Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

O Τατούλης προεκλογικά «κερνούσε» με έργα υποψήφιό του

O Τατούλης προεκλογικά «κερνούσε» με έργα υποψήφιό του
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ιδιαίτερα γαλαντόμος φαίνεται ότι είναι ο νυν περιφεριάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης με τους στενούς του συνεργάτες.

Όπως αποκαλύπτει το tribune.gr, λίγες μόλις μέρες πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές ο Πέτρος Τατούλης έδωσε έργο αξίας 166.787 ευρώ σε υποψήφιο του συνδυασμού του.

Συγκεκριμένα, με την απόφαση με ΑΔΑ: ΒΙ0Ρ7Λ1-ΦΞ1, η οποία αναρτήθηκε και στο Διαύγεια ο Πέτρος Τατούλης ανέθεσε στον μηχανικό Νίκο Γιαννακόπουλο την εκτέλεση του έργου “Αποκατάσταση βλαβών επ. οδού από Σταυροδρόμι προς Αετοράχη-Κοκκινοράχη”.

Με τη μόνη διαφορά ότι ο κ. Γιαννκόπουλος ήταν υποψήφιος με το συνδυασμό του κ. Τατούλη κάτι που εγείρει όχι μόνο ηθικό αλλά και ζήτημα παραβίασης της Καλλικρατικής νομοθεσίας.

Μεσούσης της προεκλογικής περιόδου

Το έργο αυτό κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου αποτελεί τη μεγαλύτερη πρόκληση. Και αυτό διότι ο κ. Γιαννακόπουλος γίνεται αποδέκτης του έργου 20 μέρες μόλις πριν από τον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών και ενώ έχουν γίνει σε βάρος του συγκεκριμένες καταγγελίες για παραβίαση της καλλικρατικής νομοθεσίας. Σύμφωνα με αυτή και ειδικότερα με βάση το άρθρο 117 του νόμου 3852/2010 ορίζεται ρητά ότι υπάρχει ασυμβίβαστο στο να εκλεγούν όσοι λαμβάνουν έργα από την Περιφέρεια η αξία των οποίων ξεπερνά τα 5.000 ευρώ.

kallikratis

Ο κ. Γιαννακόπουλος όμως, όχι μόνο φέρεται να είχε λάβει έργα πολλαπλάσιας αξίας, αλλά έλαβε και έργα λιγότερο από ένα μήνα πριν από τις εκλογές, διά χειρός του κ. Τατούλη. Την ίδια περίοδο δηλαδή που όλοι οι υποψήφιοι αιρετοί έχουν αυξημένα έξοδα λόγω της προεκλογικής περιόδου και των αναγκών του προεκλογικού τους αγώνα. Το γεγονός αφήνει τον πρώην υφυπουργό και νυν περιφερειάρχη Πελοποννήσου απολύτως έκθετο.

Αποδέκτης και άλλων έργων

Το έργο αυτό δεν είναι όμως και το μοναδικό το οποίο είχε ανατεθεί στον κ. Γιαννακόπουλο από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο οποίος εμφανίζεται να έχει μία αν μη τι άλλο ιδιαίτερη σχέση με τον περιφερειάρχη. Όπως μπορεί να διαπιστώσει κανείς κατά το παρελθόν είχε λάβει μία σειρά από έργα από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, κάτι που φανερώνει εκλεκτές σχέσεις με τον κ. Τατούλη, επικεφαλής του συνδυασμού με τον οποίο κατέβηκε στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Στις 25 Φεβρουαρίου 2014 ο κ. Γιαννακόπουλος εμφανίζεται ως ανάδοχος του έργου «Βελτίωση βατότητας και ασφαλτόστρωση οδού από Απιδίτσα προς Μονάδα ΔΕΗ (Θέση Παρασπόρια) από Ε.Ο. Μεγαλόπολης-Ίσαρη», συνολικού κόστους 73.338,20 ευρώ.

Λίγες μέρες πριν και συγκεκριμένα στις 3 Ιανουαρίου 2014 η Περιφέρεια Πελοποννήσου είχε αναθέσει επίσης στον κ. Γιαννακόπουλο τη «Συντήρηση κατά τμήματα του επαρχιακού δρόμου προς πράσινο από τη διασταύρωση με την 111 Ε.Ο. Τρίπολης-Πάτρας», συνολικού κόστους 132.000 ευρώ.

Ο κ. Γιαννακόπουλος ωστόσο εμφανίζεται ως ανάδοχος ακόμη δύο έργων. Το πρώτο με ημερομηνία 25 Σεπτεμβρίου 2013 που αφορά στην «Αποκατάσταση ζημιών εθνικής οδού Τρίπολης-Καλαμάτας στη θέση Δερβένι Π.Ε. Αρκαδίας», το κόστους του οποίου ανήλθε σε 25.500 ευρώ και το δεύτερο με ημερομηνία 26 Μαρτίου 2014 για «Εργασίες συντήρησης και βελτίωσης του επαρχιακού δρόμου Βλαχέρνα-Χωτούσα-Λίμνη-Όρια Νομού-Κανδήλα», με κόστος που άγγιξε τα 95.011 ευρώ.

Το tribune προσπαθεί εδώ και τρεις ημέρες να επικοινωνήσει με τον Πέτρο Τατούλη για να φιλοξενήσουμε στο ρεπορτάζ την απάντησή του. Ο Πέτρος Τατούλης δεν σηκώνει τα τηλέφωνα, οπότε και δημοσιεύουμε το θέμα δίχως την άποψή του. Σε περίπτωση που στο μέλλον θελήσει να απαντήσει σχετικά, είμαστε στη διάθεσή του: info@tribune.gr

tatoulis-1tatoulis-2

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Που εκλέχτηκαν από τον α΄ γύρο Περιφερειάρχες και Δήμαρχοι και που θα γίνει β΄ γυρός

Η Νέα Δημοκρατία εκλέγει 6 περιφερειάρχες από τους 13 στον α΄ γύρο

Ο υποθαλάσσιος αγωγός EastMed στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου

Πέτρος Τατούλης: «Η Κυβέρνηση δείχνει ξεκάθαρα ότι δε θα διστάσει να οδηγήσει τη χώρα στο χείλος νέας χρεωκοπίας»

Βόμβες Τατούλη για τον κορονοϊό στο Κρανίδι: Το ήξερε η κυβέρνηση και κώφευε

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...