Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι είπε η Σβίγκου για το «πακέτο ελαφρύνσεων» στα λαϊκά στρώματα που επλήγησαν στην κρίση

Τι είπε η Σβίγκου για το «πακέτο ελαφρύνσεων» στα λαϊκά στρώματα που επλήγησαν στην κρίση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στοχευμένες φοροελαφρύνσεις, αλλά και στήριξη του κοινωνικού κράτους θα προβλέπει το «σχέδιο για τη μεταμνημονιακή εποχή» που θα παρουσιάσει στη ΔΕΘ ο Πρωθυπουργός, όπως ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου.

Σύμφωνα με όσα είπε η κ. Σβίγκου σε συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 FM», για την επόμενη χρονιά «θα υπάρχει ένας δημοσιονομικός χώρος γύρω στα 800 εκατ. ευρώ κι εκεί το οικονομικό επιτελείο έχει βρει ένα ισορροπημένο πακέτο, που θα ελαφρύνει και θα στοχεύει σε εκείνες τις κοινωνικές κατηγορίες, οι οποίες επλήγησαν περισσότερο την περίοδο των μνημονίων, αλλά επίσης θα υπάρχουν και συγκεκριμένες κοινωνικές πολιτικές στήριξης των δημόσιων και των κοινωνικών πολιτικών».

«Σίγουρα αυτό το πακέτο θα είναι ισορροπημένο και θα αφορά σε πολύ μεγάλο βαθμό τα λαϊκά στρώματα, δηλαδή και τους μισθωτούς, αλλά και τους ελεύθερους επαγγελματίες που επλήγησαν περισσότερο την περίοδο της κρίσης» σημείωσε η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ό,τι αφορά το θέμα των συντάξεων παρατήρησε πως «με βάση το δεδομένο ότι η Ελλάδα επιτυγχάνει τους δημοσιονομικούς στόχους για τα επόμενα χρόνια, η περικοπή των συντάξεων δεν είναι αναγκαίο μέτρο, άρα αυτή είναι η κατεύθυνση της κυβέρνησης και θα δούμε πώς θα εξειδικευτεί και από τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, αλλά και από την κατάθεση του προϋπολογισμού που γίνεται την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου».

Ερωτηθείσα σχετικά με τις συνεργασίες του ΣΥΡΙΖΑ στις αυτοδιοικητικές εκλογές, η εκπρόσωπος του κόμματος διευκρίνισε ότι «σίγουρα θα επιδιωχθούν συνεργασίες. «Θέλουμε πλατιά ψηφοδέλτια, τα οποία θα στηρίζονται σε ευρύτερες κοινωνικές δυνάμεις και σε ευρύτερα στρώματα των πολιτών, οι οποίες όμως συνεργασίες θα εδράζονται σε ένα προγραμματικό πλαίσιο, που θα έχει συγκεκριμένα αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά δίκαιης ανάπτυξης, κοινωνικής στήριξης των πολιτών» είπε, προσθέτοντας πως «σε αυτό το προγραμματικό πλαίσιο μπορούν να συναντηθούν ευρύτερες προοδευτικές δυνάμεις, πάντα με σεβασμό στις αυτοδιοικητικές ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: «Τρέμει» την προκαταρκτική και λέει όχι – Δικαιολογίες για τα Τέμπη

Φάμελλος: Προκαταρκτική για τον Καραμανλή που θα τον παραπέμψει στη Δικαιοσύνη

Αντιπαράθεση του Φαραντούρη με τον Πορτοσάλτε στον «αέρα» του ΣΚΑΪ

Φαραντούρης: «Η δικαιοσύνη θα αποδοθεί – Η δημοκρατία θα νικήσει»

Κασσελάκης για «μικρό» Καραμανλή: «Δεν έφταιγεν ο ίδιος, τόσος ήτανε» – Όλοι οι βουλευτές της ΝΔ συνυπεύθυνοι

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...