Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Χλιαρή” αντίδραση ΝΔ σε επίθεση ΠΑΣΟΚ – Παπανδρέου κατά της κυβέρνησης Καραμανλή

“Χλιαρή” αντίδραση ΝΔ σε επίθεση ΠΑΣΟΚ – Παπανδρέου κατά της κυβέρνησης Καραμανλή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Γιώργος Παπανδρέου και ΠΑΣΟΚ καταφέρονται κατά της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή, για το ζήτημα της διόγκωσης του ελλείμματος του 2009 από την ΕΛΣΤΑΤ, γεγονός που προκάλεσε τη «χλιαρή» αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας.

Η αντιπαράθεση μεταξύ του πρώην πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου , της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, προκλήθηκε με αφορμή δημοσίευμα της Real News , που αναφέρεται σε υπόμνημα των πρώην στελεχών της ΕΛΣΤΑΤ , Ζωής Γεωργαντά και Νικολάου Λογοθέτη, προς την πρόεδρο του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, σύμφωνα με το οποίο υπήρξε «διόγκωση» του ελλείμματος του 2009. Επιπροσθέτως τα στελέχη της ΕΛΣΤΑΤ κατηγορούν δικαστικούς λειτουργούς ότι προσπαθούν να συγκαλύψουν τις ευθύνες του τότε πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου και του υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου.

Το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Real News», με τίτλο «Καταγγέλλουν συγκάλυψη!», προκάλεσε αρχικά την έντονη αντίδραση του πρώην πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου.
«Η μοναδική συγκάλυψη είναι αυτοί που επιδιώκουν, όσοι προσπαθούν να αποκρύψουν τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης Καραμανλή» απαντά, μεταξύ άλλων ο κ. Παπανδρέου, μέσω δήλωσης του στενού του συνεργάτη Γιώργου Ελενόπουλου.

Ο κ. Ελενόπουλος, στην απάντησή του αναρωτιέται «ποιοι αποκρύπτουν αυτήν την πραγματικότητα», και συνεχίζει λέγοντας πως πρόκειται για όλους αυτούς που με τη στάση τους τότε, οδήγησαν τη χώρα στο μνημόνιο, που με τη στάση τους σήμερα, επιδιώκουν να παραμείνουν ανέγγιχτα τα κακώς κείμενα.

Η Νέα Δημοκρατία, πάντως, απάντησε, έστω και “χλιαρά” και σε ανακοίνωση της αναφέρει ότι «Η υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ βρίσκεται στα χέρια της ελληνικής Δικαιοσύνης η οποία και θα είναι ο τελικός κριτής με βάση όλα τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της.

Ωστόσο, αποτελεί απαράδεκτη πρακτική πολιτικά πρόσωπα, με πρώτον τον πρώην πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου, να εξαπολύουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κατά προηγούμενων κυβερνήσεων.

Θυμίζουμε μόνο ότι η τότε κυβέρνηση της ΝΔ, πλήρωσε υποχρεώσεις παρελθόντων ετών του Δημοσίου πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ.

Θυμίζουμε, επίσης, ότι το 2009 οι εκλογές προκλήθηκαν από τον κ. Παπανδρέου, ο οποίος διαχειρίστηκε από εκεί και πέρα την οικονομία της χώρας με το γνωστό δόγμα «Λεφτά Υπάρχουν».

Ας είναι, λοιπόν, οι πάντες και πιο προσεκτικοί και πιο υπεύθυνοι».

Νωρίτερα για την υπόθεση παρενέβη και το ΠΑΣΟΚ εκδίδοντας ανακοίνωση, με την οποία αρνείται ότι υπήρξε διόγκωση των ελλειμμάτων το 2009.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται, ακόμη πως «κάποιοι πιστεύουν ότι αν ποινικοποιηθεί η αλήθεια, θα καταφέρουν να κρύψουν κάτω απ το χαλί την αναξιοπιστία που είχε η χώρα μέχρι το 2010, φορτώνοντας όλα τα δεινά για τα οποία η χώρα μπήκε σε περιπέτειες, αδυνατώντας να αντιμετωπίσει μόνη της την κρίση, στην αποτύπωση της πραγματικότητας».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κασσελάκης για «μικρό» Καραμανλή: «Δεν έφταιγεν ο ίδιος, τόσος ήτανε» – Όλοι οι βουλευτές της ΝΔ συνυπεύθυνοι

Νίκος Ανδρουλάκης για Μιχάλη Χαραλαμπίδη: Αποχαιρετώ έναν βαθιά δημοκράτη, πατριώτη και ιδεολόγο

Πέθανε ο συγγραφέας και ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Ανδρουλάκης σε βουλευτές ΝΔ: Χειροκροτώντας τον κ. Καραμανλή, είστε όλοι συνυπεύθυνοι για τις πράξεις του

Κώστας Αχ. Καραμανλής: Πέταξε και πάλι τη μπάλα στην εξέδρα για την τραγωδία στα Τέμπη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...