Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σβίγκου: Λυσσαλέα η προσπάθεια επιχειρηματικών συμφερόντων να ρίξουν την κυβέρνηση

Σβίγκου: Λυσσαλέα η προσπάθεια επιχειρηματικών συμφερόντων να ρίξουν την κυβέρνηση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Για «λυσσαλέα προσπάθεια αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης, με τελευταίο επεισόδιο, αυτό της ανεξαρτητοποίησης του κ. Λαζαρίδη» έκανε λόγο η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, σε συνέντευξή της στο «Ραδιόφωνο 24/7».

Η κ. Σβίγκου σημείωσε επίσης, ότι η επίθεση επιχειρηματικών συμφερόντων απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση, δεν είναι καινούρια «αλλά μετά τις τελευταίες θετικές εξελίξεις για τη χώρα και την οικονομία, ο πόλεμος αυτός περνά σ’ ένα άλλο επίπεδο».

«Αυτό που ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή τη ΝΔ, αλλά και τα επιχειρηματικά συμφέροντα που τη στηρίζουν, δεν είναι η συμφωνία με την πΓΔΜ.

Αυτό που τους ενδιαφέρει είναι να πέσει αυτή η κυβέρνηση όσο το δυνατόν νωρίτερα» υπογράμμισε, τονίζοντας παράλληλα, ότι «ο ίδιος ο κ. Λαζαρίδης θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να εξηγήσει τι έχει μεσολαβήσει και τι τελικά τον ωθεί σε αυτήν την ανεξαρτητοποίηση.

»Και γιατί ανεξαρτητοποιείται και δεν παραιτείται από την έδρα του.

»Αυτά είναι ερωτήματα που πρέπει να τα απαντήσει ο ίδιος και έχει αργήσει να το κάνει».

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «η κυβερνητική πλειοψηφία είναι σταθερή και μάλιστα πολιτικά η κυβέρνηση είναι και πιο ισχυρή από ποτέ, με δεδομένο το νέο περιβάλλον στο οποίο εισέρχεται η χώρα και τις νέες δυνατότητες που ανοίγει η έξοδος από τα μνημόνια και η ρύθμιση για το χρέος».

Πρόσθεσε δε, ότι η κυβέρνηση είναι «στην καλύτερή της στιγμή» από τον Σεπτέμβριο του 2015 έως και σήμερα «ακριβώς επειδή έχει πετύχει το βασικό στόχο της εξόδου της χώρας από τα μνημόνια».

«Αυτό είναι κάτι που ο κ. Μητσοτάκης, όσες φορές και αν μιλήσει για 4ο, 5ο, 6ο ή 14ο μνημόνιο, δεν μπορεί να το υποτιμήσει και δεν μπορεί να το αποκρύψει» είπε.

Αναφερόμενη στα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη και στη ΝΔ, η κ. Σβίγκου σημείωσε, ότι «η συζήτηση στη Βουλή για την ΠΓΔΜ δεν έγινε με όρους συμφωνιών ή διαφωνιών επί των διαπραγματεύσεων με την πΓΔΜ, αλλά με όρους “εθνικής προδοσίας”, “εθνικής μειοδοσίας” και ούτω καθεξής, αυτό προφανώς προσπαθεί να καλλιεργήσει ένα κλίμα διχασμού, ότι κάποιοι είναι περισσότερο πατριώτες και ότι ορισμένοι αγαπούν περισσότερο την Μακεδονία μας από κάποιους άλλους» και τόνισε ότι «δεν θα έπρεπε ο κ. Μητσοτάκης να παίζει με τη φωτιά».

Όπως είπε «η Χρυσή Αυγή όχι απλώς δεν απομονώνεται, αλλά τροφοδοτείται από μια τέτοια φρασεολογία και αυτό είναι κάτι το οποίο το έκανε και ο κ. Σαμαράς όταν ήταν πρωθυπουργός, όπως θυμάστε με τη θεωρία των δυο άκρων και το πλήρωσε και ο ίδιος».

Τέλος επανέλαβε, ότι «δεν πρόκειται να πάρουμε την άδεια από κανέναν για να πραγματοποιήσουμε την οποιαδήποτε πολιτική εκδήλωση.

»Και μάλιστα όχι μόνο εμείς αλλά και οποιοδήποτε κόμμα, δεν θα πάρει άδεια σε μια δημοκρατική χώρα όπως είναι η δική μας».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Δημοσκόπηση: Μειώνεται η ψαλίδα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – Καταλληλότερος πρωθυπουργός ξανά ο Κανένας

ΣΥΡΙΖΑ: Αυτοί είναι οι 35 υποψήφιοι για τις ευρωεκλογές που αναδείχθηκαν από τι κάλπες

Ο Κασσελάκης καταδικάζει την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ και συντάσσεται με τον Μπάιντεν

ΣΥΡΙΖΑ: Πάνω από 60.000 ψήφισαν για την ανάδειξη των υποψήφιων ευρωβουλευτών

Βουλευτής ΝΔ Κυριαζίδης: Ομοφοβικό σχόλιο κατά Κασσελάκη – Την απομάκρυνση του ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...