Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σβίγκου: Πρωτοφανές λάθος η άρνηση του ανεύθυνου Μητσοτάκη να ενημερωθεί από τον Κοτζιά

Σβίγκου: Πρωτοφανές λάθος η άρνηση του ανεύθυνου Μητσοτάκη να ενημερωθεί από τον Κοτζιά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σφοδρή επίθεση στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκο Μητσοτάκη, εξαπέλυσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, τόσο για την στάση του στα εθνικά θέματα, όσο και για τις ενστάσεις που διατυπώνει ως προς την προοπτική καθαρής εξόδου από τα μνημόνια.

Για τη ρύθμιση του χρέους έχει συμφωνηθεί στην προηγούμενη αξιολόγηση η λεγόμενη ρήτρα ανάπτυξης και αυτές τις λεπτομέρειες συζητά αυτή τη στιγμή το οικονομικό επιτελείο με τους δανειστές και τις επόμενες μέρες θα έχουν αποσαφηνιστεί πολύ περισσότερα πράγματα, δήλωσε η κ. Σβίγκου, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού/Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων “Πρακτορείο 104,9 FM”, σχολιάζοντας δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας «Handelsblatt», το οποίο αναφέρεται σε «σχέδια που υπέβαλαν ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας και η Γαλλία για περαιτέρω ανακούφιση των χρεών, που θα συνδεθεί με την οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας έως το 2050».

«Σειρά δημοσιευμάτων αποτυπώνουν την πραγματικότητα ότι η Ελλάδα αλλάζει σελίδα -αυτό είναι σαφές- και ότι προσπαθεί να το κάνει με τους καλύτερους δυνατούς όρους» είπε η κ. Σβίγκου και εξήγησε: «Ένας από τους άξονες, τους οποίους έχει θέσει η ελληνική πλευρά ως τους πλέον σημαντικούς από την αρχή της διαπραγμάτευσης είναι και η ρύθμιση του χρέους.

Το βασικό είναι ότι το χρέος είναι δυσβάσταχτο, δεν είναι βιώσιμο, όπως έλεγε ο Σαμαράς, και η προηγούμενη κυβέρνηση. Το ότι έχουν αποφασιστεί τα βραχυπρόθεσμα, μεσοπρόθεσμα και τα μακροπρόθεσμα μέτρα για το χρέος είναι προς όφελος της Ελλάδας και θα βελτιώσουν πάρα πολύ και τα οικονομικά της μεγέθη, αλλά και την δυνατότητά της, να σταθεί μόνη της στα πόδια της».

«Η Ελλάδα», συνέχισε, «έχει αξιοποιήσει όλες τις συμμαχίες της και σε ευρωπαϊκό επίπεδο ώστε να προωθήσει τα δικά της συμφέροντα […] και το ότι το πρόγραμμα τελειώνει και η Ελλάδα μπορεί με αισιοδοξία να κοιτάξει στο μέλλον είναι κάτι το οποίο κανένας δεν μπορεί να μην το αναγνωρίσει, είτε είναι στην Ελλάδα, είτε είναι στην Ευρώπη και αυτό κάνουν και οι Ευρωπαίοι, οι οποίοι στηρίζουν κι αυτοί την προσπάθεια της Ελλάδας για έξοδο από τα μνημόνια τον Αύγουστο».

Σε ό,τι αφορά τις ενστάσεις που διατυπώνει η ΝΔ ως προς την προοπτική καθαρής εξόδου από τα μνημόνια, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε: «Όλα τα επιχειρήματα του κ. Μητσοτάκη έχουν τελειώσει.

Το προηγούμενο διάστημα μιλούσε για νέο μνημόνιο, νέα μέτρα, ακόμη πιο πριν έλεγε ότι θα ρίξουμε τη χώρα στα βράχια και σε όλα αυτά διαψεύσθηκε παταγωδώς. Το μόνο που έχει μείνει πλέον είναι να προσπαθήσει να δείξει ότι η έξοδος δεν θα είναι καθαρή».

Παρατήρησε, δε, ότι «θα έπρεπε η συζήτηση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης να προχωρήσει σε ένα επόμενο στάδιο, το οποίο να αφορά στο πώς θα σχεδιαστεί η Ελλάδα στην περίοδο μετά τα μνημόνια, με ποιες κοινωνικές πολιτικές, με ποιο αναπτυξιακό και παραγωγικό σχέδιο, με τι θεσμικές αλλαγές».

«Θα έπρεπε να γίνει μία συζήτηση στα κρίσιμα, αλλά όταν ο κ. Μητσοτάκης λέει τη μία μέρα λέει π.χ. ότι θα καταθέσει προτάσεις για τη συνταγματική αναθεώρηση, πριν λίγες μέρες λέει ότι δεν θα προκρίνει τη συνταγματική αναθεώρηση επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και χθες λέει πάλι ότι επιμένει στην πρότασή του για ευρεία αναθεώρηση, όταν ο ίδιος τελεί σε τέτοια σύγχυση και δεν μπορεί ούτε σε ένα τέτοιο θέμα να ξεκαθαρίσει τη στάση του, πόσο μάλλον να μπορέσει να σχεδιάσει και να παρουσιάσει τις προτάσεις του για την περίοδο μετά τα μνημόνια. Είναι πιο εύκολο και για τον ίδιο και το θεωρεί καλύτερο και ψηφοθηρικά να πορεύεται με την καταστροφολογία» συμπλήρωσε.

Αναφερόμενη, εξάλλου, στην κλιμάκωση της έντασης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, η κ. Σβίγκου επισήμανε πως ζητούμενο είναι η εθνική συνεννόηση, καλώντας την αξιωματική αντιπολίτευση «να το αντιληφθεί και να μην συνεχίζει σε έναν ολισθηρό δρόμο ανευθυνότητας, η οποία ζημιώνει και την ίδια την παράταξή της».

«Ζούμε σε μία χώρα, όπου ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Μητσοτάκης, αρνείται να συναντηθεί και να ενημερωθεί επίσημα από τον Yπουργό Εξωτερικών.

Αυτό είναι πρωτοφανές και ειδικά σε μία τόσο κρίσιμη στιγμή θεωρώ ότι είναι τεράστιο λάθος», υπογράμμισε, παραπέμποντας σε δήλωση του επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρου Θεοδωράκη «ότι δεν πρέπει να αφήσουμε κανέναν χώρο διχασμού στην Ελλάδα και να πιστέψει όσον αφορά στα ελληνοτουρκικά ο Ερντογάν ότι μπορεί να χρησιμοποιήσει τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς για μεγαλύτερα παιχνίδια».

«Περιμένουμε η Τουρκία να επανέλθει στον δρόμο της λογικής. Κάθε καθυστέρηση ως προς την κράτηση των δύο Ελλήνων, βαραίνει την Τουρκία και τη ζημιώνει στα μάτια της διεθνούς κοινότητας και αυτό που κάνει η Κυβέρνηση με αποφασιστικές και ψύχραιμες κινήσεις είναι να αξιοποιεί όλα τα διαθέσιμα διπλωματικά και πολιτικά εργαλεία για την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων, πράγμα το οποίο έχει φανεί και από την ομόθυμη και κατηγορηματική στήριξη των συμμάχων μας και των εταίρων μας απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα» εξήγησε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ: Με απειλές περί αστάθειας και χάους ξεκινά η ΝΔ την εκστρατεία φόβου

Τζιχαντιστική υστερία Ερντογάν: Η Χαμάς είναι όπως οι Τούρκοι που πέταξαν τους Έλληνες στη θάλασσα

Οι Τούρκοι «σάλταραν» με τη δημιουργία αντι-drone ομπρέλας πάνω από το Αιγαίο – «Οι Μπαρμπαρόσα της Γαλάζιας Πατρίδας»

Αλέξης Τσίπρας: «Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις για την ειρήνη»

Λέκκας: Πρέπει να γίνει άμεσα ένας μεγάλος σεισμός στην Κωνσταντινούπολη – Όσο περνάει ο χρόνος ο σεισμός από τα 7,8 Ρίχτερ πάει στα 8,2

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...