Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τσίπρας: Ούτε παράταση μνημονίου, ούτε “βρώμικη” αλλά μόνο καθαρή έξοδος

Τσίπρας: Ούτε παράταση μνημονίου, ούτε “βρώμικη” αλλά μόνο καθαρή έξοδος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο και με αιχμές για τη ΝΔ και τον κεντρικό τραπεζίτη, Γιάννη Στουρνάρα, ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε εμφατικά πως σε τέσσερις μήνες από σήμερα η κυβέρνηση πετυχαίνει τον κεντρικό της στόχο που είναι η οριστική έξοδος της χώρας από τα μνημόνια, την επιτροπεία και την ανάγκη να “συγκυβερνάς” με την τρόικα.

“Καταφέρνουμε να πετύχουμε εκεί που τρείς κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ απέτυχαν. Να ολοκληρώσουμε με επιτυχία το πρόγραμμά, να ανορθώσουμε την ελληνική οικονομία και να ξανανοίξουμε μετά από οκτώ χρόνια τη πρόσβαση των ελληνικών ομολόγων στις αγορές χρήματος” σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας, υπογραμμίζοντας πως “το πετυχαίνουμε με τις λιγότερες δυνατές απώλειες για το κοινωνικό σώμα”.

Επισήμανε ότι αυτό δεν σημαίνει ότι θα έχουμε λύσει όλα τα προβλήματα και ότι δε θα υπάρχουν ακόμη πληγές σοβαρές που θα πρέπει να επουλώσει η κυβέρνηση ή ότι δεν θα είμαστε υποχρεωμένοι να πιάνουμε τους δημοσιονομικούς μας στόχους προκειμένου να εξυπηρετούμε το χρέος «που η αλόγιστη διαχείριση των κυβερνήσεων που χρεοκόπησαν τη χώρα, φόρτωσαν στις πλάτες του ελληνικού λαού».

“Θέλω να είμαι σαφής. Δεν υπάρχει λοιπόν στον ορίζοντα ούτε η συνέχεια του μνημονίου ούτε η δήθεν έξοδος, ή μη καθαρή έξοδος ή βρώμικη έξοδος, όπως θέλετε πείτε το. Υπάρχει μια σαφής ολοκλήρωση και καθαρή έξοδος που είναι μια πολύ σημαντική επιτυχία και πολύ σημαντική εξέλιξη” τόνισε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός, εγκαλώντας όσους τάσσονται υπέρ μίας προληπτικής γραμμής στήριξης ως μία “πιο εκλεπτυσμένη και πιο σύγχρονη εκδοχή του φαινομένου του ραγιαδισμού”.

Αντίστοιχα μηνύματα έστειλε και προς το ΔΝΤ, τονίζοντας αναφερόμενος στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις πως “δεν θα έρθει το τέλος του κόσμου εάν δε μετέχει τελικά το ΔΝΤ στο πρόγραμμα” και επισημαίνοντας πως “η αξιοπιστία της καθαρής εξόδου δεν εξαρτάται από τη συμμετοχή του ή όχι”.

Τούτων δοθέντων ο Πρωθυπουργός επανέλαβε πως χρονοδιάγραμμα είναι η ολοκλήρωση και η συμφωνία με τους θεσμούς για την τέταρτη αξιολόγηση, τα μέτρα για το χρέος και την αναπτυξιακή στρατηγική, που θα παρουσιαστεί στις 27 Απριλίου, μέχρι το EG της 21ης Ιουνίου.

Συνοψίζοντας τα της οικονομίας, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως “συνεχίζουμε αταλάντευτα την πορεία μας προς την καθαρή έξοδο χωρίς πιστοληπτική γραμμή. Με ένα αναπτυξιακό στρατηγικό σχέδιο που περιλαμβάνει τις δικές μας προτεραιότητες πολιτικής. Επιταχύνοντας τις προσπάθειες μας για την υλοποίηση των προαπαιτούμενων της τέταρτης αξιολόγησης. Εντείνοντας τις πολιτικές και τεχνικές μας παρεμβάσεις για τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους με τον πιο ικανοποιητικό τρόπο. Και διεκδικώντας ένα καθεστώς εποπτείας μετά το πρόγραμμα στο πλαίσιο των υπαρκτών ευρωπαϊκών πλαισιών και των εμπειριών των υπολοίπων χωρών που εξήλθαν από ανάλογα προγράμματα”.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Δημοσκόπηση MEGA: «Τραυματισμένη» πρωτιά για ΝΔ – Εδραίωση στη δεύτερη θέση για ΣΥΡΙΖΑ

Δημήτρης Παπανώτας: Εκτός Ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ με απόφαση Κασσελάκη

Η Κασιμάτη καταψήφισε την πρόταση της Ντόρας να ενταχθεί το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης

ΣΥΡΙΖΑ: Με απειλές περί αστάθειας και χάους ξεκινά η ΝΔ την εκστρατεία φόβου

Στ. Κασσελάκης από Ουάσιγκτον: Δεν νοείται ελληνοτουρκικός διάλογος χωρίς το Κυπριακό

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...