Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γεννηματά για συμφωνία με Σκόπια: Θετικό βήμα αλλά όχι ολοκληρωμένη λύση

Γεννηματά για συμφωνία με Σκόπια: Θετικό βήμα αλλά όχι ολοκληρωμένη λύση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Από το βήμα της Βουλής η Φώφη Γεννηματά εξέφρασε τις αντιρρήσεις της για τη συμφωνία σχετικά με το όνομα της ΠΓΔΜ λέγοντας ότι μπορεί να έχουν γίνει θετικά βήματα όμως τα αρνητικά σημεία είναι σημαντικά.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, η κ.Γεννηματά παρατήρησε ότι αποτελεί ένα βήμα αλλά όχι ολοκληρωμένη λύση, ενώ περιέχει αρνητικά σημεία που απομακρύνουν από τη προοπτική μιας βιώσιμης λύσης.

Όπως είπε η κ. Γεννηματά, θα μπορούσε η συμφωνία να γίνει δεκτή αν τα συμφωνηθέντα για τη γλώσσα και την εθνότητα προσδιορίζονται από το νέο όνομα που συμφωνήθηκε, το Σεβέρνα Μακεντόνια, και οι επιστολές προς την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ να σταλούν μετά την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών στα Σκόπια για να μην υπάρξουν εμπλοκές εις βάρος των εθνικών συμφερόντων.

Η Φώφη Γεννηματά απευθυνόμενη στη ΝΔ, που χειροκρότησε με πάθος την ομιλία του κ. Μητσοτάκη, όπως είπε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, την επέκρινε πως έχει ιστορική ευθύνη για τη δημιουργία του προβλήματος, ενώ τον τελευταίο καιρό έχει κάνει μεγάλη οπισθοχώρηση και διαφοροποιήσεις από τη εθνική γραμμή.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ποιος υπονομεύει το Υπ. Άμυνας και το Εθνικό Συμφέρον; – Μικροπολιτική εν μέσω ακρίβειας και τουρκικών απειλών

Η Χειμάρρα ΠΟΤΕ ΜΟΝΗ – O Κώστας Μπάρκας (ΣΥΡΙΖΑ) ζητά εξηγήσεις από τον Γεραπετρίτη για το τουρκικό σχολείο στην ελληνική πόλη

Πάσχος Μανδραβέλης: «Μετά όσα είπα για τον Φραπέ με απείλησαν ότι θα έχω την τύχη του Καραϊβάζ»

Εισαγγελική παρέμβαση για την κατάθεση-παρωδία του «Φραπέ» στην Εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Δημοσκόπηση: Πέφτει κι’ άλλο η ΝΔ – Ανεβαίνει ο Τσίπρας – Το ΠΑΣΟΚ χωρίς Ανδρουλάκη αυξάνει ποσοστά

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...