Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΔΝΤ: Έχουν εντατικοποιηθεί οι συζητήσεις για την ελάφρυνση του χρέους

ΔΝΤ: Έχουν εντατικοποιηθεί οι συζητήσεις για την ελάφρυνση του χρέους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι τεχνικές συζητήσεις μεταξύ του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και των Ευρωπαίων για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους έχουν εντατικοποιηθεί δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζέρι Ράις.

«Είπαμε ότι θέλουμε να προχωρήσουμε με το πρόγραμμα στην Ελλάδα με όρους. Εξαρτάται από δύο πτυχές, την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και το χρέος.

Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι η τεχνική εργασία και οι συζητήσεις σχετικά με την ελάφρυνση του χρέους έχουν ενταθεί και εργαζόμαστε με τους εταίρους μας για να φτάσουμε σε ένα θετικό αποτέλεσμα που θα μειώνει αξιόπιστα το χρέος της Ελλάδας. Έτσι αυτή η προσπάθεια εντείνεται».

Ο κ. Ράις δεν θέλησε να σχολιάσει τις πληροφορίες για πιέσεις περί επίσπευσης της εφαρμογής μείωσης του αφορολόγητου από το 2019, λέγοντας ότι οι δημοσιονομικές πολιτικές για την επόμενη χρονιά θα συζητηθούν μέσα στους επόμενους μήνες. Παράλληλα υπενθύμισε την θέση του Ταμείου πως σημασία δεν έχει τόσο το χρονοδιάγραμμα όσο η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και η αξιόπιστη ελάφρυνση του χρέους.

«Δεν έχω συγκεκριμένη ημερομηνία για εσάς, αλλά αυτό είναι το γενικό πλαίσιο. Σε αυτό το πλαίσιο, αναμένω ότι η συζήτηση για τη δημοσιονομική πολιτική της Ελλάδας το 2019 θα πραγματοποιηθεί με τις ελληνικές και ευρωπαϊκές αρχές τους επόμενους μήνες».

Κληθείς να σχολιάσει δημοσιεύματα που περιγράφουν τις σχέσεις μεταξύ ΔΝΤ και Ευρωπαίων εταίρων ως τεταμένες, ο κ. Ράις δήλωσε ότι οι σχέσεις του Ταμείου με τους Ευρωπαίους «είναι εξαιρετικές, υγιείς και διαρκείς”.

Ακόμη υπενθύμισε ότι το ΔΝΤ παρέχει τις υπηρεσίες του κατόπιν αιτήματος του κράτους μέλους του »αυτό ισχύει και για την Ελλάδα (…) προσπαθούμε πάντα να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για το κράτος μέλος μας (…) πολλοί είναι της άποψης ότι το αποτέλεσμα της συμμετοχής μας ήταν πολύ θετικό και βοήθησε τις ευρωπαϊκές χώρες” στις οποίες ενεπλάκη το ΔΝΤ.

Ερωτηθείς εάν θεωρεί το ελληνικό πρόγραμμα «επιτυχημένο», όπως τα άλλα στην Ευρώπη αρκέστηκε να πει ότι η δουλειά συνεχίζεται και ότι οι προσπάθειες που έγιναν από την ελληνική κυβέρνηση και τον λαό πρέπει να αναγνωριστούν. «Έγινε πολύ πρόοδος αν δούμε από πού ξεκίνησε η χώρα τα εύσημα ανήκουν στην Ελλάδα, αλλά είναι σημαντικό η προσπάθεια να συνεχιστεί».

Τέλος, ο εκπρόσωπος του Ταμείου διευκρίνισε πως η πρόταση της γενικής διευθύντριας του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ για τη δημιουργία ενός «ταμείου για δύσκολους καιρούς στην Ευρώπη» συνεισφέρει απλώς στο διάλογο που είναι σε εξέλιξη για το πώς μπορεί να θωρακιστεί καλύτερα η Ευρώπη απέναντι σε μελλοντικές κρίσεις.

«Νομίζω ότι υπάρχουν πολλές σημαντικές διαφορές. Δεν προορίζεται για να αντικαταστήσει τον ESM. Έτσι, οι χώρες θα εξοικονομούν χρήματα σε καλές στιγμές για να τα χρησιμοποιήσουν σε δύσκολες στιγμές.

Και αυτό δεν είναι (για την αντιμετώπιση) μιας κρίσης, αλλά για μια κυκλική κάμψη. Έτσι, ο ESM έρχεται σε λειτουργία όταν υπάρχει μια κρίση» κατέληξε ο εκπρόσωπος του Ταμείου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Λάρι Σάμερς για την «επικών διαστάσεων ελληνική τραγωδία»: Το ΔΝΤ έκανε λάθη, η Ελλάδα δεν ήταν αθώο θύμα

ΔΝΤ: Δύο εκατομμύρια Ουκρανοί πρόσφυγες δεν θα επιστρέψουν στην Ουκρανία

Ο πόλεμος Ισραήλ-Χαμάς δεν επιτρέπει στην Αίγυπτο να «ξεφύγει» από το ΔΝΤ – Πρόσφυγες για χρέος

ΤΟ ΔΝΤ ζητάει από τον Μητσοτάκη πάγωμα αυξήσεων μισθών και συντάξεων και αύξηση φόρων

ΔΝΤ: Η Γερμανία είναι το μόνο μέλος των G7 που θα υποστεί συρρίκνωση η οικονομία του

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...