Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σκοπιανός δημοσιογράφος: Ή με την Ελλάδα και τη δημοκρατία ή υπό οθωμανικό αυταρχισμό

Σκοπιανός δημοσιογράφος: Ή με την Ελλάδα και τη δημοκρατία ή υπό οθωμανικό αυταρχισμό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βαλκάνια, Σκόπια, Τουρκία,

Σε άρθρο του στη σκοπιανόγλωσση ιστοσελίδα της γερμανικής DEUTSCHE WELLE, ο δημοσιογράφος Λιούπτσο Πόποφσκι διαπιστώνει ότι η ρητορική των κομμάτων της αντιπολίτευσης στα Σκόπια και στην Αθήνα εναντίον της συμφωνίας είναι σχεδόν πανομοιότυπη. Ο ίδιος παρατηρεί ότι με τη συμφωνία η Ελλάδα τίθεται ηγέτιδα των δημοκρατικών δυνάμεων στα Βαλκάνια, ενώ σε αντίθεση περίπτωση η χερσόνησος -συμπεριλαμβανομένης και της ΠΓΔΜ- θα τεθεί υπό οθωμανικό αυταρχισμό.

«Και από τις δύο πλευρές των συνόρων λιθοβολούν τη συμφωνία, από διαφορετική οπτική γωνία φυσικά, όμως η βάση είναι ίδια: ότι με τη συμφωνία προδίδονται τα εθνικά συμφέροντα.

»Απλά, η αντιπολίτευση στην Αθήνα λέει ότι προδίδονται τα ελληνικά εθνικά συμφέροντα, ενώ η αντιπολίτευση στα Σκόπια ότι προδίδονται τα “μακεδονικά”.

»Και οι δύο αυτές αντιπολιτεύσεις, όπως και ο δικός μας Πρόεδρος της Δημοκρατίας, θέλουν να μείνει η κατάσταση ως έχει, να μην αλλάξει τις επόμενες δύο-τρεις δεκαετίες, ώστε να μπορούν να επιστρέφουν στην εξουσία πάνω στα εθνικιστικά άλογά τους, ως σωτήρες του έθνους.

»Αυτό για μας εδώ θα σήμαινε ότι ξεκινούν να σκάβονται καταφύγια για τις μακρές νύχτες που θα έρθουν, ενώ για την Ελλάδα θα σήμαινε απώλεια της δυνατότητας να τεθεί επικεφαλής των δημοκρατικών αλλαγών στα Βαλκάνια, παραχωρώντας τον ρόλο του Πεδεμόντιου στην Τουρκία και στον οθωμανικό αυταρχισμό του ηγέτη της.

»Παρατηρήσατε, αλήθεια, ότι μόνο από την Τουρκία δεν υπήρξε κανένα σχόλιο για τη συμφωνία – ούτε καλωσόρισμα, ούτε καταδίκη, ούτε καν μία προσεκτική διπλωματική αντίδραση;», σημειώνει ο Σκοπιανός αρθρογράφος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

26/3/1919 Εφημερίς «ΕΠΟΧΗ»: «Κάθε πόθος που πνίγεται με την βίαν και με την αγριότητα, ριζώνει βαθύτερα εις την ψυχήν του λαού»

Συνελήφθη με εντολή της Ειδικής Εισαγγελίας ο διορισμένος δήμαρχος Χειμάρρας Γκέργκι Γκόρο: Η σύλληψη έγινε μετά από καταγγελία του εκλεγμένου Φρέντη Μπελέρη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...