Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τσίπρας – Μέι συμφώνησαν: Εξαιρετικό μομέντουμ για την ανάκαμψη της Ελλάδας

Τσίπρας – Μέι συμφώνησαν: Εξαιρετικό μομέντουμ για την ανάκαμψη της Ελλάδας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

“Είχα την ευκαιρία να έχω μια πολύ εποικοδομητική συνάντηση με την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι” είπε ο Αλέξης Τσίπρας μετά τη συνάντηση με την Βρετανίδα ομόλογό του.

Είναι μία συνάντηση που έγινε σε ένα εξαιρετικό μομέντουμ για την Ελλάδα, είπε ο κ. Τσίπρας μετά και από την ιστορική απόφαση του Eurogroup και την επιτυχή ολοκλήρωση του τελευταίου προγράμματος και την ελάφρυνση του δημόσιου χρέους, που το καθιστά βιώσιμο και αναβαθμίζει τη θέση της Ελλάδας.

Ο Αλ. Τσίπρας, όπως δήλωσε, έθεσε στην Βρετανίδα πρωθυπουργό, το θέμα της επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα στην πατρίδα τους, τονίζοντας ότι η φυσική τους θέση είναι στον Παρθενώνα, εκεί που οι αρχαίοι Έλληνες έδωσαν μία μεγάλη πνοή στην παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε το ταξίδι του ιδιαίτερα εποικοδομητικό καθώς, όπως είπε, το τάιμινγκ ήταν εξαιρετικό και εξέφρασε την πεποίθηση ότι υπάρχει προοπτική στενότερης συνεργασίας ανάμεσα στην Ελλάδα και το Ηνωμένο Βασίλειο, το επόμενο διάστημα και αυτό σηματοδότησε η σημερινή συνεργασία, όπως είπε.

Δεν ανησυχώ καθόλου για την κυβερνητική συνοχή, είπε ο πρωθυπουργός, απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ σχετικά με την αποχώρηση βουλευτή των ΑΝΕΛ. Πιστεύω ότι η κυβέρνηση, παρά τα ανόητα σχέδια που επιχειρούν κάποιοι θα έχει συνέχεια, πόσο μάλλον όταν είναι σε όλους σαφές ότι έχει περάσει 40 κύματα και έχει επιβιώσει. Μιας και βρίσκομαι στη Βρετανία, μια χαρακτηριστική ταινία είναι το “Too Hard to Die”, είμαστε πολύ σκληροί για να πεθάνουμε»

Νωρίτερα, στον διάλογο που είχαν κατά την έναρξη της συνάντησης τους στην Downing Street 10, η κ. Μέι αναφέρθηκε στους ιστορικούς δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών. Έκανε ιδιαίτερη μνεία και στο ζήτημα του μεταναστευτικού, το οποίο πρέπει να συζητηθεί, ένα ζήτημα που έχει διαχειριστεί η Ελλάδα, ενώ αναγνώρισε την πίεση που έχει δεχτεί η χώρα μας.

Ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ότι η επίσκεψη του γίνεται σε μια εξαιρετικά σημαντική περίοδο για την Ελλάδα λόγω του τέλους του προγράμματος που επισφραγίστηκε με την απόφαση του Eurogroup. Υπογράμμισε το ρόλο που διαδραματίζει η Βρετανία ως παγκόσμια οικονομική δύναμη, για να σημειώσει ότι τώρα περισσότερο από ποτέ πρέπει οι δύο χώρες πρέπει να ενισχύσουν τους οικονομικούς δεσμούς τους, αλλά και σε όλα τα επίπεδα. Αναφέρθηκε επιπλέον και στη συνεργασία στον αμυντικό τομέα. Ο πρωθυπουργός είπε ότι η Ελλάδα αντιμετώπισε και διαχειρίστηκε μεγάλες προκλήσεις τα τελευταία χρόνια, ενώ αναφέρθηκε και στην πρόκληση που αντιμετωπίζει η Βρετανία μετά την απόφαση του λαού της για Brexit.

Διαβάστε επίσης: Τσίπρας σε επενδυτές στο City: Αδράξτε το μομέντουμ – Σταθερή έξοδος στις αγορές

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τσίπρας: Τα ιδιωτικά πανεπιστήμια δεν θα ευδοκιμήσουν – Η κυβέρνηση παρακάμπτει το Σύνταγμα

Αλέξης Τσίπρας για ιδιωτικά πανεπιστήμια: Άλλο ένα σκαλοπάτι στο κατήφορο της συστηματικής απαξίωσης του Συντάγματος

Αλέξης Τσίπρας: Εκλέχθηκε πρόεδρος του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα Δυτικά Βαλκάνια

Τσίπρας χωρίς βαρίδια: Γενναία αυτοκριτική, σθεναρή κριτική στο καθεστώς Μητσοτάκη, Έλληνας άρα δυτικός ηγέτης

MRB Δημοσκόπηση: Υπέρ της πρότασης Τσίπρα η πλειοψηφία των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...