Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Καμμένος: Δεν κάνουμε ούτε χιλιοστό πίσω στην εδαφική μας ακεραιότητα

Καμμένος: Δεν κάνουμε ούτε χιλιοστό πίσω στην εδαφική μας ακεραιότητα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Επιθυμούμε τις καλές σχέσεις και την καλή γειτονία με την Τουρκία, ωστόσο δεν κάνουμε ούτε χιλιοστό πίσω στην εδαφική μας ακεραιότητα», επισήμανε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, από τα Χανιά, όπου βρέθηκε για να παραστεί στην εκδήλωση των 10 χρόνων λειτουργίας από την έναρξη του ΚΕΝΑΠ σύμφωνα με το flashnews.gr.

Στις δηλώσεις του στο περιθώριο της εκδήλωσης, ο κ. Καμμένος απέφυγε να απαντήσει σε ερωτήσεις για τη ρήξη της κυβέρνησης με τον Νίκο Κοτζιά και τις διαρροές που παρουσιάζουν ένα… εμφυλιοπολεμικό κλίμα μεταξύ του πρώην υπουργού Εξωτερικών και του κυβερνητικού εταίρου, με φόντο όχι μόνο τη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά και τα μυστικά κονδύλια των υπουργείων.

Σημειώνεται ότι και ο Αμερικανός πρέσβης, Τζέφρι Πάιατ, αρνήθηκε να σχολιάσει την εξέλιξη με την παραίτηση Κοτζιά και το αν αυτή θα επηρεάσει τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ, τονίζοντας ότι δεν θα σχολιάσει την εσωτερική πολιτική σκηνή, δηλώνοντας ωστόσο ότι «συνεχίζουμε να στηρίζουμε τη Συμφωνία των Πρεσπών».

Στον ρόλο του ΚΕΝΑΠ ενόψει των αλλαγών στον χώρο της Μεσογείου λόγω και των κοιτασμάτων με υδρογονάνθρακες αναφέρθηκε στη δήλωσή του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, ο οποίος ερωτώμενος για την τουρκική προκλητικότητα λόγω των υδρογονανθράκων, ανέφερε:

«Επιθυμούμε καλές σχέσεις με την Τουρκία, η σημαία της οποία κυματίζει εδώ καθώς χρησιμοποιεί το Κέντρο για εκπαίδευση.

»Και είναι και προς το συμφέρον της Τουρκίας. Θα κάνουμε τα πάντα για να ζήσουμε μαζί, αλλά δεν πρόκειται να κάνουμε ούτε ένα χιλιοστό πίσω στην προστασία της εθνικής μας κυριαρχίας και εδαφικής ακεραιότητας».

Ο κ. Καμμένος συνεχάρη όλα τα στελέχη του ΚΕΝΑΠ, καθώς με σκληρή δουλειά έχουν καταφέρει να προσφέρει το Κέντρο πρότυπη εκπαίδευση για την ναυτική ασφάλεια.

Όπως επισήμανε, ο ρόλος του ΚΕΝΑΠ είναι ιδιαίτερα σημαντικός, ενώ οι αλλαγές στον χώρο της Μεσογείου αφορούν και στην Κρήτη, ενόψει της ημέρας που θα αρχίσει η εκμετάλλευση του φυσικού αερίου.

«Σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ βρίσκεται στην Κύπρο, για να ξεκινήσουν οι γεωτρήσεις σε συνεργασία της Exxon Mobil με την Κυπριακή Δημοκρατία.

»Η Exxon Mobil πριν λίγες ημέρες υπέγραψε και με την Ελλάδα για την εξόρυξη φυσικού αερίου στην Κρήτη, στον Πατραϊκό, στο Ιόνιο», ανέφερε ο κ. Καμμένος.

Επιπλέον, τόνισε πως η πολιτική που ασκεί η χώρα μας τα τελευταία χρόνια στον χώρο της Ανατολικής Μεσογείου, με ΗΠΑ, Κύπρο, Ισραήλ, Αίγυπτο, Ιορδανία και άλλες αραβικές χώρες, την έχουν καταστήσει αξιόπιστο συνομιλητή.

«Η περιοχή μας, μεταξύ Σουέζ, Κύπρου, Μάλτας, είναι ένας χώρος που κινούνται ναρκωτικά, όπλα, πετρέλαια, που αποτελούν κύριο χρηματοδότη της τρομοκρατίας» είπε ο ΥΠΕΘΑ επισημαίνοντας πως «ο χώρος μέσα στους επόμενους μήνες πρέπει να ελεγχθεί και με την ανακήρυξη της ΑΟΖ οι ευθύνες των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων επεκτείνονται κατ αρκετά μίλια από ότι είναι σήμερα», πρόσθεσε ο κ. Καμμένος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

Ο Νίκος Δένδιας στην τελετή θεμελίωσης συγκροτήματος οικιών για στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων στην Ορεστιάδα

Οι Τούρκοι έτοιμοι για «τσαμπουκά» για το θαλάσσιο πάρκο στο Αιγαίο

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Νίκος Δένδιας: «Ελπίζω ότι υπάρχουν κάποια όρια και στον παραλογισμό της γειτονικής μας χώρας»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...