Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι ολιγάρχες του ΣΕΒ σε γραμμή ΝΔ: Πρέπει να περικοπούν οι συντάξεις – Η απάντηση Σβίγκου

Οι ολιγάρχες του ΣΕΒ σε γραμμή ΝΔ: Πρέπει να περικοπούν οι συντάξεις – Η απάντηση Σβίγκου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε μια κοινωνικά ανάλγητη ανακοίνωση πλήρως εναρμονισμένη με τις θέσεις της ΝΔ του Μητσοτάκη προχώρησε ο ΣΕΒ εκτιμώντας ότι είναι αναγκαία η περικοπή των συντάξεων για τυο καλό της κοινωνίας!

“Οι προοπτικές για βελτίωση της κοινωνικής ευημερίας με τον σημερινό ρυθμό αύξησης των επενδύσεων είναι περιορισμένες. Επιπλέον, πρέπει να κατανοήσουμε ότι η πιθανότητα αναβολής ή αθέτησης των δεσμεύσεων που έχουν αναληφθεί για πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα το 2019 και 2020, πέρα από τη δυσπιστία που θα προκαλέσει στις διεθνείς αγορές, παραπέμπει στις καλένδες και οποιαδήποτε συζήτηση για μείωση της υπερφορολόγησης της εργασίας και των επιχειρήσεων μέσω των περίφημων «αντίμετρων». Μια τέτοια προοπτική επιβεβαιώνει ακόμη περισσότερο το σενάριο «χαμηλών πτήσεων» της οικονομίας για τα επόμενα χρόνια.

Εντέλει, το υπαρξιακό ερώτημα στο οποίο οφείλουμε να απαντήσουμε όλοι, πολιτική τάξη, επιχειρηματική κοινότητα και κοινωνία, είναι αν θα επιλέξουμε να μεταβιβάσουμε παραγωγικούς πόρους προς τις νεότερες γενιές, δημιουργώντας κίνητρα για την επιστροφή τους στη χώρα μας, ή θα αδρανήσουμε για άλλη μια φορά, οδηγώντας την Ελλάδα στο να γίνει μια χώρα γερόντων χωρίς οικονομικό σφρίγος.

Ο ΣΕΒ έχει επισημάνει κατ’ εξακολούθηση στο παρελθόν την αναγκαιότητα μιας «επενδυτικής επανάστασης», καθώς δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να βελτιωθεί το βιοτικό μας επίπεδο και να ισχυροποιηθεί διεθνώς η θέση της χώρας μας. Δεν απομένει, λοιπόν, παρά να φτιάξουμε το κατάλληλο επενδυτικό περιβάλλον και να αφήσουμε επιτέλους την ιδιωτική πρωτοβουλία να φέρει νέες δουλειές και σταθερά εισοδήματα στη χώρα μας.

Πολλά έχουν γίνει μέχρι σήμερα. Πολύ περισσότερα, όμως, απομένουν για να γίνουν. Και, επιτέλους, χρειαζόμαστε μια δημόσια διοίκηση που να διευκολύνει την επιχειρηματική δραστηριότητα, και όχι να εμποδίζει κάθε μεταρρυθμιστική προσπάθεια, μήπως και χάσει ντοβλέτια και οφίτσια!” υποστηρίζει ο ΣΕΒ.

Σβίγκου: Και στο θέμα των μειώσεων των συντάξεων ΝΔ και ΣΕΒ έχουν κοινή στάση

Άμεση ήταν η απάντηση της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνιας Σβίγκου, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ “Πρακτορείο 104,9 FM” που τόνισε ότι “Βλέπουμε για μια ακόμα φορά τη Νέα Δημοκρατία με τον ΣΕΒ να κρατούν κοινή στάση”.

“Όπως έκαναν και το προηγούμενο διάστημα σε ζητήματα εργασιακών σχέσεων έτσι έκαναν και τώρα. Δεν υπάρχει έκπληξη ως προς αυτό, αλλά αυτός που αποφασίζει είναι η κυβέρνηση της χώρας και οι πολίτες της, που θεωρώ ότι έχουν εκλέξει τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή θέλουν περισσότερα δικαιώματα για τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους και όχι λιγότερα” ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Σβίγκου.

Κληθείσα να σχολιάσει το τεταμένο κλίμα, χθες, στη Βουλή, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως “αυτό που εντάθηκε τις προηγούμενες ημέρες και χθες ήταν η επίθεση που έχει εξαπολύσει η αξιωματική αντιπολίτευση, όχι μόνο στην κυβέρνηση αλλά και στη χώρα μας, με την αγωνιώδη της προσπάθεια για να ισχύσει το μέτρο των συντάξεων”.

Για τα όσα είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη δευτερολογία του, ότι τον στοχοποιούν, προκειμένου να πλήξουν τη σύζυγό του, η κ. Σβίγκου σχολίασε: “για τη σύζυγό του, αυτό που ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός είναι ότι δεν αποτελεί καμία αναφορά σε ζητήματα της προσωπικής ζωής του κ. Μητσοτάκη αλλά αφορά ζητήματα διαφάνειας και αναπάντητα ερωτήματα, τα οποία έχουν να κάνουν με την κοινή offshore που χρηματοδοτούσε εταιρία της συζύγου του κ. Μητσοτάκη και το Πρώτο Θέμα”.

Σxετικά με την αντιπαράθεση μεταξύ του πρωθυπουργού και του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας για το πώς μεταφράζεται ο αγγλικός όρος “nationality” σε σχέση με τη συμφωνία των Πρεσπών για το ονοματολογικό της πΓΔΜ, η κ. Σβίγκου, αφού σχολίασε πως “ακόμα δεν είδαμε αν ο κ. Μητσοτάκης και τα άλλα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας έχουν τελικά ταυτότητα (όπου μεταφράζεται ο όρος “nationality” ως “ιθαγένεια”)” σημείωσε πως “αυτά που εδώ και πάρα πολλές μέρες λέει ο κ. Μητσοτάκης είναι τελείως ψευδή, όπως και η προσπάθεια που κάνει να αποδώσει στη συμφωνία πράγματα τα οποία αυτή δεν περιέχει”.

Κληθείσα να σχολιάσει δημοσκοπήσεις που αποτυπώνουν δυσαρέσκεια μερίδας της κοινωνίας για τη συμφωνία των Πρεσπών για το ονοματολογικό της πΓΔΜ, η κ. Σβίγκου είπε ότι “όσο περνάει ο καιρός και όσο εξηγείται στην κοινωνία το περιεχόμενο της συμφωνίας και δεν επικρατούν στον δημόσιο διάλογο αυτά τα ψεύδη που λέει η Νέα Δημοκρατία, οι Έλληνες πολίτες θα αντιλαμβάνονται ότι είναι πολλά περισσότερα αυτά που κερδίζει η χώρα μας”.

Με αφορμή την ψηφοφορία στο Ευρωκοινοβούλιο για τα δικαιώματα και τα ωράρια των επαγγελματιών οδηγών, όπου Νέα Δημοκρατία και Χρυσή Αυγή ψήφισαν υπέρ της κατάργησης του οκτάωρου εργασίας ημερησίως και του εβδομαδιαίου 48ωρου, όπως αναφέρει σε σχετικό tweet του ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, αλλά και τη θέσπιση του 12ωρου στην Αυστρία, η κ. Σβίγκου είπε πως σε ό,τι αφορά τη Νέα Δημοκρατία δεν της προκαλεί εντύπωση η στάση της “με την έννοια ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει αναφερθεί στο ότι το 8ωρο είναι παρωχημένο και σε μια σειρά ζητημάτων που θέλει να επαναρυθμίσει ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως οι συλλογικές διαπραγματεύσεις, τα οποία ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έχει αποκαλέσει ιδεοληψίες”.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αντιπαράθεση του Φαραντούρη με τον Πορτοσάλτε στον «αέρα» του ΣΚΑΪ

Φαραντούρης: «Η δικαιοσύνη θα αποδοθεί – Η δημοκρατία θα νικήσει»

Κασσελάκης για «μικρό» Καραμανλή: «Δεν έφταιγεν ο ίδιος, τόσος ήτανε» – Όλοι οι βουλευτές της ΝΔ συνυπεύθυνοι

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποχαιρετά τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη με αίσθημα ευγνωμοσύνης

Ανδρουλάκης σε βουλευτές ΝΔ: Χειροκροτώντας τον κ. Καραμανλή, είστε όλοι συνυπεύθυνοι για τις πράξεις του

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...