Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Καρφί Τσίπρα σε Ερντογάν για παιγνίδια εκβιασμών: Απαιτούμε την επιστροφή των αξιωματικών

Καρφί Τσίπρα σε Ερντογάν για παιγνίδια εκβιασμών: Απαιτούμε την επιστροφή των αξιωματικών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Νέο μήνυμα προς την Τουρκία επέλεξε να στείλει ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας για τους δύο Έλληνες αξιωματικούς που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης, ακόμα χωρίς να τους έχει απαγγελθεί κατηγορητήριο.

Ο Αλέξης Τσίπρας σε δήλωσή του στην εφημερίδα Documento αναφέρει πως είναι απαίτηση όλων των Ελλήνων η άμεση απελευθέρωσή του Άγγελου Μητρετώδη και του Δημήτρη Κούκλατζη κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης στην Τουρκία.

Στη δήλωσή του ο Αλέξης Τσίπρας στέλνει σαφές μήνυμα προς την Άγκυρα, τονίζοντας εκ νέου πως «η ανθρώπινη ελευθερία δεν είναι, και δεν πρέπει να είναι, πιόνια σε παιγνίδια δύναμης και εκβιασμών κανενός. Είναι αναφαίρετα ανθρώπινα δικαιώματα για κάθε πολιτισμένη χώρα. Και τον σεβασμό αυτών των δικαιωμάτων απαιτεί η Ελλάδα».

Υπενθυμίζεται ότι την τελευταία εβδομάδα και στον απόηχο της συνέχισης απουσίας συγκεκριμένου κατηγορητηρίου από την τουρκική Δικαιοσύνη, τόσο ο ίδιος ο Πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο, όσο και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, καλούν διαρκώς την Άγκυρα να απαντήσει με ποιες κατηγορίες κρατούνται φυλακισμένοι οι δύο Έλληνες αξιωματικοί.

Ως προς το ζήτημα με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς ο κ. Τζανακόπουλος υπογραμμίζει ότι «η ελληνική κυβέρνηση εργάζεται και πιέζει διπλωματικά και πολιτικά για την ταχύτερη διευθέτηση του ζητήματος» και την επιστροφή τους από την Τουρκία. Τονίζει ότι η κυβέρνηση αναμένει από την Τουρκία «να επιστρέψει σύντομα στον δρόμο της λογικής και της σύνεσης καθώς η στρατηγική της όξυνσης που έχει επιλέξει δεν είναι επωφελής ούτε για την ίδια την Τουρκία ούτε για την ευρύτερη περιοχή μας».

«Και νομίζω ότι αυτό αργά ή γρήγορα θα το κατανοήσουν οι γείτονες μας», προσθέτει.

Σε πρώτο πρόσωπο ο Πρωθυπουργός στη δήλωση – παρέμβασή του αναφέρει:

«Το φετινό Πάσχα δυο νέα παιδιά, ο ανθυπολοχαγός Άγγελος Μητρετώδης, και ο λοχίας Δημήτρης Κούκλατζης, δε θα χουν τη δυνατότητα να βρεθούν δίπλα στις οικογένειές τους.

»Θέλω να διαβεβαιώσω τόσο τους ίδιους όσο και τις οικογένειές τους ότι η σκέψη όλων μας είναι μαζί τους.

»Οχι μόνο δεν τους ξεχνάμε αλλά κάνουμε ό, τι περνάει από το χέρι μας, σε όλα τα μέτωπα, για να μπει τέλος στο Γολγοθά τους. Να οπλιστούν με υπομονή, δύναμη και πίστη ότι θα έρθει σύντομα και γι’ αυτούς η ανάσταση, και θα επιστρέψουν στην πατρίδα και στα σπίτια τους.

»Η ανθρώπινη ζωή, και η ανθρώπινη ελευθερία δεν είναι, και δεν πρέπει να είναι, πιόνια σε παιγνίδια δύναμης και εκβιασμών κανενός. Είναι αναφαίρετα ανθρώπινα δικαιώματα για κάθε πολιτισμένη χώρα. Και τον σεβασμό αυτών των δικαιωμάτων απαιτεί η Ελλάδα.

»Χωρίς παιγνίδια, παζάρια, και αστερίσκους.

»Άγγελε και Δημήτρη καλή Ανάσταση! Και να θυμάστε την ανάστασή σας προσδοκούν, εύχονται, και απαιτούν, όλοι οι Έλληνες».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

Οι Τούρκοι έτοιμοι για «τσαμπουκά» για το θαλάσσιο πάρκο στο Αιγαίο

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Τζιχαντιστική υστερία Ερντογάν: Η Χαμάς είναι όπως οι Τούρκοι που πέταξαν τους Έλληνες στη θάλασσα

Οι Τούρκοι «σάλταραν» με τη δημιουργία αντι-drone ομπρέλας πάνω από το Αιγαίο – «Οι Μπαρμπαρόσα της Γαλάζιας Πατρίδας»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...