Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Τούρκοι που υποστηρίζουν τζιχαντιστές τολμάνε και λένε ότι η Ελλάδα προσφέρει «ασφαλές λιμάνι»

Οι Τούρκοι που υποστηρίζουν τζιχαντιστές τολμάνε και λένε ότι η Ελλάδα προσφέρει «ασφαλές λιμάνι»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Επίθεση εναντίον της χώρας μας εξαπέλυσε ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ, ο οποίος δήλωσε την Παρασκευή ότι οι «εχθροί της Τουρκίας βλέπουν την Ελλάδα ως ασφαλές λιμάνι» και πως αυτό «βλάπτει» τις σχέσεις των δύο χωρών.

«Άλλη μια απόδειξη ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα που προστατεύει τους πραξικοπηματίες» χαρακτήρισε νωρίτερα το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών την απόφαση του ΣτΕ να κρατείται σε άγνωστο φυλασσόμενο μέρος ο ένας από τους οχτώ Τούρκους αξιωματικούς.

Όλη η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών:

Χθες (19 Απριλίου) έγινε γνωστό ότι το ΣτΕ αποφάσισε να αφήσει ελεύθερο τον Suleyman Özkaynakçı, έναν από τους οκτώ που έχουν ζητήσει άσυλο από την Ελλάδα και συμμετείχαν στην προδοτική απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.

Παρά τους ισχυρισμούς ότι αφέθηκαν ελεύθεροι με αυστηρούς περιοριστικούς όρους και κάτω από αυστηρή επιτήρηση, αυτή η απόφαση έδειξε για ακόμα μια φορά ότι δεν ελήφθησαν τα απαραίτητα μέτρα όσον αφορά έναν προδότη που συμμετείχε στην απόπειρα πραξικοπήματος και για ακόμα μια φορά η Ελλάδα είναι μια χώρα που προστατεύει τους πραξικοπηματίες.

«Γιατί ρίχνετε λουλούδια στα Ίμια

«Όσο περισσότερο πολιτικοποιεί το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών η Ε.Ε, τόσο περισσότερες εντάσεις δημιουργούνται», δήλωσε σε συνέντευξή του στο ευρωπαϊκό δίκτυο Euractiv.com ο Tούρκος πρέσβης στην Ε.Ε., Faruk Kaymakci.

Στην συνέχεια τόνισε όλα όλα τα επεισόδια στο Αιγαίοπροκαλούνται από τους Ελληνοκύπριους και τους Έλληνες και αναφερόμενος στα Ίμια, αναρωτήθηκε για ποιο λόγο κάποιοι αφήνουν λουλούδια σε βραχονησίδες.

«Ορισμένοι προσπαθούν να απεικονίσουν την Τουρκία ως μια επιθετική χώρα, αλλά ποιος είναι ο λόγος να τοποθετείς λουλούδια σε ένα βράχο, σε μια νησίδα στο Αιγαίο; Γιατί το χρειαζόμαστε αυτό;

»Ποιός είναι ο λόγος να τοποθετήσετε μια ελληνική σημαία σε ένα νησί όπου δεν υπάρχει κανένας; Και ποιός είναι ο λόγος να πετάς πάνω από αυτά τα μικρά νησάκια και βράχια, τα οποία δεν είναι καν κατοικημένα; Αυτές οι ενέργειες δεν θα ικανοποιήσουν οποιαδήποτε αξίωση κυριαρχίας αλλά απλώς προκαλούν», σημειώνει.

Υπενθυμίζουμε ότι αυτές οι κατηγορίες εκτοξεύονται ενάντια στη χώρα μας από μια Τουρκία που αποδεδειγμένα υποστηρίζει την τζιχαντιστική τρομοκρατία στη Συρία και μισθοδοτεί στα πλαίσια των πολεμικών επιχειρήσεών της στη βορειοδυτική Συρία χιλιάδες πρώην μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: Βλέπει λάθη μόνο σε επίπεδο επικοινωνίας για τα Τέμπη – Δεν θα στείλουμε όπλα στην Ουκρανία

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποδίδει φόρο τιμής στα θύματα της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Νίκος Δένδιας για Γενοκτονία Αρμενίων: «Τιμάμε σήμερα τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας»

RND: Τουρκική «απόβαση» στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου

Ο Σταϊνμάγερ στην Τουρκία με πολιτική ατζέντα… και ντονέρ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...