Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μανιφέστο για ένα νέο ΠΑΣΟΚ, κόντρα στον Βενιζέλο!

Μανιφέστο για ένα νέο ΠΑΣΟΚ, κόντρα στον Βενιζέλο!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ευάγγελος Βενιζέλος, ΠΑΣΟΚ,

Πάνω από χίλιες υπογραφές έχουν μπει μέχρι τώρα πανελλαδικά στο κείμενο/μανιφέστο το οποίο προωθούν στελέχη που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ και έχουν σημείο αναφοράς τον κοινωνικό – παραγωγικό και
συνδικαλιστικό χώρο, όπως γράφει η εφημερίδα “ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ”.

Η πρωτοβουλία έχει πολύ μεγάλη ανταπόκριση και, σύμφωνα με τις πληροφορίες, υπάρχει μεγάλη κινητικότητα από στελέχη και μέλη του ΠΑΣΟΚ, με κεντρικό προσανατολισμό τη στροφή από τη σημερινή πολιτική, την απαλλαγή από τον ασφυκτικό εναγκαλισμό με τη ΝΔ, τις αλλαγές προσώπων και τη διεξαγωγή ενός συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ που θα οργανωθεί από τη βάση και με την εγγύηση στελεχών που δεν έχουν ταυτιστεί με τις καταστροφικές μνημονιακές πολιτικές.

Σε αυτήν την πρωτοβουλία μετέχουν εκπρόσωποι της ΓΣΕΒΕΕ και ο πρόεδρός της Γ. Καββαθάς, ο επικεφαλής του Τεχνικού Επιμελητηρίου Χρ. Σπίρτζης, το στέλεχος της ΑΔΕΔΥ Τάνια Καραγιάννη, ο Π. Κορμάς από την Αριστερή Πρωτοβουλία, πρόεδροι ομοσπονδιών και συνδικάτων, φορείς του αγροτικού κόσμου, συνδικαλιστές και μέλη επιστημονικών συλλόγων, που έχουν συγκεντρώσει εντυπωσιακό αριθμό υπογραφών υπέρ του εγχειρήματός τους. Ακόμη, διακριτικά και από σχετική απόσταση, λαμβάνουν μέρος πρώην υπουργοί και βουλευτές, καθώς και πρόσωπα που έχουν αποχωρήσει από το Κίνημα.

Όπως λένε οι βασικοί παράγοντες αυτής της πρωτοβουλίας, δεν θέλουν να ρίξουν ένα ακόμα πυροτέχνημα στον προοδευτικό χώρο, αλλά να κάνουν κινήσεις ουσίας, που θα έχουν συνέχεια.

Το κείμενο/μανιφέστο

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο κείμενο, που έχει ετοιμαστεί και γίνονται κάποιες επαναδιατυπώσεις, επισημαίνεται ανάμεσα στα άλλα πως «μετά το αποτέλεσμα των πρόσφατων ευρωεκλογών, την τρίτη συνεχή ήττα των επιλογών του σημερινού ΠΑΣΟΚ και της ηγετικής του ομάδας, δεν έχουμε δικαίωμα να σιωπούμε και να αναμένουμε άπραγοι τις εξελίξεις…».

Επισημαίνεται ακόμα ότι:

«Στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις στάλθηκαν, με σαφήνεια, κάποια κοινωνικά μηνύματα, όπως:

• Η απόρριψη της νεοφιλελεύθερης στροφής και της μετατροπής του κυβερνητικού ΠΑΣΟΚ σε συμπλήρωμα της ΝΔ, και μάλιστα στην πιο ακραία εκδοχή της.
• Η απόρριψη της εικονικής “Κεντροαριστεράς”, που κατασκευάζεται από την κορυφή, με την εύνοια της διαπλοκής, και η μη ανταπόκριση των κοινωνικών προοδευτικών δυνάμεων, όπως εκφράζονται στους φορείς
της κοινωνίας, πολιτικά και εκλογικά.
• Η απόρριψη των πολιτικών της οικονομικής, κοινωνικής και δημοκρατικής εξαθλίωσης, των πολιτικών της υποταγής και της εκποίησης, των πολιτικών της απαξίωσης της εθνικής και κοινωνικής αξιοπρέπειας στο όνομα της δήθεν πολιτικής σταθερότητας και των δήθεν μεταρρυθμίσεων».

Και αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι «είναι ανάγκη σήμερα να μιλήσουμε για την επόμενη μέρα».

Στο κείμενο επισημαίνεται ακόμη πως «η δημοκρατική σοσιαλιστική παράταξη και κυρίως η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού που πιστέψαμε στις αρχές και στα προοδευτικά της προτάγματα είμαστε ΕΔΩ»!

Ακόμα τονίζεται ότι «η λύση της ανάταξης της παράταξης δεν μπορεί να δοθεί στο πλαίσιο της υπάρχουσας συμβιβασμένης πολιτικής στρατηγικής, από τους εκφραστές ενός αποστεωμένου, παραδομένου και ηττημένου εικονικού πολιτικού μορφώματος, της Ελιάς».

Τα στελέχη τονίζουν με έμφαση στο κείμενο / μανιφέστο ότι «είναι αναγκαία μια νέα, από μηδενική βάση, άμεση, καθαρή και ανοιχτή διαδικασία ανάταξης του σοσιαλιστικού χώρου, που θα την εγγυηθούμε εμείς, η βάση και τα κοινωνικά στελέχη της παράταξης:

Με άλλη πολιτική, με άλλους πρωταγωνιστές, με προοδευτικές συγκλίσεις.

Αναλαμβάνουμε την πρωτοβουλία για ένα δημοκρατικό, πατριωτικό, μαζικό και συλλογικό Κίνημα.

Πιστοί στις αρχές και τις αξίες μας, ανασυγκροτούμε τον προοδευτικό σοσιαλιστικό χώρο από τη βάση, από την κοινωνία, από τις πραγματικές δυνάμεις που συγκρότησαν και συγκροτούν το Σοσιαλιστικό Κίνημα».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ανδρουλάκης από Σέριφο: Προτεραιότητα η ευημερία των κατοίκων των μικρών νησιών μας

Πέθανε ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Φοίβος Ιωαννίδης σε ηλικία 88 ετών

Ανδρουλάκης: Τα απογευματινά χειρουργεία είναι ο Δούρειος Ίππος κατάργησης του δημόσιου χαρακτήρα του ΕΣΥ

Ανδρουλάκης: Ο κ. Μητσοτάκης να πει ξεκάθαρα τι συμβαίνει στο υπουργείο Εσωτερικών – Πλήγμα στην εκλογική διαδικασία

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Το «σύνδρομο της μαϊμούς» – Σχέσεις εξάρτησης μέχρι να βρεθεί ο επόμενος
Όσο αστεία κι αν σας φαίνεται η ονομασία του συγκεκριμένου συνδρόμου, η αλήθεια είναι πως...