Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Υπό το βάρος της λαϊκής αποδοκιμασίας διαλύεται η ΔΗΜΑΡ

Υπό το βάρος της λαϊκής αποδοκιμασίας διαλύεται η ΔΗΜΑΡ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μια προαναγγελθείσα διάλυση συντελείται στο μνημονιακό νεοφιλελεύθερο απόκομμα της ΔΗΜΑΡ, που μασκαρεμένο σε… αριστερά, υπηρέτησε όλες τις αντιλαϊκές πολιτικές.

Η παρέα των “ορφανών” του Λεωνίδα Κύρκου, που προπαγάνδισαν και καλλιέργησαν συστηματικά τον εθνομηδενισμό και τον ελληνοφοβισμό μέσα στην Αριστερά τις τελευταίες δεκαετίες, διαλύεται ως χάρτινος πύργος, με άλλους να τραβάνε προς τα Ποτάμια (τον φυσικό τους χώρο των απολιτίκ “εκσυγχρονιστών”) κι άλλοι να γέρνουν προς στον ΣΥΡΙΖΑ μήπως και εξασφαλίσουν κάποια πολιτική επιβίωση.

Το πολιτικό θερμόμετρο στη ΔΗΜΑΡ έχει βαρέσει κόκκινο και το κλίμα που επικρατεί είναι ιδιαίτερα βαρύ, μετά και την απόλυτα δικαιολογημένη διαγραφή του Γρηγόρη Ψαριανού από την Κ.Ο. του Κόμματος, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες έχει “μεταλλαχτεί” σε βουλευτή και τελάλη του Σταύρου Θεοδωράκη.

Σε όλο αυτό το σκηνικό διάλυσης του κόμματος που καταδίκασε ο ελληνικός λαός με την ψήφο του στις ευρωεκλογές, ο Σπύρος Λυκούδης επανήλθε σήμερα με δεύτερη δήλωσή του, είχε προηγηθεί η… αναγκαστική, όπως τη χαρακτήρισε, ψήφος του για λόγους αλληλεγγύης στην πρόταση της ΔΗΜΑΡ για δημοψήφισμα, καταγγέλλοντας την στάση της ηγεσίας σχετικά με την διαγραφή Ψαριανού.

Αναφέρει ο Σπύρος Λυκούδης χαρακτηριστικά:

“Η απόφαση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ να θέσει εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος τον βουλευτή Γρηγόρη Ψαριανό, αποτελεί ιδιαιτέρως δυσάρεστη εξέλιξη στα ζητήματα της ΔΗΜΑΡ και βαραίνει καταφανώς το εσωκομματικό κλίμα.

Όποιες ενστάσεις κι αν υπάρχουν για τον τρόπο που χειρίστηκε τελευταία την σχέση του με τη ΔΗΜΑΡ, δεν είναι δυνατόν να αγνοείται η μακρά σχέση ζωής του Γρηγόρη με την ιστορία της ανανεωτικής αριστεράς, η ιδρυτική σχέση του με το κόμμα και η επί τετραετία συνεχής συμβολή και παρουσία του στους αγώνες μας.

Είναι δε εκπληκτικό ότι θεωρείται ως ενοχοποιητικό στοιχείο το γεγονός ότι ο Γρηγόρης Ψαριανός δεν υπέγραψε μία αμφισβητούμενη για την ορθότητά της επιλογή του κόμματος (αυτή για το δημοψήφισμα), λες και δεν ήταν απολύτως δικαίωμά του.

Φαίνεται ότι μετά την εκλογική συντριβή, η ψυχραιμία και η νηφαλιότητα έχουν εξαφανιστεί στα ηγετικά κλιμάκια της ΔΗΜΑΡ».

Ακόμα, μετά την αποχώρηση της Κατερίνα Μάρκου και τη διαγραφή του Γρηγόρη Ψαριανού, ήρθε και η σειρά του Ανδρέα Παπαδόπουλου να αποχωρήσει από την Κεντρική Επιτροπή της Δημοκρατικής Αριστεράς, αν και το τελευταίο θεωρείται ανύπαρκτη απώλεια…

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πέθανε σε ηλικία 67 ετών ο πρώην βουλευτής Νίκος Τσούκαλης

Πρώην βουλευτής της ΝΔ Κατερίνα Μάρκου: Με τι κρατάει το Μαξίμου ο Φουρθιώτης;

Πρώην βουλευτής Ν.Δ.: Η Εθνική Οδός έκλεισε για τις εταιρείες

Ένα φάντασμα πλανιέται πάνω από το Μαξίμου

Καταγγελίες Ρουπακιώτη: Θα τυλίγαμε τη Χρυσή Αυγή αν δεν μας σταμάταγε ο Σαμαράς

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...