Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Προπηλάκισαν στελέχη και υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ στο Πολυτεχνείο

Προπηλάκισαν στελέχη και υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ στο Πολυτεχνείο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ένταση επικράτησε λίγο μετά τις 8.30 το πρωί στην είσοδο του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, όταν αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ έφτασε στο πανεπιστημιακό ίδρυμα προκειμένου να καταθέσει στεφάνι για την 45η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Μέλη φοιτητικών συλλόγων που είχαν παραταχθεί στην είσοδο του ΕΜΠ προπηλάκισαν τα στελέχη του κόμματος, μεταξύ των οποίων οι Π. Ρήγας, Κ. Γαβρόγλου, Π. Σκουρλέτης, Θ. Δρίτσας, Ν. Τόσκας και Ν. Μανιός, και τα εμπόδισαν να εισέλθουν στον προαύλιο χώρο απωθώντας τους.

«Αυτό που έγινε δεν τιμά τους αγώνες του Πολυτεχνείου» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Παναγιώτης Ρήγας, λίγο μετά το περιστατικό.

«Τα θέματα αυτά είναι σοβαρά» και «πρέπει να αντιμετωπίζονται με δημοκρατικές διαδικασίες» σημείωσε ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, προσθέτοντας:

«Οι μέρες αυτές είναι αυτές που φέρνουν στο νου μας όχι μόνο τις θυσίες των παιδιών που έδωσαν τον αγώνα και σημάδεψαν το τέλος της δικτατορίας, αλλά και την εμμονή που είχαν να κατοχυρώσουν τις δημοκρατικές διαδικασίες κάτω από τόσο δύσκολες συνθήκες, υπενθυμίζοντας ότι η δημοκρατία δεν είναι δεδομένη και κάθε μέρα πρέπει να κερδίζεται και να διευρύνεται με τους καθημερινούς αγώνες μας».

«Οι καιροί επιτάσσουν και στις σημερινές συνθήκες, στις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζει η κοινωνία μας, το μήνυμα του Πολυτεχνείου να είναι μήνυμα αγωνιστικής προωθητικής διεκδίκησης και όχι διχασμού» επισήμανε ο Θοδωρής Δρίτσας.

Από την πλευρά του ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, καταδίκασε τις «ενέργειες κάποιων που με ολοκληρωτική διάθεση προσπάθησαν να εμποδίσουν τη δημοκρατική έκφραση του λαού.

«Αυτό είναι το πρόσωπο του φασισμού, είναι οι αυριανοί φασίστες» δήλωσε ο Νίκος Μανιός.

ΣΥΡΙΖΑ: Ακραία μειοψηφία

«Ακραία μειοψηφία που προσπάθησε να καπηλευτεί τον εορτασμό του Πολυτεχνείου» χαρακτήρισε ο ΣΥΡΙΖΑ όσους εμπόδισαν την αντιπροσωπεία του κόμματος να εισέλθει στον προαύλιο χώρο του ΕΜΠ.

«Σήμερα το πρωί αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ και της νεολαίας του παρεμποδίστηκε από το να καταθέσει στεφάνι στο χώρο του Πολυτεχνείου από αυτόκλητους ιδιοκτήτες του εορτασμού.

Παρεμποδίστηκαν στελέχη του αντιδικτατορικού αγώνα και αγωνιστές της Αριστεράς από μια ακραία μειοψηφία που προσπάθησε να καπηλευτεί τον εορτασμό» ανέφερε η Κουμουνδούρου σε ανακοίνωσή της.

Επισήμανε παράλληλα πως «η εξέγερση του Νοέμβρη δεν έχει ιδιοκτήτες» αλλά «ανήκει στον ελληνικό λαό και την ελληνική νεολαία, εμπνέει και ζει στους αγώνες του σήμερα ενάντια στο φασισμό, στους αγώνες για τη διαρκή διεύρυνση της δημοκρατίας».

Ποτάμι: Όσοι τραμπουκίζουν αρνούνται το νόημα της εξέγερσης

«Όσοι τραμπουκίζουν κι εμποδίζουν εκπροσώπους πολιτικών οργανώσεων να καταθέσουν στεφάνια στο όνομα της υπεράσπισης κάποιων δικών τους ιδεών, αρνούνται το ίδιο το νόημα της εξέγερσης» σχολίασε το Ποτάμι για την ένταση που επικράτησε το πρωί της Παρασκευής στην είσοδο του Πολυτεχνείου.

Όπως ανέφερε το κόμμα σε ανακοίνωσή του «το Πολυτεχνείο συμβολίζει τον αγώνα για ελευθερία».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κασσελάκης: Γονείς πολλών ανθρώπων και δη βουλευτών πεθαίνουν στα νοσοκομεία επί κυβέρνησης Μητσοτάκη

Κασσελάκης για Ευρωεκλογές: Στόχος ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι πρώτο κόμμα στις κάλπες του Ιουνίου

ΣΥΡΙΖΑ: Ζητάει τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για το μπάζωμα των Τεμπών

ΣΥΡΙΖΑ: Αλαζόνας ο Κ. Μητσοτάκης – Οι πολίτες θα του στείλουν ηχηρό μήνυμα στις 9 Ιουνίου

Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία: Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν στην Αττική την Παρασκευή 26 Απριλίου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...