Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βαρύ ατόπημα της Ρωσικής Πρεσβείας – Διέδωσαν ψευδή είδηση στο Twitter και μετά τη «μάζεψαν»

Βαρύ ατόπημα της Ρωσικής Πρεσβείας – Διέδωσαν ψευδή είδηση στο Twitter και μετά τη «μάζεψαν»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Ρωσική Πρεσβεία στην Αθήνα κατέβασε την Πέμπτη ανάρτηση που είχε κάνει νωρίτερα στον λογαριασμό της στο Twitter, στην οποία ισχυριζόταν ψευδώς ότι δεν ήταν ο Ρώσος ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ που ζήτησε να επισκεφθεί την Αθήνα, αλλά η ελληνική κυβέρνηση που τον είχε καλέσει.

Η Ρωσική Πρεσβεία ισχυρίστηκε ότι ήταν η ελληνική πλευρά που ζήτησε την επίσκεψη Λαβρόφ στην Αθήνα και μάλιστα σε μια ανάρτησή της στο Twitter παρέθεσε παλαιότερες δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, όπως:

«Δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας Ν. Κοτζιά, μετά το πέρας της συνάντησής του με τον ομόλογό του της Ρωσικής Ομοσπονδίας, S. Lavrov (Μόσχα, 13.06.2018): “Επιβεβαιώσαμε την πρόσκληση στον ομόλογό μου να έρθει στην Αθήνα τον Σεπτέμβριο”», σημείωνε στην ανάρτησή της η Ρωσική Πρεσβεία.

Όπως συνηθίζεται στη διπλωματία κανείς δεν αυτοπροσκαλείται. Για τυπικούς λόγους πρέπει να του απευθύνει πρόσκληση η χώρα που επιθυμεί να επισκεφτεί.

Η Ρωσική Πρεσβεία όμως συνηθισμένη στη διασπορά ψευδών ειδήσεων, γιατί τέτοιοι είναι, προσπάθησε να παραπλανήσει για μια ακόμη φορά την ελληνική κοινή γνώμη αλλά στο τέλος «μαζεύτηκε».

Ωστόσο, μέχρι να «μαζευτούν» οι Ρώσοι, οι γνωστοί εγχώριοι πρόθυμοι ξενόδουλοι νενέκοι είχαν ήδη αναρτήσει τίτλους σε δεξιές ιστοσελίδες όπως «Η Μόσχα αδειάζει Αθήνα», «Η Μόσχα διαψεύδει Κοτζιά», κ.ο.κ.

Διότι είναι γνωστό στον κόσμο της δημοκρατικής παράταξης ότι ο δεξιός νενέκος χαίρεται να ηττάται η χώρα του, αρκεί να επιστρέψει το σκυλολόι του στην εξουσία.

Όχι ότι περιμένει βεβαίως κανείς πατριωτισμό από το κόμμα των ρωσόφιλων κοτζαμπάσηδων και των γερμανόφιλων ταγματασφαλιτών, απλά κάνουμε την επισήμανση για να μην ξεχνά ο λαός τι σημαίνει δεξιά.

Σύμφωνα με καλά ενημερωμένους κύκλους, οι αναρτήσεις της Ρωσικής Πρεσβείας έγιναν αιτία να προκληθεί περαιτέρω κλίμα ψυχρότητας.

Μετά τη δήλωση του Ρώσου πρέσβη στην Αθήνα, Αντρέϊ Μασλόφ, ότι η παρούσα χρονική συγκυρία, εννοώντας προφανώς λόγω των απελάσεων δυο Ρώσων διπλωματών από την Ελλάδα, δεν φαίνεται να είναι η κατάλληλη για να γίνει τον Σεπτέμβριο η επίσκεψη Λαβρόφ στην Αθήνα, ελληνικές διπλωματικές πηγές ανέφεραν ότι ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών είναι ευπρόσδεκτος στην Ελλάδα, και παράλληλα επισήμαιναν ότι η προγραμματιζόμενη για τον Σεπτέμβριο επίσκεψή του, συμφωνήθηκε κατόπιν σχετικού αιτήματος που είχε υποβάλλει η Μόσχα στην Αθήνα.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Λαβρόφ είχε ήδη πραγματοποιήσει μια επίσκεψη στην Ελλάδα και για να πραγματοποιήσει νέα επίσκεψη τον Σεπτέμβριο, βάσει των διπλωματικών κανόνων, θα έπρεπε να κάνει μια απαντητική επίσκεψη στη Μόσχα και ο κ. Κοτζιάς.

Κάτι που έκανε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών τον προηγούμενο μήνα.

Εκεί, όπως ήταν αναμενόμενο, ο Ν. Κοτζιάς κοινοποίησε και επίσημα ότι η Ελλάδα δέχεται την επίσκεψη Λαβρόφ τον Σεπτέμβριο, και, όπως είναι φυσικό, του απηύθυνε δημόσια την πρόσκληση.

Τελικά, η ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα, αντιλαμβανόμενη το προφανές ατόπημά της, απέσυρε την επίμαχη ανάρτηση, την οποία παραθέτουμε για την ιστορία:

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πολωνία: Συνελήφθη ύποπτος για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι σε συνεργασία με Ρώσους κατασκόπους

Γερμανία: Ρώσοι κατάσκοποι σχεδίαζαν δολιοφθορές σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και σιδηροδρόμους

Νόαμ Κατς (Πρεσβευτής Ισραήλ): «Απλώς φανταστείτε το καθεστώς των Ιρανών Αγιατολλάδων με πυρηνικά όπλα»

Η επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ μπορεί να ζημιώσει τη Ρωσία στην Ουκρανία

Ζελένσκι: Να δοθεί ενιαία παγκόσμια απάντηση στην «τρομοκρατία» του Ιράν και της Ρωσίας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...