Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παραδοχή Φρουζή: Η Novartis «επίσημη αγαπημένη» των Σαμαρά-Βενιζέλου (έγγραφο)

Παραδοχή Φρουζή: Η Novartis «επίσημη αγαπημένη» των Σαμαρά-Βενιζέλου (έγγραφο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η προνομιακή σχέση της Novartis με την κυβέρνηση ΣαμαράΒενιζέλου αποτυπώνεται με τον πλέον σαφή τρόπο στην ετήσια αναφορά 2014 που φέρει την υπογραφή του Κωνσταντίνου Φρουζή προς τα επιτελικά στελέχη της πολυεθνικής εταιρίας, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα Δημοκρατία με πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της.

Εκεί ο πρώην αντιπρόεδρος, αφού αναφέρεται περιχαρής σε όσα πέτυχε η Novartis στην ελληνική αγορά θέτει τους στόχους για την επόμενη χρονιά δηλαδή το 2015, κάνοντας ειδική μνεία στο γεγονός
ότι παραμένει η Novartis η αγαπημένη εταιρία της ελληνικής κυβέρνησης.

Το κείμενο είναι γραμμένο στα αγγλικά και επί λέξει αναφέρει Remain the preferred partner of GoG σ.σ Government of Greece.

To σχετικό έγγραφο περιλαμβάνεται στα 165 αρχεία που διαβίβασε η εισαγγελέας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη την περασμένη εβδομάδα στη Βουλή.

Από την ίδια ετήσια αναφορά προκύπτει επίσης ο διακαής πόθος της Novartis να έχει υπό τον έλεγχο της τους διαμορφωτές της κοινής γνώμης και σε πεδία πέραν της φαρμακευπκης αγοράς και του χώρου της Υγείας εν γένει.

Δημοσιογράφοι του οικονομικού του επιχειρηματικού και του πολιτικού ρεπορτάζ αντιμετωπίζονται από την εταιρία ως μοχλοί για να πετύχει η Novartis τις επιδιώξεις της όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται από τον πρώην ισχυρό άνδρα της εταιρίας στην ίδια αναφορά Leverage Media power by expanding our influence beyond HC Health Care financial political business journalists are
key for promoting our key messages (Μετάφραση: Αύξηση της δύναμης των μέσων ενημέρωσης με την επέκταση της επιρροής μας πέρα από την HC Υγειονομική περίθαλψη οι οικονομικοί πολιτικοί επιχειρηματικοί δημοσιογράφοι είναι καθοριστικοί για την προώθηση των βασικών μας μηνυμάτων).

Ιδιαίτερη αίσθηση προκαλεί η φορτισμένη συναισθηματικά επιστολή του Φρουζή στον τότε διοικητή του ΙΚΑ, Ροβέρτο Σπυρόπουλο στις 28 Ιουνίου 2011 ο πρώην διοικητής διώκεται σήμερα για κατάχρηση δημόσιου χρήματος από ταμεία του ΙΚΑ από τον οποίο με μεγάλη θέρμη ζητά να παραμείνει στη θέση του.

“Ο χώρος και η χώρα μας χρειάζεται ανθρώπους σαν και εσάς και δεν έχει την πολυτέλεια να τους στερεί τη διάθεση και τα κίνητρα να παλέψουν για ένα καλύτερο αύριο για τις επόμενες γενιές”.

Η δακρύβρεχτη επιστολή Φρουζή στον Σπυρόπουλο κλείνει με την εξής διευκρίνιση: “Πιστέψτε με αγαπητέ μου ότι κανένα προσωπικό εταιρικό ή κλαδικό όφελος προσδοκώ μέσα από αυτό το μήνυμά μου”.

Το επιμύθιο βέβαια είναι ότι ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος σύμφωνα με την κατάθεση της προστατευόμενης μάρτυρος Κελέση έλαβε από τον πρώην αντιπρόεδρο για λογαριασμό της Novartis συνολικά 600.000 ευρώ προκειμένου να προωθήσει τις τιμές και την αποζημίωση των φαρμάκων έχοντας τη αρμοδιότητα.

Σύμφωνα πάντα με τη μάρτυρα ο χρηματισμός του γινόταν στο γραφείο του στο ΙΚΑ από τον ίδιον τον Φρουζή και πάντοτε για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της Novartis.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

DW: Τα απομνημονεύματα του Σόιμπλε με 100 σελίδες για την ελληνική κρίση

Αντώνης Σαμαράς: «Χτύπημα» κατά Μητσοτάκη στο παρά πέντε του συνεδρίου με αφορμή την υποψηφιότητα Μουρούτη

Αντ. Σαμαράς: «Δεν έχει λήξει η υπόθεση» της Βόρειας Μακεδονίας – Καρφιά -ξανά- στον Μητσοτάκη

Φάμελλος: Η κυβέρνηση της «αδικίας» φέρνει Ποινικούς Κώδικες για να εξευμενίσει τη φράξια Σαμαρά-Βορίδη

Κασσελάκης για Σαμαρά: Φανταστείτε πρώην πρωθυπουργός σε οποιοδήποτε κόμμα εκτός της ΕΡΕ να έκανε αυτήν τη δήλωση

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...