Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Διαρροή “βόμβα” από τους σαμαρικούς για Μητσοτάκη, Μαρινάκη και Noor1

Διαρροή “βόμβα” από τους σαμαρικούς για Μητσοτάκη, Μαρινάκη και Noor1
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μόνο ανεπηρέαστες δε μένουν οι εσωτερικές ισορροπίες στη ΝΔ από την ποινική δίωξη που ασκήθηκε στον Βαγγέλη Μαρινάκη για την υπόθεση του Noor1, καθώς ήδη έχει αρχίσει να γίνεται εμφανής η διακριτή σχέση που τηρούν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αντώνης Σαμαράς με τον εφοπλιστή, με τον δεύτερο να θεωρεί τον ισχυρό άνδρα του Ολυμπιακού “κόκκινο πανί” εξαιτίας της σκληρής στάσης που είχε κρατήσει μέσω των εντύπων του.

Λίγες μέρες μετά την αποκάλυψη της δίωξης το σαμαρικό antinews που απηχεί αυτούσιες τις θέσεις του πρώην Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά εδώ και πολλά χρόνια, υπογραμμίζει με νόημα την ύποπτη στάση που τηρεί η Νέα Δημοκρατία στην υπόθεση της ποινικής δίωξης του εφοπλιστή.

Ούτε λίγο ούτε πολύ το antinews, το οποίο αποτελεί την επιτομή του αντικυβερνητικού Μέσου, ασκεί ακριβώς την ίδια κριτική που άσκησε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δ. Τζανακόπουλος, ο οποίος έκανε λόγο για ύποπτη “αφωνία του κ. Μητσοτάκη” για τη δίωξη Μαρινάκη, την οποία απέδωσε στις “προνομιακές σχέσεις” με τον ισχυρό άνδρα του Ολυμπιακού.

Το antinews μάλιστα στο άρθρο του με τίτλο “Μείναμε με το Noor One… που δεν είναι Novartis”, προχωρά ένα βήμα παραπέρα προεξοφλώντας πως η υπόθεση της δίωξης είναι δεμένη, υπογραμμίζοντας τη διαφορά με τη “σκευωρία Novartis”, υιοθετώντας έτσι πλήρως τη γραμμή Σαμαρά για το σκάνδαλο της φαρμακευτικής.

Το σκληρότερο “καρφί” ωστόσο το κρατά για το τέλος, καθώς το άρθρο του antinews καταλήγει με την εξής φράση: “Εκτός κι αν (ο Μητσοτάκης έχει τόσο μεγάλη ανάγκη τη στήριξη από τα μέσα του ΔΟΜ και των φίλων του”.

Διαβάστε το απόσπαμα του δημοσιεύματος του antinews.gr που ακολουθεί:

Η υπόθεση απ΄ ότι φαίνεται είναι «δεμένη» και δεν θυμίζει σε τίποτα τη σκευωρία της Novartis.

Υπάρχουν στοιχειά για εμβάσματα από εταιρείες του Βαγγέλη Μαρινάκη και συνεργατών του σε εταιρεία του ισοβίτη για την υπόθεση του Noor One Μάκη Γιαννουσάκη.

Εάν διαβάσει κανείς το ρεπορτάζ του Zougla.gr το οποίο αναδημοσιεύσαμε (Η διαδρομή του χρήματος “έδειξε” τον Μαρινάκη), θα εκπλαγεί με τα μεταξύ τους αλισβερίσια.

Σε κάθε περίπτωση, μένει όλα αυτά να αποδειχθούν στο ακροατήριο (όταν φτάσει η υπόθεση – κι εφόσον φτάσει), και εννοείται πως μέχρι τότε όλοι οι εμπλεκόμενοι είναι αθώοι μέχρι αποδείξεως του εναντίου.

Ωστόσο, πρέπει να θίξουμε κι άλλο ένα ζήτημα μείζονος σημασίας.

Θα θυμάστε ότι όταν… έσκασε η υπόθεση με τις συνομιλίες Καμμένου – Γιανουσάκη η ΝΔ έσπευσε να ζητήσει Εξεταστική Επιτροπή για τα πεπραγμένα.

Είχαμε επαινέσει τότε την κίνηση της Πειραιώς και είχαμε πει να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση και ο κάθε κατεργάρης να κάτσει στον πάγκο του.

Μας προξενεί, όμως, τεράστια εντύπωση γιατί τώρα η ΝΔ τηρεί σιγή ιχθύος όσον αφορά τη δίωξη Μαρινάκη.

Θα πρέπει να γνωρίζουν ότι σε τέτοιες υποθέσεις δεν υπάρχουν δυο μέτρα και δυο σταθμά.

Δεν γίνεται να κάνεις σημαία σου τη διαλεύκανση των σκοτεινών διαδρομών του Noor One, να κατηγορείς την κυβέρνηση για συνδιαλλαγές με ισοβίτες και όταν αποκαλύπτονται νέα στοιχειά που ενδέχεται να οδηγήσουν στην εξιχνίαση του εγκλήματος να ποιείς τη νήσσα.

Ο Μητσοτάκης οφείλει να πάρει άμεσα θέση για το θέμα, διαφορετικά εκτίθεται κι ο ίδιος αλλά και η παράταξη.

Δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Το μόνο που μπορούν να επικαλεστούν τα συριζοτρόλια είναι η κουμπαριά της Ντ. Μπακογιάννη με τον Μαρινάκη. Κοινώς γελοιότητες.

Εκτός κι αν έχει τόσο μεγάλη ανάγκη τη στήριξη από τα μέσα του ΔΟΜ και των φίλων του.

Θα επανέλθουμε…

Διαβάστε ολόκληρο το δημοσίευμα ΕΔΩ

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

RND: Τουρκική «απόβαση» στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου

Ανδρουλάκης: Στις 9 Ιουνίου κρίνεται η κυβερνητική αλαζονεία

Δημοσκόπηση: Χαμηλές πτήσεις για τα μεγάλα κόμματα – Πρωτιές για Αυτιά και Μπεκατώρου

Ο Νίκος Δένδιας τιμά τη μνήμη του Κωνσταντίνου Καραμανλή

ΣΥΡΙΖΑ: Καταδικάζει την επίθεση που δέχτηκε η βουλευτής της ΝΔ Αγγ. Δεληκάρη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...