Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Χυδαίος εκβιασμός σε Καραμανλή: Του τη «στήνουν» Μητσοτάκης και Άδωνις – Όλο το παρασκήνιο

Χυδαίος εκβιασμός σε Καραμανλή: Του τη «στήνουν» Μητσοτάκης και Άδωνις – Όλο το παρασκήνιο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στην εξώπορτα του πρώην Πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, έφθασε από χθες το βράδυ η πολυεπίπεδη εσωκομματική κρίση της ΝΔ που έχει κλιμακωθεί με αφορμή τη συμφωνία επίλυσης του ζητήματος της ονομασίας της πΓΔΜ.

Από χθες το βράδυ πρώτο το iefimerida και στη συνέχεια μία σειρά από Μέσα, φίλα προσκείμενα στην ηγεσία της ΝΔ και στους Κυριάκο Μητσοτάκη και Άδωνι Γεωργιάδη, κάνουν λόγο για επικείμενη παρέμβαση του Κώστα Καραμανλή με δήλωσή του κατά της συμφωνίας, την οποία πέτυχε η κυβέρνηση.

Η διαρροή αυτή ωστόσο, η οποία ήρθε σε μία εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία για το εσωτερικό της ΝΔ, έχει προκαλέσει έντονο παρασκήνιο και αλυσιδωτές αντιδράσεις.

Και τούτο, διότι όλες οι πληροφορίες από το γαλάζιο ρεπορτάζ δε φαίνεται να επιβεβαιώνουν πρόθεση του πρώην πρωθυπουργού να βγει με δήλωσή του ενάντια στη συμφωνία.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι οι συντάκτες της ΝΔ στα Μέσα που αναπαρήγαγαν την “αποκάλυψη” για επικείμενη παρέμβαση Καραμανλή, δεν είχαν ιδέα και είδαν την είδηση αναρτημένη στα Μέσα τους.

Και τούτο, διότι σύμφωνα με πληροφορίες του TRIBUNE, η διαρροή δόθηκε από τα ανώτατα κλιμάκια της ΝΔ με τηλεφωνήματα απευθείας σε φίλα προσκείμενους εκδότες, προκειμένου να φέρουν προ τετελεσμένων τον Κώστα Καραμανλή.

Τουναντίον, οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι ο Κώστας Καραμανλής, ο οποίος γνωρίζει όσο λίγοι το “μακεδονικό” και το τι σημαίνει η σημερινή συμφωνία για τα εθνικά συμφέροντα, λόγω της διαχείρισης που είχε κάνει ως πρωθυπουργός το 2008, προτίθεται να συνεχίσει τη στάση σιωπής που έχει υιοθετήσει με ελάχιστες εξαιρέσεις από το 2009, όταν και έφυγε από την πρωθυπουργία.

Αλλά κάτι τέτοιο δεν είναι ακόμα δεδομένο αφού οι πιέσεις που του ασκούνται είναι αφόρητες. Αντίστοιχες πιέσεις ωστόσο ασκούνται από την καραμανλική πτέρυγα της ΝΔ, δηλαδή από τους Βαγγέλη Μεϊμαράκη, Ευάγγελο Αντώναρο κλπ στη γραμμή της μη τοποθέτησης, αφού αυτή θα εξυπηρετεί μονάχα τον Αντώνη Σαμαρά και την ρητορική πατριδοκαπηλείας που έχει υιοθετήσει εδώ και 26 χρόνια.

Ως εκ τούτου, δεν είναι λίγοι εκείνοι στο γαλάζιο στρατόπεδο που πίσω από την επίμαχη διαρροή περί παρέμβασης Καραμανλή, διαβλέπουν ωμό εκβιασμό του πρώην Πρωθυπουργού από τη σημερινή ηγεσία της ΝΔ.

Και αυτό, διότι με την ύπουλη αυτή διαρροή, αυτοί οι οποίοι τη διοχέτευσαν στον Τύπο φέρνουν προ αδιεξόδου τον Κώστα Καραμανλή.

Σε περίπτωση που βγει και τη διαψεύσει, το σαμαρικό στρατόπεδο θα βγει να κάνει λόγο για τρίτη συνιστώσα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, όπερ ήδη έχει κάνει επί της ουσίας και ο ίδιος Αντώνης Σαμαράς με την πρωτοφανή δήλωσή του κατά του καραμανλικού Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, τον οποίον εγκάλεσε για σύμπλευση με τον Αλέξη Τσίπρα επειδή δεν συναίνεσε στο αίτημα για θεσμική εκτροπή που του έθεσε στο Προεδρικό Μέγαρο ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στο εσωτερικό της ΝΔ είναι και το προχθεσινό επεισόδιο μεταξύ του Ευάγγελου Μεϊμαράκη και του Άδωνι Γεωργιάδη, παρουσία πλήθους κόσμου στην κηδεία του Παύλου Γιαννακόπουλου, με τον πρώτο να κατηγορεί τον δεύτερο πως με τη στάση τους στο “Μακεδονικό” “εσύ και ο αρχηγός σου (σ.σ. Σαμαράς) θα διαλύσετε το κόμμα που σας δέχθηκε”, με τον Αντιπρόεδρο της ΝΔ να απαντά μπροστά σε τρίτους με αλαζονικό ύφος πως αυτός κάνει κουμάντο στη Νέα Δημοκρατία.

Και όλα αυτά, την ίδια ώρα που ήδη από το γραφείο του γραμματέα του κόμματος έχουν αρχίσει τηλεφωνήματα για να υπάρξει συμμετοχή στα συλλαλητήρια, τα οποία έχουν διχάσει εκ νέου τη ΝΔ, αφού πολλοί έχουν ταχθεί ανοιχτά κατά των συλλαλητηρίων για ζητήματα εξωτερικής πολιτικής (Δένδιας, Μεϊμαράκης, Μπακογιάννη).

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

RND: Τουρκική «απόβαση» στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου

Ανδρουλάκης: Στις 9 Ιουνίου κρίνεται η κυβερνητική αλαζονεία

Δημοσκόπηση: Χαμηλές πτήσεις για τα μεγάλα κόμματα – Πρωτιές για Αυτιά και Μπεκατώρου

Ο Νίκος Δένδιας τιμά τη μνήμη του Κωνσταντίνου Καραμανλή

ΣΥΡΙΖΑ: Καταδικάζει την επίθεση που δέχτηκε η βουλευτής της ΝΔ Αγγ. Δεληκάρη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...