Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Τσίπρας κήρυξε τον πόλεμο στο «μαύρο μέτωπο» – Όλο το παρασκήνιο

Ο Τσίπρας κήρυξε τον πόλεμο στο «μαύρο μέτωπο» – Όλο το παρασκήνιο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Όταν πριν από μία περίπου εβδομάδα ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας «φωτογράφιζε» το «μαύρο μέτωπο» του Κυριάκου Μητσοτάκη με στελέχη του παλαιού πολιτικού κατεστημένου που επιχειρούν να επανακάμψουν στο πολιτικό προσκήνιο και ισχυρά επιχειρηματικά και εκδοτικά συμφέροντα που άλλοτε υπηρετούν και άλλοτε επιβάλλουν τη γραμμή τους στην ηγεσία της ΝΔ, λίγοι ήταν αυτοί που «διέκριναν» στο κάδρο τον Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος πλέον ελέγχει άνω του 50% του εγχώριου Τύπου και επιβάλλει τη γραμμή πολιτικής στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Είναι γνωστό πως τα μέσα ενημέρωσης που ελέγχει ο κ. Μαρινάκης από την πρώτη μέρα επιδόθηκαν σε μια απίστευτη πολεμική κατά της κυβέρνησης, που ξέφευγε κατά πολύ από τα όρια της δημοσιογραφικής κριτικής. Σε μεγάλο βαθμό αρκετά από αυτά θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν εμπαθή.

Διόλου τυχαία, τότε ο Αλέξης Τσίπρας είχε κάνει ιδιαίτερη μνεία, τόσο στις offshore και τις ύποπτες χρηματοδοτήσεις με οσμή μαύρου χρήματος, όσο και στην υπόθεση του Νοοr1 «για την οποία όλοι τόσο καιρό έκαναν τον Κινέζο», ταυτίζοντας για ακόμη μία φορά τον Κυριάκο Μητσοτάκη με τον διωκώμενο επιχειρηματία και κουμπάρο της Ντόρας Μπακογιάννη, Βαγγέλη Μαρινάκη.

Τούτων δοθέντων, η πυρηνική ανάφλεξη του Σαββατοκύριακου που πέρασε δεν ήταν τίποτε άλλο παρά μία προαναγγελθείσα σύγκρουση με άγνωστες συνέπειες, τόσο με τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την υπόθεση της μυστηριώδους offshore που χρηματοδότησε την εταιρία της συζύγου του, όσο και με τον επιχειρηματία.

Το Σαββατοκύριακο με αφορμή ένα δημοσίευμα της εφημερίδας Παραπολιτικά που αφορούσε έναν σύμβουλο του Ευκλείδη Τσακαλώτου για τον οποίο υπήρχε καταγγελία ότι ζήτησε μίζα και το οποίο είχε ήδη δημοσιευθεί από την προηγούμενη Κυριακή στο Βήμα, επίσης του κ. Μαρινάκη, και είχε διαψευσθεί, γνωστοποιώντας πως το ίδιο το γραφείο του υπουργού Οικονομικών είχε παραπέμψει την υπόθεση στη Δικαιοσύνη, κηρύχθηκε ένας απίστευτος πόλεμος ανακοινώσεων μεταξύ του γραφείου του υπουργού Οικονομικών του Μεγάρου Μαξίμου, της ΝΔ και της ίδιας της εφημερίδας.

Η αντιπαράθεση έφτασε στο αποκορύφωμά της το βράδυ του Σαββάτου όταν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook καταγγελία περί απειλητικού τηλεφωνήματος από κάποιος που «συστήθηκε ως Βαγγέλης Μαρινάκης»:

«Πριν από λίγο δέχθηκα ένα τηλεφώνημα από άγνωστο αριθμό. Ηταν ένας κύριος που μου συστήθηκε ως Βαγγέλης Μαρινακης. Με τόνο σχεδόν απειλητικό ζητούσε να μάθει τον συντάκτη των ανακοινώσεων του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού. Του έκλεισα το τηλέφωνο. Αυτή η κυβέρνηση δεν συνηθίζει να συνομιλεί στο σκοτάδι Ούτε απειλείται. Καληνύχτα σας κύριοι».

Το πάρτι των έμμισθων τρολ και υπαλλήλων δημοσιογράφων που ξεκίνησε στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προκειμένου να μετατοπιστεί η συζήτηση από την καταγγελία περί απειλητικού τηλεφωνήματος στην απαξίωση του κυβερνητικού εκπροσώπου διακόπηκε απότομα όταν κύκλοι του Βαγγέλη Μαρινάκη παραδέχθηκαν το τηλεφώνημα.

Σύμφωνα με ηλεκτρονικά δημοσιεύματα το απόγευμα της Κυριακής από το περιβάλλον του κ. Μαρινάκη δόθηκε μια διαφορετική εκδοχή από αυτή του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Συγκεκριμένα γίνεται λόγος για μια «άκρως τυπική συνδιάλεξη» που ο κ Τζανακόπουλος έκρινε σκόπιμο να την αναγάγει σε «αποκάλυψη μεγίστου γεγονότος».

Ο λόγος που οδήγησε τον Βαγγέλη Μαρινάκη να πάρει στο τηλέφωνο τον κ Τζανακόπουλο σύμφωνα με το περιβάλλον του, δεν ήταν άλλος από το ύφος που επελέγη για το επίμαχο κυβερνητικό non paper και ειδικά ο χαρακτηρισμός «ναρκέμπορας» που χρησιμοποιούνταν για τον επιχειρηματία.

Λίγο νωρίτερα στα δημοσιογραφικά γραφεία είχε φτάσει ένα non paper το οποίο έγραφε τα εξής:

«Δέκα ώρες καθυστέρησε ο κ Μητσοτάκης να βγάλει ανακοίνωση για τις συκοφαντίες των Παραπολιτικών. Να το προσέξει γιατί μπορεί να θυμώσει ο ναρκέμπορος καθοδηγητής και κουμπάρος του».

Με το επίμαχο non paper φωτογραφιζόταν ο Βαγγέλης Μαρινάκης, διωκώμενος για την υπόθεση του Noor1 για εμπορία δύο τόνων ηρωϊνης, κουμπάρος της Ντόρας Μπακογιάννη και χρηματοδότης της εφημερίδας Παραπολιτικά.

Το πρώτο δημοσίευμα έγινε την προηγούμενη εβδομάδα από την εφημερίδα Το Βήμα και ακολουθήθηκε από ένα άλλο της εφημερίδας Παραπολιτικά το προηγούμενο Σάββατο.

Παρουσίαζε την υπόθεση ενός ανθρώπου που κατήγγειλε στις Αρχές τη φοροδιαφυγή των εμπλεκομένων στο σκάνδαλο Καρούζος.

Ο συγκεκριμένος άνθρωπος φέρεται να ζήτησε την αμοιβή που προβλέπεται σε τέτοιες περιπτώσεις και σύμφωνα με όσα κατήγγειλε ο ίδιος ένας σύμβουλος του Ευκλείδη Τσακαλώτου μαζί με άλλους δύο τού ζήτησαν μίζα προκειμένου να προχωρήσουν την υπόθεσή του.

Το υπουργείο Οικονομικών διευκρίνισε άμεσα ότι την υπόθεση την είχε παραπέμψει ήδη ο υπουργός στον εισαγγελέα πριν την ανακαλύψουν οι δημοσιογράφοι.

Εξήγησε ότι ο νόμος για τις αμοιβές για όσους προσφέρουν στοιχεία για φοροδιαφυγή ψηφίστηκε το 2007 αλλά ποτέ δεν εφαρμόστηκε διότι εκκρεμούσαν υπουργικές αποφάσεις που θα ρύθμιζαν τις δύσκολες για την απόδειξη και τους υπολογισμούς λεπτομέρειες.

Εφόσον λοιπόν δεν υπήρχε κανένα περιθώριο οικονομικής συναλλαγής, ο άνθρωπος αυτός άρχισε να καταγγέλλει τον συνεργάτη του υπουργού με αποτέλεσμα το υπουργείο να παραπέμψει την υπόθεση στη Δικαιοσύνη.

Ο σύμβουλος του κ Τσακαλώτου φαίνεται πως τις επόμενες μέρες θα καταφύγει στη Δικαιοσύνη εις βάρος των συγκεκριμένων εφημερίδων για συκοφαντική δυσφήμηση.

Οι offshore

Χθες η αντιπαράθεση άλλαξε γήπεδο. Αφορμή αυτή τη φορά στάθηκε ένα δημοσίευμα της εφημερίδας Documento σύμφωνα με το οποίο, ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ Αδωνις Γεωργιάδης ήταν διευθυντής και μέτοχος σε offshore εταιρεία της Κύπρου για τα έτη 2006-2016 κατά παράβαση της νομοθεσίας για τις εξωχώριες εταιρείες που απαγορεύει σε πολιτικά πρόσωπα να ασκούν τέτοιου είδους επιχειρηματική δραστηριότητα.

Η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν άμεση. Σε σχετική ανακοίνωση ανέφερε πως ο Άδωνις Γεωργιάδης φέρεται να ήταν ιδιοκτήτης επί 10 χρόνια εξωχώριας εταιρείας παραβιάζοντας τη σχετική νομοθεσία που το απαγορεύει σε πολιτικά πρόσωπα, ενώ ταυτόχρονα ξεχνούσε να δηλώνει την εταιρεία ως όφειλε στο πόθεν έσχες του.

«Υπό κανονικές συνθήκες θα έπρεπε να από τον λαλίστατο κ. Γεωργιάδη να δώσει πειστικές απαντήσεις για την αδήλωτη εξωχώρια.

»Όταν όμως έχουμε χάσει το από τις αδήλωτες offshore της ηγεσίας της Ν.Δ και έχει περάσει μια βδομάδα εκκωφαντικής σιωπής του αρχηγού της για τον χρηματοδότη της offshore της συζύγου του, τι να περιμένουμε από τον αντιπρόεδρο;

»Τουλάχιστον βρήκαμε αυτό που ενώνει την ηγεσία της ΝΔ. Οχι δεν είναι οι κοινές ιδέες αλλά οι κοινές συνήθειες στη φοροαποφυγή. Η ακαταμάχητη αδυναμία τους σε αδήλωτες offshore».

Αυτοκρατορικό ζεύγος

Συμπληρωματικά χθες και με αφορμή δημοσίευμα της ίδιας εφημερίδας Documento της προηγούμενης εβδομάδας, που ανέφερε πως τόσο η εφημερίδα Πρώτο Θέμα όσο και η εταιρεία που διατηρεί η σύζυγος του κ Μητσοτάκη Μαρέβα Γκραμπόφσκι χρηματοδοτήθηκαν από άλλη offshore, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος δήλωσε χθες πως ο κ Μητσοτάκης πρέπει να κατανοήσει ότι τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγος δεν είναι αυτοκρατορικό ζεύγος και πως είναι δημόσια πρόσωπα και ως τέτοια θα υπάγονται σε δημόσιο έλεγχο και αυστηρή κριτική.

Υπενθυμίζεται ότι εδώ και μία εβδομάδα η ΝΔ δεν έχει απαντήσει στο δημοσίευμα για την εν λόγω offshore και για τη σχέση της με την οικονομική ενίσχυση της εταιρείας της κ Γκραμπόφσκι.

Από την πλευρά του ο κ. Γεωργιάδης αντέδρασε στο δημοσίευμα που τον αφορούσε και δήλωσε πως τη συγκεκριμένη εταιρεία την είχε ενεργή από το 2004 έως το 2006.

Ωστόσο δεν έδωσε διευκρινίσεις για τα έγγραφα που δημοσίευσε η εφημερίδα και τα οποία παρουσίαζαν ενεργή την εταιρεία του έως το 2016.

Μετά τη δήλωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ επανήλθε με νέα ανακοίνωση, στην οποία ανέφερε τα εξής:

«Τουλάχιστον ο κ. Γεωργιάδης έσπασε τη σιωπή του και μίλησε για την εξωχώρια εταιρεία του, ακόμα κι αν δεν έδωσε καμία απολύτως εξήγηση για τις αποκαλύψεις. Ο κ Μητσοτάκης πόσο ακόμα θα συνεχίσει να κρύβεται Θα βρει επιτέλους το σθένος να αντικρίσει τον ελληνικό λαό και να πει την αλήθεια για την offshore που χρηματοδότησε την εταιρεία της συζύγου του;».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Νίκος Δένδιας τιμά τη μνήμη του Κωνσταντίνου Καραμανλή

ΣΥΡΙΖΑ: Καταδικάζει την επίθεση που δέχτηκε η βουλευτής της ΝΔ Αγγ. Δεληκάρη

Καβάλα: Χαστούκισαν τη βουλευτή της Ν.Δ., Αγγελική Δεληκάρη

Ανδρουλάκης: Ο Μητσοτάκης ψηφοθήρας με τον Μπελέρη και η Ντόρα βάζει το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης

ΣΥΡΙΖΑ: Ενότητα και συστράτευση με τον Τσίπρα δίπλα στον Κασσελάκη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...