Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Γιούνκερ “πυροβολεί” Τουρκία: “Γελοίοι” οι ισχυρισμοί σας για τους Έλληνες στρατιωτικούς

Ο Γιούνκερ “πυροβολεί” Τουρκία: “Γελοίοι” οι ισχυρισμοί σας για τους Έλληνες στρατιωτικούς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Γελοίο» χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ τον τουρκικό ισχυρισμό ότι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί αποτελούν απειλή για τη γείτονα χώρα, ενώ με την θέση αυτή συμφώνησε και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι.

Απαντώντας σε σχετικές παρεμβάσεις Ελλήνων ευρωβουλευτών, ο κ. Γιούνκερ επανέλαβε όσα είχε πει και στη Βάρνα παρουσία του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν. Υπενθύμισε ότι είχε ζητηθεί από τότε η απελευθέρωση των δυο στρατιωτικών πριν το ορθόδοξο ελληνικό Πάσχα.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «όσον αφορά το θέμα των δυο Ελλήνων στρατιωτικών, αξιωματικό και υπαξιωματικό, που έχουν συλληφθεί στην Τουρκία, τα είπα αυτά και στη Βάρνα, παρουσία του Προέδρου Ερντογάν στη συνέντευξη Τύπου. Είπα ότι δεν θα το δεχτούμε, και είπαμε ότι πριν από το ορθόδοξο Πάσχα θέλαμε να απελευθερωθούν αυτοί οι άνθρωποι. Είναι γελοίο να λέμε ότι δυο Έλληνες αξιωματικοί οι οποίοι έκαναν ένα λάθος στα σύνορα, απείλησαν την Τουρκία. Είναι γελοίο», τόνισε χαρακτηριστικά.

Τη συζήτηση έκλεισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι, που απευθυνόμενος προς τον κ. Γιούνκερ είπε «όσον αφορά τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς, συμφωνώ με την άποψή σας».

Οι απαντήσεις αυτές δόθηκαν κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των Συμπερασμάτων της συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου (22 και 23 Μαρτίου 2018), από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, όπου οι Έλληνες ευρωβουλευτές (Παπαδημούλης, Μαριάς) έθιξαν -μετά τη συζήτηση στην Ολομέλεια την Τρίτη- εκ νέου το θέμα την παράνομης κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

Ο κ. Παπαδημούλης απευθυνόμενος στον κ. Γιούνκερ υπενθύμισε ότι το ορθόδοξο Πάσχα πέρασε δίχως να έχουν απελευθερωθεί οι δύο Έλληνες αξιωματικοί.

Τόνισε επίσης ότι οι ευρωβουλευτές πρόκειται να ψηφίσουν ομόφωνα την Πέμπτη ζητώντας από τη κυβέρνηση Ερντογάν την άμεση απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών οι οποίοι φύλαγαν τα ευρωτουρκικά σύνορα.

Και ο κ. Παπαδημούλης συνέχισε: «Ζητούμε από σας, όχι απλώς θετικές δηλώσεις, αλλά πιέσεις, πρωτοβουλίες και μέτρα, έτσι ώστε οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί, που υπερασπίζονται την Ευρωπαϊκή πολιτική και τα Ευρωπαϊκά σύνορα, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, να επιστρέψουν άμεσα στην πατρίδα τους, το ελληνικό στράτευμα και τις οικογένειές τους.

»Δεν το ζητά αυτό μόνο η Ελλάδα, το ζητά ομόφωνα η Ευρωπαϊκή Ένωση. Και αυτό πρέπει να το δείξετε εσείς, κ. Τουσκ και κ. Γιούνκερ, με κλιμάκωση των πιέσεων».

Ο κ. Μαριάς ξεκινώντας με τη διαπίστωση ότι οι εκκλήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς την Τουρκία δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα επί του πρακτέου, ρώτησε ποια πρακτικά μέτρα και ποιες κυρώσεις πρόκειται να παρθούν.

«Πρέπει να γίνει διακοπή των διαπραγματεύσεων, πρέπει να γίνει πάγωμα των ευρωπαϊκών κονδυλίων, πρέπει να γίνει εμπάργκο στα αγροτικά τουρκικά προϊόντα που εισάγονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ναι κ. Γιούνκερ, αυτό πρέπει να κάνετε. Δεν μπορεί να χαϊδεύετε την Τουρκία», είπε καταλήγοντας πως ο Τούρκος Πρόεδρος δεν καταλαβαίνει από λόγια.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Αποκαλύπτονται τα ψέματα της προπαγάνδας Μητσοτάκη – Δεύτερη φτωχότερη στην ΕΕ η Ελλάδα

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

26/3/1919 Εφημερίς «ΕΠΟΧΗ»: «Κάθε πόθος που πνίγεται με την βίαν και με την αγριότητα, ριζώνει βαθύτερα εις την ψυχήν του λαού»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...