Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Καρφιά» Τσίπρα για offshore Μαρέβας και «μαύρο μέτωπο» ΝΔ με Μαρινάκη

«Καρφιά» Τσίπρα για offshore Μαρέβας και «μαύρο μέτωπο» ΝΔ με Μαρινάκη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ούτε σπιθαμή πίσω από τη διαρκή μάχη για την καταπολέμηση της διαφθοράς και της διαπλοκής είναι το μήνυμα του Πρωθυπουργού μετά την ευρεία αναφορά στα θέματα της οικονομικής ανάκαμψης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Με έμμεση αναφορά στις χθεσινές αποκαλύψεις για την μυστηριώδη offshore που χρηματοδότησε την εταιρία της Μαρέβας Μητσοτάκη και το Πρώτο Θέμα, αλλά και με σκληρό καρφί προς τον Βαγγέλη Μαρινάκη για την υπόθεση του Noor1, τους οποίους δεν κατονόμασε, ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για προσπάθεια δημιουργίας “μαύρου μετώπου” του παλιού πολιτικού συστήματος σε μία προσπάθεια παλινόρθωσης, υπό το φόβο πως “αυτή η κυβέρνηση θα καταφέρει επιτύχει ισχυρά πλήγματα στις κατεστημένες δομές διαφθοράς και διαπλοκής μεταξύ των οικονομικών και πολιτικών ελίτ”.

“Όσους δήθεν δημοσιογράφους και αν κινητοποιήσουν, όσες οφσορ κι αν αξιοποιήσουν για να χρηματοδοτεί ταυτόχρονα τις επιχειρήσεις τους και τα εφημερίδες της παραδημοσιογραφίας
όσα ψέματα και αν πουν, όσα δικονομικά τερτίπια και αν σκαρφιστούν η μάχη αυτή έχει ξεκινήσει και τη μάχη αυτοί θα τη κερδίσουμε. Και είμαστε υποχρεωμένοι και αποφασισμένοι να την πάμε μέχρι το τέλος” σημείωσε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο Πρωθυπουργός έκανε λόγο για συγκεκριμένους εκπροσώπους του παλιού πολιτικού συστήματος “που έχουν αναλάβει εργολαβικά την καθοδήγηση του κου Μητσοτάκη”, το οποίο όπως τόνισε “σκιαγραφείται στις πολιτικές αναλύσεις του κου Σαμαρά και του κου Βενιζέλου”.

“Καθορίζουν την πολιτική του στρατηγική και να κινούν τα νήματα της επιχείρησης παλινόρθωσης” σημείωσε ο Πρωθυπουργός, τονίζοντας πως “ζητάνε με σαφήνεια και ο κος Μητσοτάκης προσπαθεί να υλοποιήσει είναι την δημιουργία ενός αντισύριζα μετώπου”

“Και έχουν πράγματι καταφέρει – και πρέπει να τους αναγνωρίσουμε αυτό – να συγκροτήσουν ένα μαύρο μέτωπο που αποτελείται από ό,τι πιο σάπιο και διαφθαρμένο έχει να επιδείξει αυτή η χώρα, στην προσπάθεια τους να παλινορθώσουν την εξουσία του παλιού πολιτικού συστήματος. Εκδοτικά συγκροτήματα, μέσα ψευδούς ενημέρωσης, διωκόμενοι ολιγάρχες, άνθρωποι του κοινού ποινικού δικαίου που περνιούνται για επιχειρηματίες, όλες οι αντιδραστικές δυνάμεις της γερασμένης Ελλάδας κινητοποιούνται στην επιχείρηση να εμποδίσουν και να αμαυρώσουν την προσπάθειά μας να βγάλουμε τη χώρα απο τη κρίση, να βγούμε από τα μνημόνια στα οποία εκείνοι μας έβαλαν” πρόσθεσε.

Αποδίδοντας στο φόβο της μάχης κατά των διαπλεκόμενων συστημάτων, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως “η κυβέρνηση θα τα καταφέρει”, “από τις μεγάλες και πολιτικά χρωματισμένες υποθέσεις φοροδιαφυγής και ξεπλύματος, μέχρι τις παράνομες και σκοτεινές χρηματοδοτήσεις μέσων ενημέρωσης και εταιρειών συνδεδεμένων με πολιτικά πρόσωπα και τις υποθέσεις των θαλασσοδανείων. Και από τα μικρά και μεγάλα σκάνδαλα διαφθοράς στα δημόσια έργα και τη σαπίλα του ΚΕΕΛΠΝΟ, μέχρι την υπόθεση Νοβάρτις και τη υπόθεση του Ναρκοπλοίου Νoor1 που διακινούσε δυο τόνους ηρωίνης και όλοι κάνανε το Κινέζο”

“Αυτός είναι ο μεγάλος τους φόβος. Οτι θα τα καταφέρουμε. Ούτε παίζουμε, ούτε φοβόμαστε, ούτε ντιλάρουμε, όπως έκαναν όλοι οι προηγούμενοι” κατέληξε ο Αλέξης Τσίπρας.

Διαβάστε επίσης: Τα μηνύματα Τσίπρα για την οικονομία, το ΔΝΤ και την έξοδο από το μνημόνιο

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Δημοσκόπηση MEGA: «Τραυματισμένη» πρωτιά για ΝΔ – Εδραίωση στη δεύτερη θέση για ΣΥΡΙΖΑ

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση μου με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

Δημήτρης Παπανώτας: Εκτός Ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ με απόφαση Κασσελάκη

Η Κασιμάτη καταψήφισε την πρόταση της Ντόρας να ενταχθεί το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης

ΣΥΡΙΖΑ: Με απειλές περί αστάθειας και χάους ξεκινά η ΝΔ την εκστρατεία φόβου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...