Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εφημερίδα «ΕΣΤΙΑ»: Όλο το ΚΥΣΕΑ Σημίτη παραπέμπεται στη Βουλή – Δικογραφία φωτιά

Εφημερίδα «ΕΣΤΙΑ»: Όλο το ΚΥΣΕΑ Σημίτη παραπέμπεται στη Βουλή – Δικογραφία φωτιά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Έτσι εξηγούνται όλα», γράφει η εφημερίδα «ΕΣΤΙΑ» στο πρωτοσέλιδό της: Και ο πανικός που κατέλαβε το ΠΑΣΟΚ και οι συναντήσεις στηρίξεως της Φώφης Γεννηματά προς τον πρώην Πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη και οι δηλώσεις του τελευταίου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι περιστασιακός ένοικος της εξουσίας και η ερώτησις βουλευτών του ΠΑΣΟΚ με την οποία επιτίθενται στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και η χθεσινή αγωνιώδης επίσκεψις βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στον Άρειο Πάγο όπου κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά κατά τριών υπουργών της ΝΔ.

Κανέναν δεν τσίμπησε μύγα, τονίζει η «ΕΣΤΙΑ» και συνεχίζει: Απλώς οι ενδιαφερόμενοι ενημερώθηκαν για τις επικείμενες δικαστικές εξελίξεις και μέσα στον δικαιολογημένο πανικό τους επεχείρησαν να προκαλέσουν γενική σύγχυση.

Ο κλέφτης και ο ψεύτης όμως τον πρώτο χρόνο χαίρονται. Χθες μάθαμε, συνεχίζει η «ΕΣΤΙΑ», τελικώς γιατί αυτή η έκτακτη κινητοποίησις από το ΠΑΣΟΚ κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας, την όποια η αξιωματική Αντιπολίτευσις παρηκολούθησε μάλλον απαθώς στην πρώτη φάση της.

Σύμφωνα με πληροφορίες πού διέρρευσαν από την Δικαιοσύνη, σε τυχόν ποινικές ευθύνες πολιτικού προσώπου πρώην μέλους του ΚΥΣΕΑ πού άναψε το πράσινο φως για την ανάθεση του έργου της ασφάλειας των ολυμπιακών αγώνων το C4i σκόνταψε ο εφέτης ειδικός ανακριτής Δημήτρης Ορφανίδης.

Ο δικαστικός λειτουργός χειρίζεται εδώ και έναν χρόνο την δικογραφία που άφορα στην ανάθεση πού χειρίζεται την υπόθεση του έργου το 2003 στην αμερικανική Saie. Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από περίπου έναν μήνα μάρτυρας προσήλθε αυτοβούλως και φέρεται να κατέθεσε στοιχεία για μίζες εμπλέκοντας σε δωροδοκία ένα πολιτικό πρόσωπο.

Επόμενο βήμα ή διαβίβασις τής δικογραφίας στην Βουλή με το άρθρο 86 του Συντάγματος πού προβλέπει την αμελλητί αποστολή της στο Κοινοβούλιο.

Oi πληροφορίες πού φθάνουν στην «ΕΣΤΙΑ» είναι πιο προωθημένες. Άριστες πηγές αναφέρουν ότι ο ειδικός εφέτης ανακριτής με την δικογραφία πού θα διαβιβάσει στην Βουλή θα αναφέρει ότι σκόνταψε σε ποινικές ευθύνες του συνόλου των μελών του ΚΥΣΕΑ τής περιόδου εκείνης το οποίο με επί κεφαλής τον κ. Σημίτη απεφάσισε την ανάθεση της ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων στην εταιρεία Saie με υπεργολάβο την εταιρεία Siemens.

Ή ανάθεσις απεφασίσθη έναντι τιμήματος 335 εκατομμυρίων ευρώ και το 80% του ποσού αυτού κατεβλήθη προκαταβολικώς από το ελληνικό Δημόσιο.

Η δε σύμβασις ανάμεσα στην Ελληνική Δημοκρατία και την αμερικανική εταιρεία ήταν τόσο λεόντειος, ώστε εδόθη ή δυνατότης στην Saie να προσφύγει σε διαιτησία και να απαιτήσει 70 εκατομμύρια ευρώ.

Απαίτησις η όποια ανεκλήθη προσωρινώς το 2007 μετά παρέμβαση του πρώην υπουργού Δημοσίας Τάξεως Βύρωνα Πολύδωρα.

Στην ίδια ανάθεση για το σύστημα ασφαλείας πρωταγωνίστησε στο παρασκήνιο συνεργάτης πρώην Πρωθυπουργού του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος έλαβε ως αμοιβή ποσό 5 εκατομμυρίων ευρώ για τις… δικηγορικές υπηρεσίες του.

Αν είναι ακριβείς οι πληροφορίες από το γραφείο του εφέτου ανακριτού ότι πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ -ο όποιος φλερτάριζε με την ΝΔ μέχρι προσφάτως πιέζοντας για συνεργασία μαζί της- συνελήφθη με την «γίδα στην πλάτη», τότε γίνεται αντιληπτό στον καθένα τι διακυβεύεται.

Την δικαστική εξέλιξη πού άφορά στο σύνολο του ΚΥΣΕΑ Σημίτη (άγνωστο εάν ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν παρών -συνήθως απουσίαζε όταν ελαμβάνοντο οικονομικές αποφάσεις για εξοπλισμούς και προμήθειες) επιδιώκει ήδη να εκμεταλλευθεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αξιοποιώντας το γεγονός ότι η ΝΔ δεν έχει λάβει ακόμη θέση για την άθλια επίθεση πού εξαπέλυσε το ΠΑΣΟΚ στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, το Μαξίμου προσπάθησε χθες να εμφανισθεί σε ρόλο προστάτου του κ. Παυλόπουλου.

Απ όσο φαίνεται είμεθα στην αρχή μεγάλων αποκαλύψεων. Και όπως έλεγε στην «ΕΣΤΙΑ» χθες ο Βύρων Πολύδωρας, «αυτοί με τον τρόπο που αντιδρούν εναντίον μας είναι σαν να τους έχουν ήδη πιάσει». Το ένστικτό του ήταν σωστό, καταλήγει η εφημερίδα «ΕΣΤΙΑ».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πάνοπλη η «Ύδρα» αποπλέει για την Ερυθρά Θάλασσα

ΚΥΣΕΑ: Νέος αρχηγός ΓΕΕΘΑ ο Δημήτριος Χούπης

Μετά από 15 χρόνια

Ο Κασσελάκης είπε γιατί δεν πήγε στην «αποθέωση» Σημίτη: «Τι δουλειά έχω εγώ με όλους αυτούς»

Τιμώντας τον «ανεκτίμητο» κύριο Σημίτη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...