ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βουλή των Ελλήνων, Στέργιος Πιτσιόρλας,


















































Μαρέβα Μητσοτάκη: Χειρουργήθηκε και στα δύο χέρια στο ΚΑΤ μετά από σοβαρό ατύχημα
Συρία: Νέα επανάσταση ενάντια στο τζιχαντιστικό καθεστώς του Τζουλάνι - «Όχι στην Τουρκία»
Καθαρισμοί οικοπέδων: Έρχονται μεγάλες αλλαγές με το νομοσχέδιο «Ενεργή Μάχη»
«Δουλίτσες» δισ. στη Συρία: Ο ένας αδελφός του τζιχαντιστή «προέδρου» Αλ-Σαράα είναι Ρώσος υπήκοος κι ο άλλος (πρώην) στέλεχος της
«Βροχή πυραύλων»: Νέα γιγαντοαφίσα στην Τεχεράνη απειλεί το Τελ Αβίβ με πυραυλικά πλήγματα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Ψηφίστηκε στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου με ευρεία πλειοψηφία το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης για την αναμόρφωση του δικαίου των ανωνύμων εταιρειών.
Το νέο εταιρικό πλαίσιο, το οποίο θα τεθεί σε εφαρμογή από την 1η Ιανουαρίου του 2019, ορίζει -μεταξύ άλλων- ότι οι ελληνικές Α.Ε. δεν θα μπορούν πλέον να εκδίδουν ανώνυμες μετοχές.
Ταυτόχρονα, αναφέρει ότι οι ανώνυμες μετοχές που έχουν εκδοθεί από ελληνικές Α.Ε., ονομαστικοποιούνται αυτοδίκαια την 1η Ιανουαρίου του 2020.
Μετά την ακρόαση και των εξωκοινοβουλευτικών φορέων, οι οποίοι στην πλειονότητά τους τάχθηκαν υπέρ των ρυθμίσεων με επιμέρους παρατηρήσεις, το νομοσχέδιο στηρίχθηκε επί της αρχής του, από τον ΣΥΡΙΖΑ, τη ΝΔ, τους ΑΝΕΛ και το Ποτάμι, ενώ το ΚΚΕ καταψήφισε.
Επιφύλαξη να τοποθετηθούν στην Ολομέλεια εξέφρασαν οι ΔΗΣΥ, ΧΑ και Ένωση Κεντρώων.
Από την πλευρά του ο αρμόδιος υπουργός Στέργιος Πιτσιόρλας, δεσμεύτηκε για την ενσωμάτωση βελτιωτικών αλλαγών του νομοσχεδίου, τη Δευτέρα στην Ολομέλεια, σύμφωνα με τις επισημάνσεις των κομμάτων και των εμπλεκόμενων φορέων.
Επίσης, ενημέρωσε ότι τα κενά, τα οποία έχουν εντοπιστεί στο εταιρικό δίκαιο (όπως τα θέματα της εποπτείας, των ελέγχων κ.α.) θα αντιμετωπιστούν σε επόμενα νομοσχέδια, που θα ολοκληρώνουν και το σύνολο της νομοθεσίας του εμπορικού δίκαιου.
























































