Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Επιχείρηση «βυθίσατε τον Τσίπρα»: Ποιοι και γιατί ονειρεύονται νέο ’65

Επιχείρηση «βυθίσατε τον Τσίπρα»: Ποιοι και γιατί ονειρεύονται νέο ’65
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Θρυαλλίδα παρασκηνιακών εξελίξεων και ζυμώσεων στο πολιτικό και επιχειρηματικό πεδίο με στόχο την κυβερνητική ευστάθεια σε μία κακοστημένη εκδοχή της αποστασίας του ’65 έχει αποτελέσει η απόφαση του Eurogroup για την έξοδο από τα μνημόνια και την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Με τα σενάρια για “προληπτικά” μνημόνια αλλά και για παράταση του προς ολοκλήρωση μνημονίου να αποτελούν πλέον και τυπικά όνειρα θερινής νυκτός, η Πειραιώς και επιχειρηματικά – εκδοτικά συμφέροντα πέριξ του Κυριάκου Μητσοτάκη επιχειρούν να επανασχεδιάσουν τη στρατηγική της ΝΔ, προκειμένου να μη βρεθούν προ δυσάρεστων εκπλήξεων ένεκα της επικείμενης εξόδου από το Μνημόνιο.

Η εργαλειοποίηση του “Μακεδονικού” βρίσκεται στον πυρήνα του στρατηγικού σχεδιασμού της ΝΔ, με τον Αντιπρόεδρό της να υπερκερνά από την περασμένη εβδομάδα κάθε πρόσχημα, μετά την απόφασή του να ηγηθεί πορείας κατά της συμφωνίας με την πΓΔΜ στην Κατερίνη.

Μόλις χθες ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης ομολόγησε στο ΣΚΑΙ ότι προκάλεσε τη συζήτηση στη Βουλή με την πρόταση μομφής για να θέσει το δίλημμα στους βουλευτές των ΑΝΕΛ, ενώ την ίδια ώρα στόχος τόσο των οργανωμένων προπηλακισμών όσο και επιχειρηματικών και εκδοτικών κέντρων είναι οι ίδιοι οι βουλευτές των ΑΝΕΛ, καθώς θεωρούνται πιο ευάλωτοι αυτή τη στιγμή λόγω του “Μακεδονικού”, προκειμένου να οδηγηθούν σε αποστασία.

Η πλήρης υιοθέτηση ακροδεξιάς ρητορικής με κατηγορίες για “εσχάτη προδοσία”, μειοδοσίες και ξεπούλημα στρώνουν το χαλί για τα κρούσματα προπηλακισμού βουλευτών και υπουργών της κυβέρνησης από περιθωριακά στελέχη της ακροδεξιάς φράξιας της ΝΔ σε σύμπνοια με Χρυσαυγίτες.

Αυτά έχουν ως κοινό επιχειρησιακό κέντρο την ίδια την Πειραιώς και ως στόχο την κλιμάκωση των πιέσεων σε βουλευτές της βορείου Ελλάδας και κυρίως των ΑΝΕΛ, επιχειρώντας με τον τρόπο αυτό μία ύστατη προσπάθεια αποσταθεροποίησης της κυβερνητικής πλειοψηφίας με πρόσχημα το “Μακεδονικό”, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις δεν περιορίζονται εκεί αλλά τάζουν και πολιτική αποκατάσταση με τη συμμετοχή τους στα ψηφοδέλτια της ΝΔ.

Το στρατόπεδο, το οποίο είχε χαρακτηρίσει ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας “μαύρο μέτωπο” έχει φθάσει να επιστρατεύει ακόμα και συνδέσμους φιλάθλων τόσο στην Αθήνα όσο και στη βόρεια Ελλάδα για τις “καταδρομικές” επιχειρήσεις τους. Δεν είναι τυχαία η δήλωη του συνδέσμου οπαδών του ΠΑΟΚ που έφθασε στο σημείο να απειλεί να απαγορεύσει στο κυβερνών κόμμα να οργανώσει εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη με αντικείμενο τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ.

Τα αποτελέσματα τα είδαμε όλοι χθες το βράδυ, όταν και η Θεσσαλονίκη έζησε στιγμές αλήστου μνήμης Γκοτζαμάνηδων, με κουκουλοφόρους, τους οποίος ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Τ. Μηταφίδης χαρακτήρισε “γνωστούς φασίστες της πόλης”, να προβαίνουν σε εκτεταμμένα επεισόδια έξω από το χώρο της εκδήλωσης.

Πέραν των αυταπόδεικτων μέσα από τα ίδια τα έγγραφα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα, ότι δηλαδή σύσσωμη η ΝΔ, συμπεριλαμβανομένου και του ίδιου του “σκληρού Μακεδονομάχου” Αντώνη Σαμαρά, κανένα πρόβλημα δεν έχουν επί της ουσίας με την τελική λύση του “Μακεδονικού” στη βάση της σύνθετης ονομασίας, η στάση αυτή της ηγεσίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης μένει να εξυπηρετεί αποκλειστικά και ανοιχτά το στόχο πιθανής πτώσης της κυβέρνησης πριν τον ερχόμενο Αύγουστο.

Την ίδια ώρα, μόνο τυχαίες δεν πρέπει να θεωρούνται οι δημόσιες καταγγελίες του υπουργού Εθνικής Άμυνας και Προέδρου των ΑΝΕΛ, Πάνου Καμμένου, ο οποίος μετά το τέλος της κρίσιμης συνεδρίασης της ΚΟ την περασμένη εβδομάδα κατήγγειλε όχι μόνο υποκινούμενους προπηλακισμούς από τη ΝΔ αλλά και εν εξελίξει σχέδιο εξαγοράς βουλευτών και στελεχών των ΑΝΕΛ προκειμένου να πέσει η κυβέρνηση, ζητώντας μάλιστα και την παρέμβαση εισαγγελέα.

Η συγκυρία είναι εξαιρετικά οριακή για το επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη που βλέπει τα ποσοστά του να μην ξεκολλούν, ενώ συγχρόνως, παρά το υπαρκτό πολιτικό κόστος από το “Μακεδονικό”, τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ να έχουν κλείσει την ψαλίδα σημαντικά και αν μη τι άλλο να παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, γεγονός που καθιστά μία ανατροπή απολύτως εφικτή.

Προς επίρρωση των γαλάζιων φόβων, η πέραν των προσδοκιών διευθέτηση του χρέους παρά την αρχική σκληρή στάση του Βερολίνου και η ακύρωση των σεναρίων για προληπτική γραμμή, που θα ισοδυναμούσε με προληπτικό μνημόνιο, καθιστά βέβαιο ότι ο χρόνος από τον Αύγουστο και μέχρι τη λήξη της τετραετίας θα λειτουργεί προς όφελος του Αλέξη Τσίπρα.

Τούτων δοθέντων, οι ήδη διακυρηγμένες προθέσεις για επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, αύξηση του κατώτατου μισθού, κοινωνικό μέρισμα στο τέλος του έτους και μόνιμες φοροελαφρύνσεις σε συνδυασμό με την παντελή απουσία των μέτρων και αντιμέτρων για συντάξεις και αφορολόγητο από το παράρτημα του κειμένου του Eurogroup, γεγονός που καθιστά ακόμη πιο πιθανή ενδεχόμενη ακύρωσή τους εν ευθέτω χρόνω, έχουν σημάνει κόκκινο συναγερμό στο επιτελείο της ΝΔ.

Στο σχεδιασμό που απεργάζονται ηγετικά στελέχη της ΝΔ συμμετέχουν αγαστά και εκδοτικά συμφέροντα που ούτως ή άλλως συμπλέουν με την Πειραιώς και εκτείνονται και πέραν των αττικών συνόρων, τα οποία έχουν αναλάβει εργολαβικά την καλλιέργεια κλίματος λαϊκής κατακραυγής μέσα από την αναπαραγωγή οργανωμένων προπηλακισμών από ολιγάριθμες ομάδες στελεχών της αντιπολίτευσης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ: Αλαζόνας ο Κ. Μητσοτάκης – Οι πολίτες θα του στείλουν ηχηρό μήνυμα στις 9 Ιουνίου

Κασσελάκης για δήλωση Βίκυς Φλέσσα: «Το ξέρατε ότι είστε … δολοφόνοι;»

Μητσοτάκης: Βλέπει λάθη μόνο σε επίπεδο επικοινωνίας για τα Τέμπη – Δεν θα στείλουμε όπλα στην Ουκρανία

Στ. Κασσελάκης: Θα καταργήσουμε τη μπίζνα των απογευματινών χειρουργείων – Πραγματική Δημόσια Υγεία

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποδίδει φόρο τιμής στα θύματα της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...