Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Γυμνός» ο Μητσοτάκης – Στην εξέδρα η μπάλα για Μέρκελ και συντάξεις

«Γυμνός» ο Μητσοτάκης – Στην εξέδρα η μπάλα για Μέρκελ και συντάξεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Δίχως ουσιαστική απάντηση και με μοναδικό επιχείρημα την τροπολογία που κατέθεσε εν είδει προπετάσματος καπνού για τη διάσωση των συντάξεων εμφανίστηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη χθεσινή Ολομέλεια της Βουλής.

Έχοντας βαριά της σκιά της σκληρής επίθεσης του Πιερ Μοσκοβισί, ο οποίος τον αποκάλεσε «ψεύτη» μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο για το επιχείρημά του ότι έρχεται 4ο μνημόνιο, της επίθεσης Χατζηδάκη στον Ευρωπαίο Επίτροπο για το ενδεχόμενο μη περικοπής των συντάξεων, αφού όπως ομολόγησε έχει συνυπολογιστεί στο πρόγραμμα της ΝΔ αλλά και της αποκάλυψης της Εφημερίδας των Συντακτών για την πίεση Μητσοτάκη σε Μέρκελ και Σολτς στο πρόσφατο ταξίδι του στις Βρυξέλλες και το Βερολίνο αντίστοιχα, ο Πρόεδρος της ΝΔ βρέθηκε απολογούμενος ενώπιον της εθνικής αντιπροσωπείας και επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις.

Συγκεκριμένα, αφιερώνοντας μονάχα δέκα λεπτά στην ωριαία πρωτολογία του για την οικονομία, για την οποία εξάλλου προκάλεσε τη συζήτηση ο Κ. Μητσοτάκης, επιχείρησε να πετάξει την μπάλα στην εξέδρα αναφορικά με το χθεσινό αποκαλυπτικό δημοσίευμα της Εφ Συν για τις επαφές που είχε με την καγκελάριο Μέρκελ στις Βρυξέλλες και τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Ολαφ Σολτς στο Βερολίνο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ στις συναντήσεις αυτές ο πρόεδρος της Ν.Δ ζήτησε επιτακτικά να ισχύσουν κανονικά οι μειώσεις στις συντάξεις και «να μη χαριστούν στον Τσίπρα».

«Πήγατε μέχρι το Βερολίνο να ζητήσετε διαβεβαιώσεις ότι η Γερμανία θα πιέσει ώστε να εφαρμοστεί το μέτρο. Το θράσος και ο κυνισμός σας, κ. Μητσοτάκη, δεν έχουν όρια» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής.

Οντας σε δεινή θέση ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε τις ύβρεις και τα μισόλογα αντί για απαντήσεις επί της ουσίας στο βασικό ζήτημα του δημοσιεύματος, την προτροπή του δηλαδή να μην ακυρωθούν οι περικοπές απέναντι σε κάθε έννοια υπηρέτησης του εθνικού συμφέροντος και προάσπισης των κοινωνικών αναγκών.

Ο κ. Μητσοτάκης θα μπορούσε χθες να έχει πει μία απλή φράση και να «σβήσει» το επίμαχο δημοσίευμα.

«Δεν ζήτησα από τη Μέρκελ και τον Σολτς να μην υποχωρήσουν στην περικοπή των συντάξεων».

Ωστόσο, αντί αυτού ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε να μην διαψεύσει την ουσία του ρεπορτάζ, αλλά να αμφισβητήσει την εγκυρότητά του, φέροντας ως επιχείρημα το πώς είναι δυνατόν να έχουν τέτοιες πληροφορίες στην Εφημερίδα των Συντακτών και όχι στο γερμανικό Τύπο.

Ηταν μάλιστα τόσο εμφανής ο εκνευρισμός του αρχηγού της Ν.Δ στα όρια του πανικού με αποτέλεσμα στην πρωτολογία του να μην πει κουβέντα για τη συνομιλία του με τον Ολαφ Σολτς για το επίμαχο θέμα.

Αλλά και στη δευτερολογία του ο κ Μητσοτάκης περιορίστηκε να υποστηρίξει ειρωνικά ότι ο κ Σολτς μετά τη συνάντηση έκρινε σκόπιμο να ενημερώσει όχι τον γερμανικό Τύπο αλλά την Εφ.Συν, υπονοώντας ότι θα ήταν αδύνατο να υπάρξουν πληροφορίες για όσα ειπώθηκαν.

Επιχείρησε παράλληλα χρησιμοποιώντας τη γνωστή συνωμοσιολογική μέθοδο να εμπλέξει την εφημερίδα με μια στημένη, όπως είπε, ιστορία από τα υπόγεια του Μαξίμου.

Ούτε και πάλι απάντησε όμως για το προφανές.

Διότι το κρίσιμο που όφειλε να ξεκαθαρίσει ήταν αν επέμεινε ή όχι να εφαρμοστεί το μέτρο της μείωσης των συντάξεων.

Αντί αυτού ωστόσο επέλεξε το στρίβειν διά της σιωπής, προδίδοντας κατά οτν τρόπο αυτό την ενοχή του και κατ’ επέκταση επιβεβαιώνοντας την εγκυρότητα των πληροφοριών που μετέδωσε η Εφημερίδα των Συντακτών.

Με απολογητική διάθεση παρά τους αποπροσανατολιστικούς υψηλούς τόνους που χρησιμοποίησε ο αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης, θέλησε να προσπεράσει με μια φράση και να διαψεύσει ότι συναντήθηκε με την Ανγκελα Μέρκελ, παρά το γεγονός ότι συμμετείχαν αμφότεροι στην ίδια σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος την περασμένη Πέμπτη.

Εξάλλου το ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφερόταν σε ένα σύντομο τετ α τετ ανάμεσα στους δύο στο περιθώριο της Συνόδου του ΕΛΚ και όχι σε κάποια προγραμματισμένη συνάντηση.

Σε ό,τι αφορά τον κ Ζεεχόφερ όσοι διάβασαν προσεκτικά το ρεπορτάζ θα κατάλαβαν ότι δεν ήταν το κεντρικό πρόσωπο στο δημοσίευμά, απλώς αναφέρθηκε με τη λίστα των προγραμματισμένων επαφών του κ Μητσοτάκη με βάση το επίσημο πρόγραμμα που υπάρχει στην ιστοσελίδα της Ν.Δ.

Σε κάθε περίπτωση το πραγματικό ερώτημα για την περικοπή ή μη των συντάξεων δεν θέλησε για ευνόητους λόγους να το απαντήσει ο αρχηγός της αντιπολίτευσης, μένοντας έτσι απόλυτα εκτεθειμένος στη συνείδηση των πολιτών.

Αλλά ακόμη και χωρίς την αποκάλυψη της Εφ.Συν η στρατηγική του είχε γίνει ολοφάνερη από τις προηγούμενες ημέρες.

Οταν μάλωνε δημοσίως τον Πιερ Μοσκοβισί, όταν ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ, Κ Χατζηδάκης, δήλωνε ότι ενδεχόμενη ακύρωση των περικοπών θα δημιουργήσει πρόβλημα στην αξιωματική αντιπολίτευση, που έχει προϋπολογίσει τις μειώσεις ή όταν ο Μ. Κεφαλογιάννης στο Ευρωκοινοβούλιο εγκαλούσε ξανά τον επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ: Αλαζόνας ο Κ. Μητσοτάκης – Οι πολίτες θα του στείλουν ηχηρό μήνυμα στις 9 Ιουνίου

Μητσοτάκης: Βλέπει λάθη μόνο σε επίπεδο επικοινωνίας για τα Τέμπη – Δεν θα στείλουμε όπλα στην Ουκρανία

Ο Πιστόριους λέει ότι η Ρωσία γεμίζει τις αποθήκες της με όπλα – Μπορεί να ετοιμάζει κάτι μεγαλύτερο;

RND: Τουρκική «απόβαση» στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου

Ανδρουλάκης: Στις 9 Ιουνίου κρίνεται η κυβερνητική αλαζονεία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...