Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αποκάλυψη για Novartis: Φρουζής παντού, ακόμη και στην εταιρία της Μαρέβας Μητσοτάκη

Αποκάλυψη για Novartis: Φρουζής παντού, ακόμη και στην εταιρία της Μαρέβας Μητσοτάκη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τελικά ο πάλαι ποτέ ισχυρός άντρας της Novartis αποδεικνύεται «ολιστικός» παίκτης, ευρέος φάσματος. Ο πρώην αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής της εταιρείας στην Ελλάδα, Κωνσταντίνος Φρουζής συμμετέχει μέχρι και σήμερα σε εταιρεία, το ελληνικό παράρτημα της οποίας έχει ιδρύσει η Μαρέβα Γκαμπρόβσκι- Μητσοτάκη.

Αυτό προκύπτει από το βιογραφικό του ίδιου του κ. Φρουζή στην ιστοσελίδα Linked In , όπου στην κατηγορία «εμπειρία» δηλώνει ότι από το 2016 μέχρι σήμερα , δηλαδή για δύο χρόνια και τρείς μήνες, συνεργάζεται ως «mentor» (σ.σ. σύμβουλος) με την εταιρεία Endeavor, όπως αποκαλύπτει η Νέα Σελίδα.

H Endeavor Greece είναι μέλος του δικτύου της Endeavor, λειτουργεί ως Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία (ΑΜΚΕ) και άνοιξε τα γραφεία της στην Αθήνα το 2012. Ιδρύτρια και αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου σήμερα είναι η κ. Μαρέβα Γκραμπόβσκι-Μητσοτάκη.

Πρόκειται-υπενθυμίζεται- για την ίδια εταιρία, η οποία ήταν μεγαλομέτοχος και της Taxibeat, όπως είχε αποκαλύψει η «Νέα Σελίδα» στο φύλλο της 11/03/2018 , στο οποίο αποτυπώνονταν ανάγλυφα οι πολυδαίδαλες διαδρομές και η αλληλουχία των μετοχών και των μετόχων. Δύο fund της Endeavor, με την οποία συνδέεται στην Ελλάδα η Μαρέβα Μητσοτάκη, χρηματοδότησαν την Blueground Holdings, της οποίας μέτοχος είναι η ADSI, η οποία ήταν μεγαλομέτοχος της Taxibeat.

Η Endeavor εμφανίζεται ως ένας διεθνής μη κερδοσκοπικός οργανισμός που επιλέγει και στηρίζει τις πιο υποσχόμενες επιχειρήσεις ανά τον κόσμο με τη βοήθεια των κορυφαίων επιχειρηματικών ηγετών και επενδυτών παγκοσμίως.

Η Endeavor αναζητά επιχειρήσεις που έχουν ήδη ετήσιο κύκλο εργασιών μεταξύ €1 εκατομμυρίου και €50 εκατομμυρίων. Μέσω των γραφείων της σε 20+ χώρες, εντοπίζει τους καλύτερους νέους επιχειρηματίες που ηγούνται καινοτόμων εταιρειών, με υψηλό ρυθμό ανάπτυξης σε διάφορους τομείς και τους βοηθάει να αξιοποιήσουν τις δυνατότητές τους μέσω ενός ασυναγώνιστου δικτύου κορυφαίων επαγγελματιών.

Μέσω ενός ισχυρού δικτύου 3.000 επιχειρηματικών ηγετών παγκοσμίως και στρατηγικών συνεργατών στην Ελλάδα και διεθνώς, η Endeavor Greece στηρίζει τους επιχειρηματίες σε τρεις κυρίως άξονες: πρόσβαση σε αγορές, πρόσβαση σε επενδύσεις και δανεισμό, στρατηγικές συμβουλές σε θέματα οικονομικής διαχείρισης, διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού, branding και επικοινωνία.

Το βιογραφικό του Κ. Φρουζή

Ο πρώην ισχυρός άνδρας της Novartis, στο βιογραφικό του δηλώνει να έχει δύο ενεργές δραστηριότητες. Η πρώτη είναι αυτή του ιδρυτή της εταιρείας «The Longevity Diet Foods Ltd» και η δεύτερη του συμβούλου στην εταιρεία «Endeavor».

Από τον Ιανουάριο του 2016 μέχρι τον Απρίλιο του 2017 είχε την θέση του γενικού διευθυντή στην εταιρεία Creta Farms.

Από τον Μάρτιο του 20017 μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2015 ήταν αντιπρόεδρος της Nobartis Hellas.
Ακόμα, υπήρξε γενικός γραμματέας και πρόεδρος του ΣΦΕΕ από τον Μάρτιο του 2009 μέχρι τον Μάρτιο του 2015.

Από τον Ιανουάριο του 2003 μέχρι τον Μάρτιο του 2007 ήταν γενικό διευθυντής του ΟΤΕ ενώ τα δύο προηγούμενα χρόνια εργάστηκε ως εμπορικός διευθυντής στην Vodafone.

Υπόθεση Novartis

Υπενθυμίζεται ότι ο Κ. Φρουζής θεωρείται το πρόσωπο κλειδί στην υπόθεση Novartis αφού είναι αυτός που εμφανίζεται να μεταφέρει τις τροχήλατες βαλίτσες στον πρώην πρωθυπουργό Α. Σαμαρά αλλά και σε άλλους πρώην υπουργούς αλλά να είναι και ο αρχιτέκτονας ενός δικτύου επιρροής της φαρμακευτικής εταιρείας προκειμένου να εισπράξει τα χρωστούμενα από τον ΕΟΠΥΥ.

Πλήθος εγγράφων στη δικογραφία της Novartis τον εμπλέκουν σε απόπειρες επιρροής στη λήψη αποφάσεων για το φάρμακο και τις τιμές του, ενώ φαινόταν να διατηρεί ιδιαίτερα φιλική σχέση και με τον πρώην υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, στον οποίο εμφανίζεται με έγγραφο να δίνει οδηγίες για το πώς θα νομοθετήσει.

Σε βάρος του η εισαγγελία κατά της διαφθοράς με επικεφαλής την Ε. Τουλουπάκη, έχει ασκήσει δίωξη για ενεργητική δωροδοκία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος ενώ του έχει απαγορευτεί και η έξοδος από τη χώρα.

Επίσης στα έγγραφα του FBI καταγράφεται ως ο ιθύνων νους του ξεπλύματος μαύρου χρήματος και για τους γιατρούς μέσω διαφημιστικών εταιρειών ή εταιρειών επικοινωνίας. ενώ εμφανίζεται να έχει ιδιαίτερες σχέσεις και με τον εκλιπόντα εκδότη και κατηγορούμενο για εκβιασμό Παναγιώτη Μαυρίκο.

Τον τελευταίο σύμφωνα με το πόρισμα του FBI , ο Κ. Φρουζής τον χρησιμοποιούσε- εκτός των άλλων- για να του ανοίγει τις πόρτες για πολιτικές σχέσεις με πρώην υπουργούς.

Σύμφωνα με τους προστατευόμενους μάρτυρες και συγκεκριμένα την Αικατερίνη Κελέση εκείνος ήταν που μετέφερε τις τροχήλατες βαλίτσες προς  το Μέγαρο Μαξίμου, ενώ ειδοποιούνταν πριν για να του ανοίξουν την μπάρα και να μπει στον περίβολο.

Ο ίδιος πρωταγωνιστεί και σε βίντεο της δικογραφίας, που εμφανίζεται να δηλώνει τις σχέσεις του με πολιτικά πρόσωπα, ενώ πρωταγωνιστεί και στη διοργάνωση προεκλογικών συγκεντρώσεων για υποψήφιους – πολιτικά στελέχη που είχαν κρίσιμο ρόλο στο χώρο του φαρμάκου.

Και είναι αξιοσημείωτο ότι ο κ. Φρουζής συνεχίζει να διατηρεί ανοιχτούς του διαύλους με πολιτικές οικογένειες , ακόμη και τώρα, μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου Novartis.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση μου με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

ΣΥΡΙΖΑ: Με απειλές περί αστάθειας και χάους ξεκινά η ΝΔ την εκστρατεία φόβου

Ευρωεκλογές: Αυτοί είναι οι εκλεκτοί του Μητσοτάκη για το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ

Βουλευτής ΝΔ Κυριαζίδης: Ομοφοβικό σχόλιο κατά Κασσελάκη – Την απομάκρυνση του ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ

Κασσελάκης: «Βεβαίως και πάμε για πρώτο κόμμα» – «Ο Γιώργος Αυτιάς ή η αξιοκρατία που βλέπετε;»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...