Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Mήνυμα Καμμένου: Αναπόσπαστο μέρος του εθνικού κορμού η Κύπρος

Mήνυμα Καμμένου: Αναπόσπαστο μέρος του εθνικού κορμού η Κύπρος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Η Κύπρος αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του εθνικού μας κορμού» τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, ο οποίος παρευρέθηκε σήμερα Παρασκευή στα αποκαλυπτήρια του Noratlas «Νίκη 4», που είναι πανομοιότυπο με εκείνο που καταρρίφθηκε κατά λάθος από την κυπριακή αεράμυνα στη διάρκεια της επιχείρησης «ΝΙΚΗ» στην τουρκική εισβολή το Ιούλιο του 1974.

Ο κ. Καμμένος έκανε λόγο για «μία ακόμη υπόσχεση που γίνεται πραγματικότητα» σημειώνοντας ότι «το Noratlas 52-133 “Νίκη 4” της Πολεμικής Αεροπορίας δεν βρίσκεται θαμμένο κάτω από τον Τύμβο της Μακεδονίτισσας από προσχώσεις που έκαναν κάποιοι θέλοντας να σβήσουν την Ιστορία».

«Χάρη στις προσπάθειες των δύο υπουργείων Άμυνας και κυρίως χάρη στις προσπάθειες της Πολεμικής μας Αεροπορίας, του Αρχηγού, των αξιωματικών, των υπαξιωματικών και των τεχνικών βρισκόμαστε σήμερα εδώ, μαζί με τα ηρωικά πληρώματα των Noratlas, τους επιζήσαντες, τις οικογένειες των πεσόντων, τους καταδρομείς και τους συγγενείς τους, για να αποκαταστήσουμε μία πτυχή της Ελληνικής Ιστορίας, της άμυνας του Ελληνισμού απέναντι στους εισβολείς» είπε ο υπουργός Άμυνας.

Απευθυνόμενος στη συνέχεια προς τα ηρωικά πληρώματα των Noratlas και προς τους ήρωες καταδρομείς ο κ. Καμμένος είπε:

«Αυτή είναι η κληρονομιά που αφήσατε στους νέους καταδρομείς που παραλαμβάνουν την εντολή αυτή και την παραδίδουν στα παιδιά τους».

Στη συνέχεια ο υπουργός εγκωμίασε την προσφορά των στελεχών της Πολεμικής Αεροπορίας.

«Κάθε φορά που απειλείται η εθνική κυριαρχία και η εδαφική ακεραιότητα της χώρας, η Πολεμική μας Αεροπορία, τα πληρώματα “readiness” από τη Σκύρο, τη Λήμνο, την Κρήτη, την Κεντρική Ελλάδα, μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα βρίσκονται μέσα στα πιλοτήρια.

»Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι καθημερινά οι πιλότοι μας ξεκινούν για τις αναχαιτίσεις με το ίδιο χαμόγελο που ξεκινούσατε και εσείς. Ξεκινούν όχι για να κάνουν μια αγγαρεία, αλλά για να εκτελέσουν το καθήκον τους» είπε για να προσθέσει:

«Είναι ευτυχείς που ξεκινούν, γνωρίζοντας ότι το 10% των συναδέλφων τους έχει “φύγει” ηρωικά. Αυτοί είναι οι απόγονοί σας, οι σημερινοί μαχητές του Αιγαίου, που γνωρίζουν καλά ότι η Κύπρος αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του εθνικού μας κορμού».

Διαβεβαίωσε τέλος πως όλοι οι πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας συνεχίζουν την παράδοση των πληρωμάτων των Νoratlas και γι’ αυτό, όπως είπε, «ποτέ κανείς δεν θα μπορέσει να απειλήσει τον Ελληνισμό».

«Είμαστε οι μόνοι που μαχόμαστε υπέρ πίστεως και πατρίδος και αυτό μας κάνει ανίκητους» κατέληξε ο κ. Καμμένος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Χριστοδουλίδης: Είμαστε στα όρια μας, όσον αφορά τις προσφυγικές ροές

Νίκος Δένδιας: Με εθνική ενότητα και υπευθυνότητα οφείλουμε να περιφρουρήσουμε τη Δημοκρατία μας

Νίκος Δένδιας: Ο ελληνικός εναέριος χώρος θα καταστεί αδιαπέραστος

Θεόδωρος Γκότσης: Η Κύπρος «δεν αναγνωρίζει την μονομερώς ανακηρυχθείσα ανεξαρτησία» του Κοσόβου

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...