Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πυρ ομαδόν σε Μητσοτάκη: «Απάντα ποιος είναι ο ιδιοκτήτης της offshore»

Πυρ ομαδόν σε Μητσοτάκη: «Απάντα ποιος είναι ο ιδιοκτήτης της offshore»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Πυρ ομαδόν κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπέλυσαν βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας, ζητώντας του να μετά από 72 ώρες σιωπής να απαντήσει σε ποιον ανήκει η offshore που συνδέει την επιχειρηματική δραστηριότητα της συζύγου του, Μαρέβας Μητσοτάκη, με τον μιντιακό όμιλο του Θέμου Αναστασιάδη.

Ο κ. Μητσοτάκης παρότι αποτελεί πολίτη αυξημένης ευθύνης και δη πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης και εν δυνάμει πρωθυπουργό της χώρας, ποιεί τη νήσσαν για τον ιδιοκτήτη της παναμέζικης offshore, Velvet Success SA, που συμμετείχε με 1,8 εκατ. ευρώ τόσο στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου του «Πρώτου Θέματος» όσο και με 800.000 ευρώ στην εταιρία της συζύγου του, Zeus+Dion.

Μετά τις αντίστοιχες προτροπές από το Μέγαρο Μαξίμου και την Κουμουνδούρου, από κοινού οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Σπύρος Λάππας, Χάρης Τζαμακλής, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης και Γιάννης Γκιόλας καλούν τον Κυριάκο Μητσοτάκη να παραμερίσει για λίγο την ακραία ρητορική περί Ρουβίκωνα και ελλείμματος ασφάλειας στη χώρα και να ξεκαθαρίσει ποιος κρύβεται πίσω από τον παραδείσιο συνδετικό κρίκο που ενώνει την Μαρέβα Μητσοτάκη και τον όμιλο του Θέμου Αναστασιάδη.

«Το γκρίζο πέπλο διαφθοράς και διαπλοκής», σημειώνει ο Σπύρος Λάππας, «που απλώθηκε στην κοινωνία μας έχει τον δημιουργό του: Τα κόμματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και τα στελέχη τους». «Σήμερα, ο αρχηγός της ΝΔ σιωπά για νέες αποκαλύψεις που αφορούν τον πολιτικό και επιχειρηματικό βίο συγγενικών του προσώπων, ενώ υποχρεούται να τοποθετηθεί δημόσια» τονίζει ο βουλευτής Καρδίτσας και καλεί τον κ. Μητσοτάκη να τηρήσει όσα επιβάλλονται από το κοινοβουλευτικό πολίτευμα της χώρας.

«Όποιος δεν δίνει απαντήσεις, θα χρεωθεί ό,τι προκύψει και αποκαλυφθεί…» καταλήγει με νόημα ο κ. Λάππας.

Από την πλευρά του, ο Χάρης Τζαμακλής θεωρεί ότι ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρέπει να μιλήσει και να μην αφήσει το ζήτημα του ιδιοκτήτη της offshore να αιωρείται.

«Έτσι, θα μάθουμε ποιος κρύβεται από πίσω» αναφέρει ο βουλευτής Πιερίας και παρατηρεί ότι «είναι προφανές ότι από την στιγμή που ο κ. Μητσοτάκης δεν διαψεύδει το ρεπορτάζ, τότε με τη σιωπή του το επιβεβαιώνει».

Ο Γιάννης Γκιόλας κάνει λόγο για ωμή περιφρόνηση των θεσμών και της νομιμότητας, με το σκεπτικό ότι «όλοι πρέπει να δηλώνουμε τις πηγές άντλησης χρημάτων σχετικά με το ποθεν έσχες μας».

Στην ερώτηση για την εκκωφαντική σιωπή του κ. Μητσοτάκη και τις δηλώσεις για τον Ρουβίκωνα, απαντά:

«Στρίβειν δια του αρραβώνος. Δεν λέει τίποτα ο πρόεδρος της ΝΔ για την ουσία και προσπαθεί να δημιουργεί αντιπερισπασμούς για να συσκοτίσει και να μην δώσει απαντήσεις σε ζητήματα που πράγματι απασχολούν την κοινή γνώμη».

Καταλήγοντας, ο βουλευτής Αργολίδας με το ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει πως από το δημοσίευμα του Documento εντοπίζονται «ίχνη και σοβαρές ενδείξεις διαπλοκής, σε σχέση με τον κοινό τροφοδότη που πρέπει να διευκρινιστεί η ταυτότητα του και ο τρόπος κτήσης των χρημάτων που προμήθευσε την εταιρία της κα Μητσοτάκη και τον όμιλο του Θέμου Αναστασιάδη».

«Offshore, offshore πρωτοπορία, ζήτω η Νέα Δημοκρατία» είναι το δηκτικό σχόλιο του Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη, παραφράζοντας το γνωστό σύνθημα της ΟΝΝΕΔ.

Κατά τον βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης, ο ορισμός της διαπλοκής στη διεθνή βιβλιογραφία έχει κοινό ονοματεπώνυμο: Θέμος Γκραμπόφσκι!

«Οι νουνεχείς της ΝΔ οφείλουν να ζητήσουν εξηγήσεις από τον κ. Μητσοτάκη» προτρέπει και επισημαίνει ότι ο άγνωστος χρηματοδότης πρέπει να γίνει γνωστός. «Το οφείλουν στην παράταξή τους» ξεκαθαρίζει.

Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος υποστηρίζει ότι η φερεγγυότητα και η αξιοπιστία της αξιωματικής αντιπολίτευσης -ιδιαίτερα όταν αξιώνεει να είναι η επόμενη κυβέρνηση της χώρας- κρίνεται από την στάση και τη θέση που παίρνει απέναντι σε μεγάλες και πολιτικά χρωματισμένες υποθέσεις φοροδιαφυγής.

«Η αφωνία της ΝΔ απέναντι σε μικρά και μεγάλα σκάνδαλα διαφθοράς, πόσο μάλλον όταν αφορούν στελέχη της ή πρόσωπα που συνδέονται με αυτή», συνεχίζει ο βουλευτής Μαγνησίας, «αποτελεί δείγμα γραφής προθέσεων της». «Οι πολίτες θα κρίνουν», ήταν το καταληκτικό σχόλιο του κ. Μεϊκόπουλου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: «Τρέμει» την προκαταρκτική και λέει όχι – Δικαιολογίες για τα Τέμπη

Φάμελλος: Προκαταρκτική για τον Καραμανλή που θα τον παραπέμψει στη Δικαιοσύνη

ΚΚΕ για παραιτήσεις Παπασταύρου-Μπρατάκου: «Παζάρια της κυβέρνησης με τα μεγάλα αστικά συμφέροντα»

Βελόπουλος για αποπομπή Μπρατάκου-Παπασταύρου: Πλανώνται κυβέρνηση και πρωθυπουργός εάν νομίζουν ότι θα διασωθούν

Ανδρουλάκης: Ο πυρήνας του προβλήματος της διαφθοράς είναι το Μέγαρο Μαξίμου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...