτους, εάν πράγματι έκαναν διαρροές στον αλβανικό Τύπο.

Το TRIBUNE σημειώνει ότι δεν επιβεβαιώνει το αλβανικό δημοσίευμα και δεν το υιοθετεί, αφού η μόνη αξιόπιστη πηγή για αυτά τα θέματα είναι το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών που ακόμα δεν έχει μιλήσει.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γιάννης Χρυσουλάκης: Έλληνες και Ινδοί συγκροτούν δύο έθνη που συναντιούνται, με αδιάλειπτες και γόνιμες επαφές και ανταλλαγές, στα βάθη της Ιστορίας

Θεόδωρος Γκότσης: Η Κύπρος «δεν αναγνωρίζει την μονομερώς ανακηρυχθείσα ανεξαρτησία» του Κοσόβου

Το κατοχικό ψευδοκράτος των αποσχιστών στην Κύπρο πανηγυρίζει με τα «κατορθώματα» της Ντόρας Μπακογιάννη και της ΝΔ

Η Κασιμάτη καταψήφισε την πρόταση της Ντόρας να ενταχθεί το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης

Αλέξης Τσίπρας: «Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις για την ειρήνη»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...