Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παυλόπουλος: Οι υποψήφιοι ηγέτες της ΕΕ να σέβονται τις ευρωπαϊκές αξίες

Παυλόπουλος: Οι υποψήφιοι ηγέτες της ΕΕ να σέβονται τις ευρωπαϊκές αξίες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Πάνω στον ευρωπαϊκό αξιακό κώδικα θα κριθούν, μετά τις ευρωεκλογές, και όλοι εκείνοι που θέλουν να καταλάβουν θέσεις ηγετικές στον χώρο και στα όργανα της ΕΕ. Μόνο πραγματικοί Ευρωπαίοι που σέβονται αυτές τις αρχές κι αξίες μπορούν να φιλοδοξούν προς αυτή την κατεύθυνση και καθένας μας μέχρι τότε δίνει πραγματικά εξετάσεις» είπε με αφορμή την επικείμενη επιλογή προέδρου της Κομισιόν και προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, κατά την υποδοχή του υπουργού Εξωτερικών της Λετονίας, Έντγκαρς Ρίνκεβιτς, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Οι δύο άνδρες συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τα προβλήματα που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν οι Eυρωπαίοι ηγέτες που θα αναδειχθούν από τις επικείμενες ευρωεκλογές.

Ο κ. Παυλόπουλος υπογράμμισε ότι, εν όψει και των ευρωεκλογών, «πρέπει με τις πολιτικές της Ε.Ε. να καταπολεμήσουμε τα μορφώματα του λαϊκισμού, που ξεπηδούν σε διάφορες χώρες κι έχουν στόχο τη διάλυση της Ευρώπης».

Ο ίδιος ανέφερε ότι η οικονομική πολιτική της Ευρώπης πρέπει να στηρίζει το κοινωνικό κράτος και να μην ευνοεί τις ανισότητες, διότι όλα τα μορφώματα του λαϊκισμού στηρίζονται στη φτώχεια και γενικότερα στη διεύρυνση των ανισοτήτων.

Κατά συνέπεια, είπε, «είμαστε υποχρεωμένοι να ξαναδούμε τέτοιες πολιτικές, ευτυχώς αυτό αποτελεί κοινή συνείδηση στην Ευρώπη».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τάχθηκε υπέρ της ενίσχυσης του πυλώνα της Εξωτερικής Πολιτικής και Ασφάλειας της ΕΕ, προκειμένου να μπορέσει η Ευρώπη να διαδραματίσει τον διαπλανητικό ρόλο που της αντιστοιχεί.

Παράλληλα, επισήμανε το ζήτημα της αλληλεγγύης, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για μια υπαρξιακή αρχή για την Ευρωπαϊκή Ένωση, την οποία συνέδεσε άμεσα με το προσφυγικό ζήτημα, καλώντας ορισμένους εταίρους της Ελλάδας να κατανοήσουν ότι η Ευρώπη έχει αρχές, έχει αξίες και μόνο όσοι τις σέβονται, μπορούν να φέρουν πραγματικά τον τίτλο του ευρωπαίου εταίρου.

Από την πλευρά του, ο Λετονός υπουργός Εξωτερικών μετέφερε τους χαιρετισμούς του Λετονού Προέδρου και τόνισε ότι περιμένουν να τον υποδεχθούν στη Ρίγα, στο πλαίσιο της επικείμενης 14ης Άτυπης Συνάντησης των Αρχηγών Κρατών του Arraiolos Group στις 13 Σεπτεμβρίου.

Παράλληλα, τόνισε ότι συμφωνεί απόλυτα με τις θέσεις του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας αναφορικά με τις αρχές και τις αξίες της Ε.Ε. και ειδικότερα για το προσφυγικό ζήτημα, αλλά και το θέμα της αντιμετώπισης των ανισοτήτων και την στήριξη του κοινωνικού κράτους.

Τέλος, εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια προς τον ελληνικό λαό για την καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι και τα θύματα που άφησε πίσω της.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Αποκαλύπτονται τα ψέματα της προπαγάνδας Μητσοτάκη – Δεύτερη φτωχότερη στην ΕΕ η Ελλάδα

Ο Νίκος Δένδιας παρουσία του Λουίτζι Ντι Μάιο έστειλε μήνυμα στην Άγκυρα για το πώς λύνουν τις διαφορές τους οι πολιτισμένες χώρες

Μακρόν: «Ίσως χρειαστεί στρατός στην Ουκρανία» – «Μεσαίου μεγέθους δύναμη η Ρωσία»

FOCUS: Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο η Ελλάδα για «ανεπαρκή» μέτρα για τις φυσικές καταστροφές

Οι γυναίκες στην ΕΕ ζουν 5,4 χρόνια περισσότερο από τους άνδρες – Τι ισχύει για την Ελλάδα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...