Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι απάντησε στα σενάρια για κόψιμο συντάξεων ο υφυπουργός Εργασίας (βίντεο)

Τι απάντησε στα σενάρια για κόψιμο συντάξεων ο υφυπουργός Εργασίας (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διέψευσε τα σενάρια και τα δημοσιεύματα που αναφέρονταν στην πρόταση της κυβέρνησης για περικοπές των συντάξεων σε 4 δόσεις εντός διετίας και όχι κατευθείαν τον Ιανουάριο του 2019 ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος.

«Πάντα κυκλοφορούσαν διάφορα σενάρια που η κυβέρνηση δεν επεξεργαζόταν, είναι η ευφάνταστη προσπάθεια που κάνουν οι άνθρωποι να βρίσκουν σενάρια, άλλωστε και χωρίς ειδήσεις δεν θα λειτουργεί ο Τύπος», δήλωσε στην εκπομπή της Βουλής «Πρωινή Ανάγνωση» και στη δημοσιογράφο Κέλλυ Κοντογεώργη, ο υφυπουργός Εργασίας.

«Στο παρελθόν είχαμε πλεονάσματα παραπάνω από αυτά που είχαμε δεσμευτεί, χωρίς να έχουν γίνει περικοπές, άρα δεν χρειάζονται περικοπές.

»Αυτό είναι το σενάριο πάνω στο οποίο εμείς κινούμαστε πάνω στο σενάριο να μην υπάρξουν περικοπές, τα άλλα σενάρια που αναφέρατε είναι εικασίες» ανέφερε ο κος Πετρόπουλος

Στο ερώτημα εάν είναι εικασίες τα όσα υποστηρίζουν πολλά κυβερνητικά στελέχη που αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να δοθεί αναβολή στην εφαρμογή του μέτρου για την μείωση των συντάξεων ο υφυπουργός Εργασίας απάντησε πως «αναβολή δεν θα δοθεί και το λέω με σιγουριά! Αυτό που εξετάζει η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός θα είναι ο σχεδιασμός της πολιτικής μας σε όλα τα πεδία και ο σχεδιασμός αυτός έχει κόστος.

»Το θέμα το συντάξεων είναι κορυφαίο για εμάς γιατί η δική μας θέση ήταν να μην μειωθούν, εμείς δεν πιστεύαμε πως χρειάζονται περικοπές αλλά ήταν ένας συμβιβασμός εκείνης της στιγμής».

Απαντώντας στα σενάρια του επικείμενου ανασχηματισμού και στο ερώτημα εάν θα ήθελε να παραμείνει στο υπουργείο Εργασίας ο κος Πετρόπουλος δήλωσε πως «δεν επέλεξα ποτέ ποιο υπουργείο θα μου αναθέσει ο πρωθυπουργός.

»Ήρθα ως δικηγόρος να αναλάβω αυτό το δύσκολο έργο, είναι θέμα του πρωθυπουργού».

Ωστόσο, σημείωσε πως κάθε σχήμα κυβερνητικό εμφανίζει και σημάδια κόπωσης, είναι πολύ δύσκολη η δουλειά όλων των υπουργών.

Οι ανασχηματισμοί είναι αναγκαίοι και είναι σωστό να γίνονται, στο μετρό φυσικά που ο πρωθυπουργός αξιολογεί και προφανώς πρέπει να γίνει.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΕΦΚΑ-ΔΥΠΑ: Οι πληρωμές συντάξεων, εφάπαξ και επιδομάτων για την περίοδο 22 έως 26 Ιανουαρίου

Συντάξεις Φεβρουαρίου: Θα καταβληθούν μια μέρα νωρίτερα

Πάρις Κουκουλόπουλος: «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι μια κουρασμένη κυβέρνηση»

Κασσελάκης: Ανασχηματισμός αναπροσανατολισμού – «Λαγός» του Μητσοτάκη ο Συρίγος (βίντεο)

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Με όρους ανακύκλωσης ο Πρωθυπουργός προχώρησε σε έναν ακόμη ανασχηματισμό

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...