Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Καταγγελία ΣΟΚ: Ήδη ένας νεκρός στο σκάνδαλο Novartis: Ο Μαυρίκος ξέπλενε χρήματα

Καταγγελία ΣΟΚ: Ήδη ένας νεκρός στο σκάνδαλο Novartis: Ο Μαυρίκος ξέπλενε χρήματα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε μία καταγγελία βόμβα που συσχετίζει το σκάνδαλο Novartis με την υπόθεση των εκβιαστών και τον θάνατο του Παναγιώτη Μαυρίκου προβαίνει το Documento, η οποία αναμένεται να φουντώσει έτι περαιτέρω το αστυνομικό – πολιτικό θρίλερ που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη γύρω από την υπόθεση με τις μίζες της πολυεθνικής φαρμακοβιομηχανίας.

Εφόσον οι δύο υποθέσεις συνδέονται και επιβεβαιώνονται από τις μαρτυρικές καταθέσεις για το σκάνδαλο Novartis δίαυλοι επικοινωνίας του πρώην εκδότη που βρήκε τραγικό θάνατο κάτω από περίεργες συνθήκες όταν κάηκε ζωντανός μέσα στο αυτοκίνητό του με τη Novartis, τότε το αστυνομικό θρίλερ θα μετρά ήδη έναν νεκρό.

Και τούτα, την ώρα που εμπλεκόμενοι και ΝΔ επιχειρούν διαρκώς να στρέψουν τη συζήτηση όχι γύρω από την ουσία της υπόθεσης και τη διερεύνισή της αλλά γύρω από την επιμονή για αποκάλυψη των ονομάτων των προστατευόμενων μαρτύρων.

Γράφει το ρεπορτάζ του Documento

Σχεδόν δύο χρόνια μετά τον θάνατο του εκδότη Παναγιώτη Μαυρίκου, μέσα στο φλεγόμενο αυτοκίνητό του,στην Αττική Οδό, το όνομά του επανέρχεται στη δημοσιότητα, καθώς έχουν αναφερθεί στο πρόσωπό του μάρτυρες και στην υπόθεση της Novartis.

Ο θάνατος του Παναγιώτη Μαυρίκου, λίγο πριν καταθέσει για την υπόθεση των εκβιασμών στον ανακριτή, είχε προκαλέσει πολύ θόρυβο και είχε προβληματίσει τις αρχές, οι οποίες είχαν κάνει “φύλλο και φτερό” το αυτοκίνητό του, με τα ερωτήματα να επανέρχονται τώρα, καθώς το όνομά του εμπλέκεται και στο σκάνδαλο Novartis.

Συγκεκριμένα, ο Μαυρίκος ο οποίος στο ευρύ κοινό έγινε γνωστός όχι από τις εφημερίδες του που πωλούσαν λιγότερα από 100 φύλα αλλά από την εμπλοκή στη μεγάλη υπόθεση των εκβιασμών, φέρεται σύμφωνα με τους προστατευόμενους μάρτυρες, να έπαιρνε μεγάλα ποσά από το ΚΕΕΛΠΝΟ και τη Novartis, τα οποία ξέπλενε για λογαριασμό πολιτικών προσώπων.

Τα χρήματα αυτά δεν ήταν δικά του, αφού ο ίδιος εμφανίζεται να κρατούσε ένα ποσοστό και να έδινε το υπόλοιπο σε συγκεκριμένους πολιτικούς. Τα στοιχεία συνηγορούν στο ότι ο Παναγιώτης Μαυρίκος ήταν ίσως εκείνος που ξέπλενε μέσω των διαφημίσεων που έπαιρνε για τις εφημερίδες του το χρήμα που η Novartis ήθελε να μοιράσει σε πολιτικά πρόσωπα προκειμένου αυτά να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά της.

Το γεγονός ότι ο Παναγιώτης Μαυρίκος σκοτώθηκε λίγο πριν καταθέσει στον ανακριτή για την υπόθεση των εκβιασμών προκαλεί εν τω μεταξύ ακόμη μεγαλύτερα ερωτηματικά. Είναι σαφές λοιπόν ότι μετά τις τελευταίες εξελίξεις και τις μαρτυρίες για την υπόθεση της Novartis χρειάζεται περαιτέρω έρευνα για το κατά πόσον από ενδεχόμενη κατάθεσή του απειλούνταν ισχυρά πρόσωπα.

Σε άρθρο του το koutipandoras.gr ήδη από τον Ιούνιο του 2016 είχε διατυπώσει ερωτήματα για τη διαφήμιση που λάμβαναν οι εφημερίδες του Μαυρίκου δήθεν ως αποτέλεσμα εκβιασμών. Αποτελούσε δηλαδή ερώτημα το πώς μπορούσε κάποιος να εκβιάζει χρησιμοποιώντας ως μέσο εφημερίδες και ιστοσελίδες που δεν πωλούσαν πάνω από 100 φύλα, είχαν μηδαμινή αναγνωσιμότητα και φυσικά δεν είχαν καμία απολύτως παρέμβαση.

Το koutipandoras.gr έγραφε τότε χαρακτηριστικά πως «προκύπτει πως τα ανύπαρκτα Μέσα του Παναγιώτη Μαυρίκου είχαν εισπράξει εκατομμύρια. Το πραγματικό λοιπόν ερώτημα ήταν αν οι εκβιασμοί Μαυρίκου εξασφάλιζαν εισπράξεις για τον ίδιο μόνο ή στην πραγματικότητα ήταν μαύρο χρήμα που επέστρεφε σε πολιτικούς». Αυτήν ακριβώς την εκτίμηση φαίνεται πως κάνουν και οι προστατευόμενοι μάρτυρες του σκανδάλου της Novartis.

Έχει άλλωστε αποδειχθεί ως σήμερα πως τόσο ο Μαυρίκος όσο και οι υπόλοιποι της ομάδας εκβιαστών είχαν εξαιρετικές σχέσεις με πολιτικούς. Όπως έγραφε το άρθρο τον Ιούνιο του 2016 εκτός των άλλων «το ηθικό θέμα που υπάρχει φαινομενικά είναι γιατί αυτοί συναναστρέφονταν με εκβιαστές. Το πολιτικό και νομικό όμως είναι, τι σχέσεις είχαν μαζί τους και αν η σχέση αυτή περιείχε και την οικειότητα των επιστροφών του χρήματος».

Το άρθρο κατέληγε τότε ως εξής: «τις επόμενες μέρες ο Μαυρίκος θα κατέθετε συμπληρωματικά στην Ανάκριση για τους εκβιασμούς. Φαντάζεστε τι θα γινόταν αν έλεγε πως οι πραγματικοί αποδέκτες των χρημάτων ήταν όλοι αυτοί με τους οποίους αποδεδειγμένα μιλούσε στα τηλέφωνα; Πως οι πολιτικοί ήταν οι εισπράκτορες και αυτός απλώς το πιστόλι;». Σήμερα είναι αυτή η πιθανότητα που πρέπει να διερευνηθεί.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Καλλιάνος: «Ακρωτηρίασαν το δάχτυλο του πατέρα μου σε ένα απλό δωμάτιο και όχι στο χειρουργείο»

ΣΥΡΙΖΑ: Ζητάει τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για το μπάζωμα των Τεμπών

Ο Γεραπετρίτης αδειάζει ξανά την Μπακογιάννη για το Κόσοβο

ΣΥΡΙΖΑ: Αλαζόνας ο Κ. Μητσοτάκης – Οι πολίτες θα του στείλουν ηχηρό μήνυμα στις 9 Ιουνίου

Μητσοτάκης: Βλέπει λάθη μόνο σε επίπεδο επικοινωνίας για τα Τέμπη – Δεν θα στείλουμε όπλα στην Ουκρανία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...