Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ωρα για σωστές και όχι εύκολες αποφάσεις, λέει ο Αλβανός αντιπρόεδρος των Σκοπίων

Ωρα για σωστές και όχι εύκολες αποφάσεις, λέει ο Αλβανός αντιπρόεδρος των Σκοπίων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

О Μπούγιαρ Οσμάνι, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ και αρμόδιος για τις ευρωπαϊκές υποθέσεις, σχολίασε το συλλαλητήριο στην Αθήνα για το θέμα του ονόματος και σημείωσε ότι αυτό αποτελεί μέρος του πολιτικού διαλόγου που διεξάγεται με διάφορες μορφές και είναι κατοχυρωμένο δημοκρατικό δικαίωμα, ωστόσο, είπε, δεν πρέπει να επηρεάσει τη διαδικασία επίλυσης του θέματος της ονομασίας.

«Επίσης, δεν πρέπει να υποτιμάται ο μεγάλος αριθμός ανθρώπων που υποστηρίζουν την εξεύρεση λύσης και τάσσονται κατά αυτού του τρόπου έκφρασης διαμαρτυρίας.

Ποτέ δεν πιστεύαμε ότι πρόκειται για ένα εύκολο θέμα που θα λυθεί χωρίς να αντιμετωπιστούν προκλήσεις στην πορεία. Αυτό που είναι σημαντικό, είναι πως έχουμε κυβερνήσεις (σ.σ. στην Ελλάδα και στην ΠΓΔΜ) που είναι αποφασισμένες να βρουν λύση.

Αυτές πρέπει να παραμείνουν ήρεμες και προσηλωμένες στην εξεύρεση λύσης, ανεξάρτητα από τις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουμε στην πορεία.

Τώρα είναι η ώρα να πάρουμε σωστές αποφάσεις και όχι εύκολες αποφάσεις», προσέθεσε ο Μπουγιάρ Οσμάνι, ο οποίος προέρχεται από το αλβανικό συγκυβερνών κόμμα DUI του Αλί Αχμέτι.

Από τη μεριά του, ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης VMRO-DPMNE, Χρίστιαν Μίτσκοσκι, ανέφερε ότι τους προηγούμενους μήνες, μετά την εκλογή της νέας κυβέρνησης στην ΠΓΔΜ, υπήρχε μια αίσθηση αισιοδοξίας και στις δύο χώρες, προσέθεσε ωστόσο ότι αυτή τη στιγμή τα συναισθήματα είναι ανάμεικτα, ιδιαίτερα μετά το χθεσινό συλλαλητήριο στην Αθήνα και το προηγούμενο στην Θεσσαλονίκη, ενώ εξέφρασε την άποψη ότι η διαπραγματευτική διαδικασία οπισθοδρομεί.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Συνελήφθη με εντολή της Ειδικής Εισαγγελίας ο διορισμένος δήμαρχος Χειμάρρας Γκέργκι Γκόρο: Η σύλληψη έγινε μετά από καταγγελία του εκλεγμένου Φρέντη Μπελέρη

24χρονος Αλβανός στην Πέλλα καταδικάστηκε για βιασμό ανηλίκου

Κατακραυγή για τον τραμπούκο Ράμα: Έσπρωξε γυναίκα δημοσιογράφο μπροστά στις κάμερες

Νίκος Δένδιας: Εξαιρετικό επίπεδο διμερούς αμυντικής σχέσης Ελλάδος–Μαυροβουνίου

Δεύτερη ακριβότερη χώρα στην Ευρώπη η Ελλάδα – Στη δεκάδα στον πληθωρισμό τροφίμων

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...