Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βόμβα: Νέα στοιχεία για offshore και μαύρο χρήμα της Novartis σε πολιτικούς

Βόμβα: Νέα στοιχεία για offshore και μαύρο χρήμα της Novartis σε πολιτικούς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η προσπάθεια παρέμβασης Σαμαρά με το άρθρο του στους Financial Times έρχεται σε κρίσιμη στιγμή. Όπως αποκάλυψε χθες Στο Κόκκινο η δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου, “την άλλη εβδομάδα θα πάνε στη Βουλή κι άλλα στοιχεία που έχει επεξεργαστεί η εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς κ. Τουλουπάκη και αφορούν τα ευρήματα από τους υπολογιστές της Novartis, ενισχυτικά των προηγούμενων”, που πάνε στη Βουλή γιατί πέφτει πάνω σε περιγραφές τυχόν ευθυνών πολιτικών προσώπων…

Εξήγησε μάλιστα ότι “η κ. Τουλουπάκη εξετάζει μαζί με τους κ. Τζούρα και Μανώλη και έχουν βρει πολλές εταιρείες μέσα στη δικογραφία της Novartis, υπεράκτιες, μερικές που περιλαμβάνονται στα Panama Papers… Υπάρχει κίνηση από αυτές τις off shore οι οποίες έχουν τους τροφοδότες λογαριασμούς” είπε τονίζοντας ότι διαπιστώθηκε κίνηση χρημάτων από off-shore και λογαριασμούς της Novartis προς “εταιρείες ελληνικής ιδιοκτησίας, η μία είναι στα Panama Papers, η άλλη στα Paradise Papers. Η μία μάλιστα έχει απόληξη και στην Κύπρο, γι’ αυτό και η δικαστική συνδρομή θεωρείται πολύ σημαντικό εύρημα”…

«Η Novartis έκανε και το άλλο», συνέχισε η ίδια, «είχε δημιουργήσει μία off-shore -ειδικά μία από αυτές- που είναι και στα Paradise Papers, η οποία δεν είχε δηλωθεί, δεν φορολογείτο, ήταν και αφορολόγητα τα “μαύρα”, μιλάμε για εταιρεία μιας πολυεθνικής, ενός κολοσσού, η οποία ήταν φανερή, είχε λογαριασμούς, κτλ. Πώς τους άνοιξε; Είχε δύο λογαριασμούς, έναν στην Ελβετία στη UBS και τον άλλο στην Citibank … και “φεύγαν” τα “μαύρα” … Στην Ελλάδα “ξεπλένονταν” μέσω εταιρειών επικοινωνίας … μιλάμε για εκατομμύρια».

Διαπιστώθηκε επίσης, όπως είπε, κίνηση χρημάτων από off-shore και λογαριασμούς της Novartis προς «εταιρείες ελληνικής ιδιοκτησίας, η μία είναι στα Panama Papers, η άλλη στα Paradise Papers … η μία μάλιστα έχει απόληξη και στην Κύπρο, γι’ αυτό και η δικαστική συνδρομή, θεωρείται πολύ σημαντικό εύρημα».

«Το ίχνος της μίας έχει βρεθεί από έφοδο που έγινε σε εμπλεκόμενο πρόσωπο, πολιτικό στέλεχος, όχι από τους δέκα αλλά μεγάλο πολιτικό στέλεχος, τον οποίο θα συναντήσουμε και στην χρηματοδότηση των κομμάτων, την άλλη δικογραφία που έρχεται από την Οικονομική Εισαγγελία και όχι από την κ. Τουλουπάκη», όπως είπε η κ. Παπαδάκου.

«Τώρα, εξετάζονται οι off-shore εταιρείες που έχουν ψωμί. Η μία ειδικά, που είναι στα Paradise, κρύβει άλλες επτά πίσω … κρύβει τους ανώνυμους “δικαιούχους” που βλέπαμε … καμιά εικοσαριά από αυτούς», είπε χαρακτηριστικά.

Το γεγονός ότι ο χρόνος μετράει αντίστροφα σε ότι αφορά την υπόθεση Novartis σχολίασε σκωπτικά και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, ο οποίος με αφορμή τα όσα αποκάλυψε η Γιάννα Παπαδάκου σχολίασε στο Facebook:

«Της offshore το σιδηρουν κιγκλίδωμα!!!!!Τικ τακ ,τικ τακ…»

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αντ. Σαμαράς: «Δεν έχει λήξει η υπόθεση» της Βόρειας Μακεδονίας – Καρφιά -ξανά- στον Μητσοτάκη

Φάμελλος: Η κυβέρνηση της «αδικίας» φέρνει Ποινικούς Κώδικες για να εξευμενίσει τη φράξια Σαμαρά-Βορίδη

Κασσελάκης για Σαμαρά: Φανταστείτε πρώην πρωθυπουργός σε οποιοδήποτε κόμμα εκτός της ΕΡΕ να έκανε αυτήν τη δήλωση

Σαμαράς: «”Ομοφοβικός” κι ο Ράμφος;» – «Δεν είναι “μεταρρύθμιση” η προσχώρηση στην κουλτούρα της αποδόμησης των πάντων, στο woke culture»

Σαμαράς: «Δεν είναι ανθρώπινο δικαίωμα ο γάμος των ομόφυλων»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...