Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Σπύρος Σιδέρης
Δημοσιογράφος, Συγγραφέας

Μεγάλη δυσαρέσκεια στον ΟΗΕ για τη συμπεριφορά των Σκοπίων

Μεγάλη δυσαρέσκεια στον ΟΗΕ για τη συμπεριφορά των Σκοπίων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η λιτή ανακοίνωση του Μάθιου Νίμιτς, μετά τη συνάντηση της Νέας Υόρκης την Παρασκευή 25 Μαΐου 2018, δεν κατέγραφε την πραγματικότητα αυτών που συνέβησαν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μεταξύ του Νίκου Κοτζιά και του Νίκολα Ντιμιτρόφ παρουσία του Ειδικού Απεσταλμένου του ΟΗΕ.

Σύμφωνα με αποκλειστικές και διασταυρωμένες πληροφορίες, οι συνομιλίες της Νέας Υόρκης κατέληξαν σε πλήρη συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ.

Τι συνέβη όμως και με την επιστροφή των κλιμακίων των ΥΠΕΞ στις χώρες τους, υπήρξε πισωγύρισμα;

Η ανάγνωση των κειμένων της συμφωνίας με την επιστροφή των κλιμακίων των ΥΠΕΞ στις έδρες τους, προκάλεσε αντιδράσεις στην κυβέρνηση των Σκοπίων, που προσπάθησε να επαναπροσδιορίσει ορισμένα σημεία του κειμένου, παρότι είχε κλείσει η διαπραγμάτευση με πλήρη συμφωνία, με την σύμφωνη γνώμη του Νίκολα Ντιμιτρόφ υπό την παρουσία του Μάθιου Νίμιτς.

Η ελληνική πλευρά, ως ύστατη προσπάθεια να βοηθήσει στην επίλυση του ζητήματος, πρότεινε να επιστραφεί το κείμενο της Συμφωνίας στον Μάθιου Νίμιτς, να κάνει τις όποιες διορθώσεις έκρινε απαραίτητες βάση των συμφωνηθέντων, με την σαφή διαβεβαίωση από την Ελλάδα ότι θα τις έκανε αποδεκτές.

Το κείμενο επεστράφη από τον Μάθιου Νίμιτς σε Ελλάδα και ΠΓΔΜ, με την κυβέρνηση όμως των Σκοπίων να συνεχίζει να έχει αντιρρήσεις στο συμφωνηθέν κείμενο που εγγυήθηκε και επεξεργάστηκε ο Ειδικός Απεσταλμένος του ΓΓ του ΟΗΕ.

Η εξέλιξη αυτή, αν μη τι άλλο προκάλεσε δυσφορία στην ελληνική κυβέρνηση μ’ αποτέλεσμα τη διαρροή ότι η «ΠΓΔΜ δεν είναι έτοιμη να ανταποκριθεί σε όσα συμφωνήθηκαν».

Όμως και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και τον ΟΗΕ υπάρχει δυσαρέσκεια για το πισωγύρισμα των Σκοπίων, καθώς αμφισβητείται ευθέως ο Οργανισμός με τη μερική απόσυρση της ΠΓΔΜ από τη συμφωνία που η ίδια συμφώνησε λίγες μέρες πριν.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Υποκρισία στην ΕΕ: Διαφθορά και ξένη επιρροή πίσω από την επιλεκτική αναγνώριση της Παλαιστίνης

Ισραηλινή Πρεσβεία στην Αθήνα: 700.000 οι Εβραίοι πρόσφυγες από τις μουσουλμανικές χώρες στο Ισραήλ

Στην Αλβανία νεο-οθωμανοί εθνοϊσλαμιστές διαδίδουν φαντασιοπληξίες και «φλερτάρουν» με τις συνέπειες

Παγκόσμιος πόλεμος του ΟΗΕ κατά της αρχαιοκαπηλίας

Ένοπλοι τζιχαντιστές της Χαμάς κλέβουν φορτηγά ανθρωπιστικής βοήθειας «μπροστά στα μάτια του ΟΗΕ»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...